Audio-Technica (slušalke): pregled, modeli, funkcije, pregledi

Zgodovina podjetja Audio-Technica sega v leto 1962. V Tokiu je nastala družba, ki je na trgu dobila zvočno opremo. V zgodnjih letih se je ukvarjala z izdajanjem pickupov in elektronskih igralcev. Danes je vodilni proizvajalec slušalk, mikrofonov, brezžičnih sistemov, mešalnikov itd.

Raznolikost

Slušalke Audio-Technica ustvarjajo za vsak okus. Ti vključujejo kakovostne modele za srednji cenovni segment. Obstajajo vrhunske različice slušalk. Na uradni spletni strani podjetja lahko vidite razdelke, ki so namenjeni ljubiteljem glasbe, športnikom, poslovnežem, voznikom. Obstajajo slušalke za DJ-e, studie in navadne potrošnike, vključno z dekleti.

Veselje ljubitelja glasbe

Vsi modeli serije W, Air Dynamic, Art Monitor, so zasnovani za avdio datoteke. Zadnja vrstica so monitorske slušalke. Audio-Technica jih je ustvarila močnejše, izboljšala bas in naredila vse, da bi bilo delo udobno. Z indeksom "W" so bili izdani zanimivi modeli, ki ohranjajo japonski slog in imajo skodelice slušalk iz japonskega češnjevega lesa in oreha. Ta možnost je zelo draga.
Air Dynamic vključuje odprte slušalke s posebno zasnovo. Model najdejo tako v dragem segmentu kot v povprečju.

Casual

Je prenosna slušalka Audio-Technica. V tej kategoriji je model ANC70, o katerem bomo govorili kasneje, zelo priljubljen. Obstaja tudi obloka slušalke, ki se lahko uporabljajo v povezavi zprenosni predvajalnik, tablični računalnik ali pametni telefon. Seveda nimajo zelo visokih stopenj, saj niso namenjene strokovnim področjem.

Glavna prednost takih modelov je njihova majhna teža, udobni dežniki in dober razpon frekvenc. Ta slušalka pogosto vključuje dobro znane posnetke in vezalke. Prav tako so prenosne slušalke. Nekatere imajo visoko zvočno izolacijo.

Specialized

Ta kategorija vključuje studijske slušalke Audio-Technica. Ti vključujejo slavni M50 in različne modifikacije. Obstaja tudi DJ slušalke. Najbolj priljubljen model je SJ55. Njihove skodelice lahko naredijo popoln obrat, kar je zelo primerno za profesionalne zvočnike.

V tej kategoriji ne morete omeniti ženskih slušalk. Obstaja celo celo vrsto Bijoue, ki je prejel svetle barve, okraske iz kristalov, kristalov itd. Običajno so to zelo udobni modeli z dobro zvočno izolacijo.

Pregled

Kot je bilo že omenjeno, ima podjetje veliko število modelov, ki so vredni pregleda. Toda če se zanašate na kategorije, lahko v vsaki od njih najdete vodilno slušalko. Zato bomo upoštevali slušalke za ljubitelje glasbe, dekleta, športnike, možnosti studia, redne sprehode in celo brezžične slušalke.

Pro serija

Slušalke Audio-Technica ATH-M40x so bile občinstvu predstavljene konec lanskega leta. So klasičen model, ki na prvi pogled ni izjemen. Pravzaprav za 150 $možno je kupiti profesionalne slušalke z visoko kakovostno zvočno in zanesljivo montažo.

Videz

Na splošno je ta model postavljen kot profesionalna slušalka, ki je idealna za delo v studiu. Po drugi strani pa ga bodo cenili navadni uporabniki, ki uživajo v visokokakovostnem zvoku. Poleg dobrih lastnosti je ta model drugačen in privlačen.
Oblikovanje teh slušalk je prejelo klasično, diskretno. Imajo popolno obliko. Amuleti so veliki, prekriti z usnjem, ki dobro deluje z zvočno izolacijo. Proizvajalec naglavnega traku je oblazinjen tudi z umetnim usnjem, v notranjosti pa je mehak material, ki ne pritiska na glavo. Logotip podjetja se bo pojavil na skledah. In na vrhu nad glavo, kot ponavadi, je ime podjetja. Pritrditev za slušalke je mehanska, visokokakovostna, ima dober mehanizem, ki pomaga zložiti skodelice. Na ta način postane slušalka kompaktna in enostavna za prevoz.

