Ikone namizja so izginile (Windows 10): kako obnoviti?

Windows 10 je poln skrivnosti za večino uporabnikov. Kljub temu, da se je pojavil pred več kot letom dni, ostaja vprašanje njegove uporabe še danes. Med njimi je problem s pomanjkanjem bližnjic na namizju. Obravnavati to stanje je nekoliko problematično. V članku bomo razpravljali o tem, kako narediti, če ikone izginejo iz namizja Windows: izginotje bližnjic na osebnem računalniku je lahko posledica več razlogov: • Prekinitev odtisa v sistemskih lastnostih; • Na trdem disku obstaja virusna programska oprema, ki krši sistem; • Način uporabe prenosnega računalnika ali osebnega računalnika kot tabličnega računalnika je aktiviran.

Ni mogoče izključiti, da so ikone iz namizja operacijskega sistema Windows 10 izginile zaradi številnih drugih razlogov. Vendar pa zgornje okoliščine pogosto vodijo do tega, da uporabnik ne more zagnati programov v računalniku prek bližnjic.


Preverjanje nastavitev zaslona bližnjic

Skrivanje ikon v delovnem območju lahko sproži uporabnik. Na primer, če želite skriti vse, kar se nahaja na tem območju. Preprosto preverite, kateri način je v računalniku aktiviran. Morate klikniti na delovno površino in izbrati element "Pogled". Obstaja več nastavitev, ki vam omogočajo nadzor nad vsebino. Med njimi je možnost »Pokaži ikone«. Če je pred njimČe izberete potrditveno polje, naj bodo na namizju prikazane bližnjice aplikacij in drugih datotek. Ta nastavitev omogoča prikaz ali skrivanje vseh podatkov, ki so bili tam objavljeni.


Če te možnosti ni, ni presenetljivo, zakaj so ikone izginile iz namizja Windows 10. Obstaja način, da preverite, ali so bližnjice povezane s to nastavitvijo ali ne. Samo pokličite dirigenta in izberite "Desktop" na levi strani. Če se prikažejo ikone v oknu, morate res preprosto vklopiti nastavitve zaslona.

Izklop načina tabličnega računalnika

Odsotnost ikon na namizju je lahko posledica dejstva, da naprava uporablja način "tabličnega računalnika". Če želite preveriti povezano trenutno težavo s to nastavitvijo, pojdite v center za sporočila. Ta razdelek se nahaja v spodnjem desnem kotu zaslona v opravilni vrstici). Nato morate izbrati blok nastavitev parametrov. Vsebuje orodja za upravljanje operacijskega sistema. Ko izberete razdelek »Sistem«, se na levi strani zaslona prikaže seznam možnosti, vključno z »Način tabličnega računalnika«. Če jo želite deaktivirati, morate drsnik nastaviti na "off" (tukaj je to potrebno za prvo "Dodatne možnosti Windows na dotik pri uporabi naprave kot tabličnega računalnika"). Če so vsa dejanja pravilno izvedena, potem ne boste več morali razmišljati o tem, zakaj so ikone namizja Windows 10 izginile.

Pozivanje seje Leader

Če je v sistemu težava z delovanjem čarovnika, ni presenetljivo, da so namizja Windows 10 izginila, obnovitev njenega dela pa se lahko izvede v prisilnem naročilu. To lahko storite tako, da znova zaženete računalnik ali uporabite orodje, kot je upravitelj opravil. Če je prva metoda jasna, potem druga - zahteva razlago. Odprite upravitelja s klikom na opravilno vrstico in izbiro ustrezne postavke. V prikazanem obrazcu morate izvršiti ukaz "Datoteka" in začeti ustvarjanje nove naloge. V polje "Odpri" morate vnesti ime procesa explorer.exe in vnos potrditi s tipko "OK". Ko končate te korake, se odpre okno z gonilnikom, ki je odgovorno za prisotnost bližnjic na uporabnikovem namizju.

Obnovitev namizja

Včasih je pomanjkanje bližnjic posledica sistema napak. Da bi odpravili ta razlog, lahko poskusite ali posodobite namizje z ukazom kontekstnega menija z istim imenom ali dodajte nov predmet v prosto območje (kot je mapa, dokument itd.). Če je bil na novo oblikovan predmet prikazan, potem se je morda kdo šalil in odstranil vse bližnjice, zaradi česar je uporabnik zelo dobro šepetal.

Preverjanje virusov in zlonamerne programske opreme v računalniku

Če so ikone namizja Windows 10 izginile in jih zgornje metode ne morejo prikazati, je smiselno preveriti sistem za zlonamerno programsko opremo. To lahko storite s pomočjouporabljali protivirusno programsko opremo, ki je že v računalniku, ali uporabite pripomoček tretje osebe. Možno je, da je pomanjkanje ikon postalo posledica nepravilnega delovanja sistemov. Druga univerzalna metoda je uporaba orodja za obnovitev, vgrajenega v operacijski sistem. Z njim lahko namizje spremenite v prejšnje stanje. Dostop do teh orodij poteka prek menija Start, v razdelku »Vsi programi«. Na seznamu morate najti "Standard", nato "Service". Seveda bo podoben "rollback" sistema pridobil nekaj nastavitev, ki so bile narejene od trenutka, ko je bila trenutna obnovitvena točka ustvarjena.

Zaključek

Ne obupajte, če so izginile namizne ikone sistema Windows 10. Ko smo se vrnili, smo v tem članku obravnavali druge datoteke in dokumente, ki so bili na njem. Praviloma lahko ena od zgornjih metod pomaga rešiti to situacijo. Odsotnost ikon na delovnem območju je pogosto posledica dejstva, da uporabnik sam, brez obvestila, onemogoči njihov prikaz. Virusi in druga zlonamerna programska oprema, ki lahko prodrejo v računalnik prek interneta ali zunanje opreme (diski, flash pogoni, mobilne naprave), lahko služijo kot krivda. Pred začetkom radikalnih ukrepov (kot je na primer obnovitev sistema), morate uporabiti prej opisane nasvete, da bi razumeli, zakaj so vse ikone Windows 10 izginile.

Sorodne publikacije