Procesor Xeon E3-1220 podjetja Intel. Pregled, specifikacije

Procesorska rešitev za izvajanje visoko zmogljivih delovnih postaj in strežnikov proračunskega razreda je revizija E3-1220 v5. Tehnične specifikacije tega čipa so trenutno pomembne in same so izdelane v skladu z najsodobnejšim tehnološkim procesom in imajo nizko porabo energije. Gre za to visoko zmogljivo mikroprocesorsko rešitev in njene zmožnosti ter bo šla še dlje na jezik.

Za uporabo v katerih strežnikih je ta čip ciljno usmerjen?

Proizvodi procesorjev za strežnike Intel so danes razdeljeni na naslednji način:
 • Ultra-proračunski strežniki in hitre delovne postaje temeljijo na eni večjedrni mikroprocesorski napravi. Za to skupino je treba v tem materialu obravnavati čip E3-1220 v v5.


 • Strežniški produkti srednjega razreda temeljijo na konfiguracijah, ki vključujejo 2 do 4 CPU.
 • Za rešitve na najvišji ravni naprave vključujejo več kot 4 žetone.
 • Vsebina paketa

  Glavna možnost dostave, ki jo lahko najdete v Intel Xeon E3-1220, je VOX. Vključuje naslednje:
 • blagovno znamko kartonske škatle.
 • Chip.
 • Plastična škatla za varen transport mikroprocesorskih rešitev.
 • Potrdilo o popolni skladnosti tega izdelka z normami in standardi.
 • Hladilnik z blagovno znamko.
 • Navodila za uporabo v skrajšani različici.
 • Toplotna pasta.
 • Kupon za jamstvoobveznosti.
 • Rezervna možnost - TRAIL. Strošek v tem primeru je bil nižji, ker proizvajalec ni vključil hladilnega sistema iz ventilatorja in termopasta.


  Vtičnica, arhitekturne značilnosti, frekvenčna vrednost

  Glavna vtičnica za modifikacijo E3-1220 v5 je LGA1151. Tudi ta čip lahko popolnoma deluje samo na matičnih ploščah s kompletom čipov C2XX, ki so namenjeni za sestavljanje delovnih postaj ali strežnikov. V običajnih rešitvah takšnega razreda serije 1HH in 2HH takšna CPU na splošno ne bo delovala. Kodno ime za to mikroprocesorsko arhitekturo je Skylake. Postavitev te mikroprocesorske rešitve je narejena tako, da vključuje 4 fizične grozde obdelave podatkov. Hkrati ni podpore za tehnologijo NT v tem čipu. Zato je število jeder enako številu tokov, tj. 4. Vendar pa tehnologija TurboBust v povezavi s tem CPU uspešno deluje. Posledično se frekvenca mikroprocesorja dinamično spreminja. Njegova minimalna vrednost je 30 GHz, največja pa 35 GHz.

  Proces proizvodnje kristalov, porabe energije in temperature

  Ključni "čip" pri proizvodnji Intel E3-1220 je revizija v5 tehnologija proizvodnje kristalov silicija. V tem primeru je napreden in izpolnjuje standarde 14 nm. Zaradi uporabe tako naprednega procesa se ta čip ponaša z nazivno vrednostjo termičnega paketa 80 W. Tudi velikost kristala je 375 mm x 375 mm. Nameščena je najvišja temperatura te procesorske napraveproizvajalec pri oznaki 67 ° C. Dejansko ta parameter ne presega 60 ° C.
  Napetost, ki se uporablja za čip, mora biti v območju od 055 K do 152 ° C. Slednjo vrednost običajno določa stopnja kompleksnosti rešljivega problema in trenutna temperatura polprevodniške osnove CPE.

  Cache, OPERATIVE pomnilniški podsistem

  Vgrajeni 3-D pomnilniški podsistem se ponaša z Xeon E3-1220. Največji obseg v tem primeru ima zadnjo tretjo stopnjo, na kateri lahko postavite 8 GB podatkov in navodil. Ta del predpomnilnika je skupen vsem komponentam procesorja, naslovni prostor pa je pogost. To pomeni, da lahko vse pomnilniške celice shranijo podatke in navodila. Druga raven vam omogoča, da postavite 1 MB podatkov in navodil. Razdeljen je že v štiri dele po 256 KB. Vsak od teh delov je neposredno povezan z določenim jedrom in lahko shranjuje le navodila in podatke. Kapaciteta prve stopnje je 256 KB. Razdeljeni so v 4 segmente po 64 Kb. Vsak od njih, kot je predpomnilnik druge ravni, je zavarovan za določen računalniški blok. V tem primeru je pomnilnik razdeljen na 2 enaka dela po 32 KB. Eden od njih hrani samo podatke, in drugo - navodila CPU. Proizvajalec v CPU vključi krmilnik za shranjevanje operaterja. Je dvokanalni in je namenjen delovanju v povezavi z moduli DDR4. Frekvenc čipov v tem primeru mora ustrezati 1866 MHz ali 2133 MHz. Uporabite lahko tudi hitrejše rešitve, vendar bodo delovale čim bolj na najvišji možni frekvenci2133 MHz. Razvijalci določajo največje število pomnilnika RAM na 64 GB. Pasovna širina pomnilniškega podsistema OPTION je 341 GB /s.

  Stroški. Recenzije

  Kot vsaka druga procesorska rešitev Intel ima E3-1220 v5 visoko vrednost. V različici BOX je proizvajalec ocenil 203 dolarja, bolj cenovno TRAIL - 193 dolarjev. To zelo in zelo visoke stroške in je glavna pomanjkljivost odločitve. Poleg tega je ta model trenutno pomemben in ga je še vedno mogoče najti v prodaji v novi državi.
  Prednosti tega strežniškega čipa pa so:
 • Visoka energetska učinkovitost.
 • Popolna interakcija.
 • Prilagodljiva funkcionalnost, ki omogoča uporabo kot del strežniških računalnikov na ravni proračuna in delovnih postaj.


 • Izhodi

  Do danes je res odlična procesorska naprava E3-1220. Odličen je za izvajanje strežnika proračunskega razreda. Še ena možna uporaba je delovna mesta z visoko stopnjo učinkovitosti. V vseh drugih primerih je uporaba tega čipa neupravičena iz ekonomskih razlogov, vendar na nezadostni ravni učinkovitosti.

  Sorodne publikacije