Značilnosti

Slušalke Audios-Technica pogosto dobijo dobre povratne informacije zaradi dobre nastavitve. ATH-M40x ni bil izjema. Najprej je mogoče zamenjati kabel, ki ga je mogoče odstraniti. Lahko priključite navadnega in po možnosti namestite spiralo. Drugič, za slušalke je na voljo usnjena prevleka. To je model v sestavljenem stanju z vsemi dodatki.


Frekvenčno območje je 15-24000 Hz, občutljivost doseže 95 dB in upor je 35 ohmov. Največja moč v modelu je velika - 1600 mW. Vredno je pojasniti tistim, ki ne razumejo navedenih številk: Japonci so dosegli odličen zvok, zlasti glede na proračun modela.
Zvok se izkaže, da je v nekaterih primerih nevtralen. Tako visoke kot nizke frekvence se harmonično združujeta in ne izstopata drug pred drugim. Seveda, z dobrimi slušalkami ne morete zahtevati dobrega zvoka, ampak slabo napravo za predvajanje. V primeru pravilnega nabora pogonov bo ta možnost optimalna in bo zadovoljila razmerje med ceno in kakovostjo.

Srednji segment

Povprečni cenovni segment pri izbiri katere koli naprave je idealna možnost. Tukaj lahko najdete primerne slušalke z dobrimi uporabljenimi materiali in dobre lastnosti. Za takšne naprave je mogoče pripisati model TM Audio-Technica ATH MSR7. Različica je odlična ne le za tiste, ki delajo z zvokom, ampak tudi za navadne uporabnike. Seveda se cena zdi previsoka za tiste, ki so navajeni uporabljati poceni vakuumske slušalke. Ampak za kakovost zvoka je vredno plačati, in cena v našem primeru bo približno 15 tisoč rubljev.

Pakiranje

V tem primeru je vredno o tem posebej govoriti, saj bi moral biti komplet za zgled za mnoge druge proizvajalce. Seveda je to upravičeno s precej visokimi stroški, vendar nekatera podjetja o tem pozabljajo. Razmišljen model Audio-Technica (ATH MSR7) je na voljo v škatli z gostim kartonom, barvna paleta je temna.
Slušalka ima predal za dodatno opremo. Tu so še trije dodatni kabli. Ena dolga, druga kratka in tretja s slušalkami. Vse to je mogočevstavite dodaten primer, kjer so nameščene slušalke.

Ergonomija

Na prvi pogled se zdi, da se je podjetje odločilo, da bo kopiralo zasnovo linije Sony MDR. Obstaja nekaj podobnosti, vendar ta možnost izgleda bolj kvalitativno. Zanj so se uporabljale kovine in usnje. Slušalke nimajo velike izbire barvnih shem. Predstavljena je v črni barvi, ki je odtisnjena v modri barvi. Obstajajo tudi srebrni vložki. Ta možnost je na voljo vsem. Ampak posebej za Azijce so svetli dodatki v rdeče-zlati barvi. Na splošno je zasnova zanesljiva, vsi mehanizmi so močni in delujejo pravilno tudi skozi čas. Seveda so dežniki in kabli obrabljeni, vendar jih je enostavno zamenjati. Skodelice se lahko vrtijo v dveh oseh. Naglavni trak je narejen iz eko-kož, vendar, kot kaže izkušnja, ga na žalost tudi na ušesih izbriše. Razvijalci so se odločili, da bodo veliko pozornosti namenili zvočni izolaciji, zato je pritisk tukaj nekoliko pretiran, tako da bodo lastniki velike glave v slušalkah neprijetno. Seveda se lahko rahlo upognete naglavni trak, ki temelji na jekleni plošči. Ampak glavna stvar - ne pretiravajte. Tako je model dobil zelo dobro izolacijo. Ne najboljši, ampak dovolj za sobe, ulice in parke. Toda v podzemni ali ravnini je še vedno opazen zunanji hrup. Frekvenčno območje je udobno - 5-40000 Hz. Občutljivost je 100 dB, impedanca je 35 ohmov. Tudi ta model ima kondenzatorski mikrofon, ki ni visoke kakovosti, njegova frekvenca je 50-4000 Hz.

