Samsung NC110: funkcije, pregled funkcij, fotografije

Sodobni prenosniki so precej produktivni in kompaktni pripomočki za reševanje različnih nalog. Vendar pa nekateri modeli niso posebej privlačni z vidika mobilnosti. Zato so proizvajalci ustvarili netbooke. To so naprave, ki imajo še manjše dimenzije in se lahko uporabljajo za delo in zabavo. Vendar se je treba zavedati, da je z zmanjšano dimenzijo vplivala tudi produktivnost. Moč netbookov ni enaka z laptopi in še bolj pri polno razvitih osebnih računalnikih. Toda za delovno ali multimedijsko zabavo in takšno napravo je dovolj. Samsung NC110 je dober netbook. Njegove značilnosti so takšne, da se zlahka spopadajo s pisarniškimi opravili vseh vrst in z lahkoto predvajajo video visoke ločljivosti. Njegove značilnosti bomo podrobneje analizirali. Najprej pa nekaj besed o proizvajalcu.


O podjetju Samsung

Legendarni korejski proizvajalec kakovostne opreme je bil ustanovljen leta 1938 in se je takrat ukvarjal z izpustom riževe moke. Trajalo je vse do leta 1959. Šele takrat se je podjetje spremenilo v elektroniko. Leta 1962 je izšla prva črno-bela TV-družba. To se je zgodilo potem, ko je bil Samsung povezan s Sanyo, sredi osemdesetih let prejšnjega stoletja pa je bila uvedena linija osebnih računalnikov. V začetku devetdesetih je bila uvedena linija mobilnih naprav. Trenutno so Samsungovi pametni telefoni znani po vsem svetu in veljajo za najboljše pripomočke v svojem razredu. In tukajPoslovanje računalniške linije ni zelo. Lotopas iz "Samsung" in prej ni užival posebne priljubljenosti, zdaj pa je industrija in umrl sploh. Samsung NC110 netbook funkcije, ki jih bomo v kratkem pomislili, spada v enega od najnovejših izdelkov podjetja v zvezi s tem. Zdaj pa poglejmo podrobneje.


Videz in oblikovanje

Netbook izgleda precej moderno. Čeprav je bila izdana pred nekaj leti. Zadnji pokrov je izdelan iz sijajne plastike. Takšna odločitev ni popolnoma premišljena v smislu praktičnosti. Sijaj zbira prstne odtise s hitrostjo svetlobe. Toda notranja obloga naprave je mat. To je bolje. Debel okvir okoli zaslona. Takrat ni bilo moda za vse brez okvirjev. Posebna pozornost je potrebna na tipkovnici. Tipke so dovolj velike (kar je za takšno miniaturno napravo nenavadno). Gumbi so narejeni v tipkovnici na otoškem slogu, kar je tudi plus. Sledilna ploščica, ki se nahaja pod tipkovnico, je impresivna po velikosti. Na stranskih straneh netbooka je veliko število vmesnikov. Manjkajo. Na splošno je kakovost zbirke in uporabljenih materialov na najvišji ravni klicna kartica "Samsung". Prenosni računalnik Samsung NC110, ki ga gledamo v tem materialu, izgleda dobro. In nič se ne more dotakniti. Zdaj pa pojdimo na nadev.

Glavne značilnosti strojne platforme

Vgrajena Devysa je namestila eno jedro Atom N455 iz podjetja "Intel". Njegova največja hitrost je 1600 megahertz. Vendar pa ključna značilnost tega procesorja sploh nienergetske učinkovitosti. Zaradi njega je bilo mogoče podaljšati življenjsko dobo baterije. In precejšen. V začetnem kompletu ima netbook samo 1 GB RAM-a. Lahko pa se poveča na 2. Ne toliko. Kot grafična kartica je podprt integrirani grafični vmesnik GMA 3650 podjetja Intel. Njegova moč je dovolj za predvajanje videa z visoko ločljivostjo. Toda nič več. Za igre ta naprava ne ustreza. Devays so opremljeni z visoko kakovostnim LCD zaslonom, ki temelji na TN matriki. Diagonalni zaslon 10 palcev. Med značilnostmi je pomanjkanje pogonskih CD-jev. In zakaj potrebuje netbook? Samsung NP-NC110 P02RU, katerega značilnosti razstavljamo tukaj, je namenjen predvsem za delo, gledanje filmov in predvajanje glasbe. Toda nič več. Vendar pa se obrnemo na druge funkcije.