Hi-Fi razred

Slušalke v avdio-tehnologiji ATH 900 v polni velikosti so nadzorovane. V tej seriji sta dve različici modelov: A900 in AD900.Razlika je v tem, da je prva zaprta, druga pa odprta. Oba modela sta v podobnih škatlah, ki imata odprto "okno", preko katerega lahko vidite nakup. Kakovost gradnje, kot vedno, na višini. Čeprav v šestih letih takšni modeli verjetno ne bodo pritegnili pozornosti ljubiteljev glasbe. Za snemalno industrijo to ni tako pomembno, zato so slušalke tudi zdaj priljubljene med takšnimi ljudmi. Trak za glavo v obeh modelih je zasnovan po isti tehnologiji. Mehki pristanek, premični deli v zasnovi malo. Obstaja glavni okvir in premični naglavni trak, ki se amortizira. Posledično se bodo te slušalke popolnoma ujemale s katero koli glavo in se samodejno prilagodile velikostim. Edina stvar, na katero se lahko pritožite, je pomanjkanje trdnosti. Primeren je za statično delo, med hojo pa je neprijetno. Uhani v prvem primeru so prekriti z usnjem, v drugem velurju. Imajo minimalno mobilnost, vendar to ni slabo. Sklede so globoke in popolnoma pokrivajo ušesno ušeso. Pritisk ustvarja minimum, zato se jih pri dolgotrajni uporabi ne naveličajo. Kot smo že omenili, se ta dva modela slušalk Audio-Technica - ATH A900 in AD900 - razlikujeta v obliki: tam so zaprte in odprte variacije. V prvem primeru imajo blazine zaprto zunanje ohišje, v drugem pa plosko perforirano ploščo, ki razširi zvok na obeh straneh.

Tehnologija

Treba je omeniti, da se slušalke Audio-Technica vedno razvijajo na resni ravni. Čeprav sta oba modelapojavil leta 2011, zdaj še vedno lahko tekmujejo z najnovejšim segmentom slušalk v studiu. Čeprav imajo tudi nekatere pomanjkljivosti. Na primer nizka upornost. Model ATH A900 nima zelo dobre zvočne izolacije. Odprte slušalke so prejele od 5 do 35.000 Hz, impedanco 35 ohmov in občutljivostjo 100 dB. Zaprti model ima skoraj enake vrednosti - 101 dB, 40 Ω in 5-40000 Hz. Mimogrede, zanimivo je, da je za dosego teh boljših modelov treba počakati. Čez nekaj časa se ogrejejo in glasbo predvajajo veliko bolje. Z njihovo vključitvijo lahko takoj slišite nekoliko popačen bas, sam zvok je nekoliko površen, glasnost pa ni vedno pravilna. Na splošno oba modela nista slaba, zlasti za navadne uporabnike. Udobno sedijo na glavi, ne stisnejo ušes in se dobro počutijo. Seveda jih je mogoče uporabiti na strokovnem področju, zdaj pa obstajajo močnejši in vrednejši tekmeci.

Športna oprema

Kot že omenjeno, je Audio-Technica izdala različne vrste in kategorije slušalk, obstajajo pa tudi naprave za posebne aplikacije. Čas je, da razmislite o športni različici. ATH-SPORT1 je popolnoma namenjen takšnemu občinstvu. Takoj moram reči, da ima model zaščito pred vlago. Ne bodo se kopali v njih, vendar se ne smejo bati škropljenja vode in kapljic znoja. Komplet vsebuje več šob, ki lahko izboljšajo kakovost zvoka, izboljšajo zvočno izolacijo. Še vedno so valovite šobe, katerih cilj ni povsem jasen. Očitno je, da je proizvajalec zaskrbljen zaradi varnostišportnik, saj se vsi zvoki slišijo s to šobo. Videz se razlikuje od tako imenovanih kapljic. Ta model je prejel poseben nosilec, ki ga je treba namestiti za ušesom. Z njim pa je obstajal zanimiv problem: ne ustrezajo vsi kupci. Tisti z velikim ušesnim kanalom, čutijo nelagodje, so slušalke tesno vstavljene v ušesa, zato je zvok popačen. Pred nakupom slušalk poskusite. Čeprav bo ta nasvet veljal za vse modele. Tudi ATH-SPORT1 ima posebne sponke za pritrditev na oblačila, na voljo je jeziček, ki uravnava dolžino žic. Kot je pokazalo preizkušanje tega modela, se slušalke zaradi montaže držijo tudi pri najbolj aktivnih vajah, kar je seveda velika prednost.
Največja moč slušalk je 200 mW, občutljivost doseže 100 dB, impedanca je samo 16 ohmov, frekvenčno območje je 20-23000 Hz. Na splošno model nima praktično nobenih slabosti, poleg udobja uporabe za ušesa nekaterih oblik. Slušalke so lahke, udobne in elegantne, njihova športna smer pa je takoj vidna. Zvok je idealen za šport.