Žični in brezžični vmesniki

Pomembna podrobnost vsakega prenosnika. Možnost povezovanja z internetom po zraku ali s kablom je ključna značilnost te vrste naprave. Mora biti prisotna. In tukaj je. Torej, ta netbook ima Wi-Fi oddajnik, ki deluje samo v istem območju (kar ni presenetljivo). Podprti so načini A /b /n /g. Na voljo je tudi poseben priključek RJ-45 za povezovanje žičnega interneta. Obstaja prenosnik krvi. Za posebne vmesnike sta na voljo 2 USB priključka, VGA priključek za povezavo z zunanjim zaslonom (kar je precej čudno za netbook), dve ločeni vtičnici za slušalke in mikrofon. Obstaja tudi univerzalni bralnikinformacije o pomnilniških karticah. Na splošno je nabor vmesnikov za tako napravo precej pomemben. Samsung NP-NC110 netbook, ki smo ga pravkar razstavili, je bil hkrati zelo priljubljena naprava. Zato je vredno pogledati na preglede tistih, ki so kupili ta laptop.

Pozitivne povratne informacije lastnikov

Vsaka naprava se lahko resnično obnaša, kakor to nameravajo proizvajalci. Da bi videli celotno sliko, morate prebrati ocene tistih, ki so kupili napravo. Netbook NP-NC110-ove funkcije, ki smo jih izbrali nekoliko višje, imajo približno enako število pozitivnih in negativnih ocen. Začnimo s tistimi, ki hvalijo napravo. Lastniki te naprave opozarjajo, da je zelo kompaktna. Enostavno ga je postaviti v nahrbtnik in se odpraviti na potovanje. Lahka in skromna velikost - glavna prednost tega mobilnega računalnika. Prav tako uporabniki opazijo, da naprava s svojimi neposrednimi odgovornostmi deluje odlično. Odlično deluje s pisarniškimi aplikacijami, zagotavlja priročno brskanje po internetu in samozavestno predvaja HD filme. Ampak tukaj s Full HD, 2K, 3K 4K in obstaja nekaj težav. Toda zakaj podpirati takšne formate za netbook? Na vgrajenem skladišču in prostoru ni dovolj za take filme. Prav tako je veliko uporabnikov zadovoljnih z avtonomnostjo naprave. Po mnenju lastnikov lahko netbook deluje 12 ur z enim polnjenjem. Ta izjava je zelo blizu realnosti. Na splošno so uporabniki zelo zadovoljni s prevzemom.

Negativne povratne informacijelastniki

Vendar pa obstajajo tisti, ki zagotovo niso imeli lastnosti Samsung NC110, ki smo jih razstavili nekoliko višje. Zakaj ljudje niso marali te naprave? Začnimo z dejstvom, da se uporabniki pritožujejo zaradi šibkega in povprečnega procesorja. Atom N455 podjetja Intel ne more zagotoviti visoke zmogljivosti. To je znano. Vendar je avtonomija na najvišji ravni. In tisti, ki so motili predstavo, bi morali razumeti, da so napravo pridobili za delo, ne pa za igre. Pomanjkanje RAM je še ena pogosta pritožba. In to je resno. V našem času, tudi preprosti spletni brskalniki porabijo toliko pomnilnika, da nobena swap datoteka ne bo shranjena. S tem parametrom je ta netbook brezupno zastarel. Drug razlog za nezadovoljstvo je premajhen zaslon. Za klasičen zvezek, seveda, majhen. Ampak ne pozabite, da imamo netbook. In za njega je ta diagonala povsem normalna. Tudi prevelika. Čeprav je bilo dovoljenje mogoče narediti še bolj. Na splošno številne negativne ocene niso vredne pozornosti, saj temeljijo na nepazljivosti samih uporabnikov, ki se je izkazalo, da niso kupili tega, na kar so računali.

Sodba

Ali je vredno kupiti Samsung NC110? Njegove značilnosti v sodobnih razmerah niso posebej strme. Vendar pa ima dobro baterijsko napajanje in se ponaša z odlično zasnovo. Da, in njegova cena v sodobni realnosti ni šokantna. Toda po nekaj letih je brezupno zastarel. Zato ni nobenega posebnega priporočila. Vse je odvisno od uporabnika.

Zaključek

Tako smo pregledali Samsung NC110 netbook s svojimi lastnostmi inposebnosti To je še vedno dejanska naprava za zadosten denar, ki je precej dostopna za delo in nekaj multimedijske zabave. Za večje ni ustvarjeno. In kmalu bo problematično delati na tem.

Sorodne publikacije