Ženska radost

No, ne morete narediti brez opisa ženskega modela, proizvajalec na to poudarja. Najbolj privlačna in zanimiva variacija v liniji za srčkane dame je izdelek podjetja Audio-Technica ATH CKF500. Seveda je glavni čip slušalke njegova oblika in embalaža. Tržniki so dobro delali na škatli, dodali pa so lepoto in malo japonskega stila. Na koncu paketa piše: "Glasba odpira vrata srcu." Ključ je torej notrine povzroča vprašanj. Slušalke so dobile običajno obliko, ki ima majhen kot zvoka. Posledično je ušesna znamka nekoliko odmaknjena od središča "skodelice". Zdaj za registracijo. Na hrbtni strani je prodnata, poleg črk (kaligrafske risbe), ki označujejo, kje je levo in kje je desna slušalka. Zanimivo je, da ima komplet tudi navodila za dekleta, ki ne znajo uporabljati slušalk. Kabel je bele barve, mehak, fleksibilen, hkrati pa se zdi precej vzdržljiv. Obstaja vtič, na katerega je bil potisnjen ključni čip, ki nadaljuje ključno temo. Zgoraj je "obesek", ki je ponovno okrašen s kamenčkom. Ključ, ki je v škatli, je zasnovan tako, da se vrti okoli žic, tako da se ne zapletejo v torbico.
Poleg privlačnega videza je model dobil tudi dobre lastnosti. Frekvenca je 20-200000 Hz, impedanca je 16 ohmov, občutljivost je 100 dB. Vrednosti so skoraj enake športni različici. Čeprav bo nakup takšnega modela seveda hitrejši zaradi posebne zasnove.

Ocene

Redko, če lahko najdete slabe ocene o TM Audio-Technica. Naglavne slušalke ATH-ES55, napovedane letos, so že postale priljubljene med kupci. Najprej so pohvaljeni zaradi elegantnega videza. Dobili so tudi visoko kakovostne materiale za telo in dobre rezultate. Menijo, da je tak model najbolj primeren za sprehode. To ni zelo dobro zvočno izolacijo, ki igra na roki samo, če ste na prostem. In sam zvokslušalke so odlične, obstaja več barvnih možnosti, trajen kabel. Klic ima neposreden vtič, vendar je to navada. Toda brezžične slušalke Audio-Technica SR5BT so, glede na povratne informacije potrošnikov, sploh postale ena najboljših v podjetju. Glavna prednost modela je njegova avtonomija. Delajo brez polnjenja do 38 ur, kar je seveda odličen rezultat. Z zvokom naprava tudi ni slabša od nobenega tekmovalca: zvok je čist, svetel in mehak. Kaj lahko ponudijo ljubitelji glasbe Audio-Technica? Slušalke z mikrofonom! Vas zanima ta možnost? Nato je SR5BT odličen za vas. V kompletu je poseben kabel, ki uporabniku omogoča ne le poslušanje glasbe, temveč tudi komunikacijo. Prenos zvoka je odličen, mikrofon tukaj je veliko boljši od vrhunskih pametnih telefonov, menijo kupci. Na splošno ta model zagotovo ne izgubi žičnih slušalk. Cena za brezžične slušalke je zmerna - 9-12 tisoč rubljev.

Sklepi

Kot kažejo povratne informacije, so slušalke za zvok Audio-Technica povprečja. Obstajajo, seveda, modeli premium razreda, ki so dragi zaradi kakovosti uporabljenih materialov, posebnih čipov in drugih. Toda srednji segment predstavlja slušalka, za katero je značilno ugodno razmerje med ceno in kakovostjo. Še posebej je priročno, da je v Rusiji in drugih državah SND res mogoče najti kraj, kjer bo popravil slušalke Audio-Technica. Ta točka je pomembna, saj so slušalke označene in jih ne želite razstaviti. Bolje je, da se obrnete na uradne storitvene centre, kjer natančno vsi vedomožne okvare in napake vsakega modela.

Sorodne publikacije