LG WiFi WiFi adapter za televizor: izbire in povezave

Večina sodobnih modelov "pametnih" televizorjev podpira povezava s svetovnim spletom. V tem primeru je najbolj priljubljena brezžična povezava kljub možnim omejitvam hitrosti. Konec koncev, potem lahko TV se da v vsakem prostoru v stanovanju, brez potrebe, da "pull" vse dodatne žice. Če nameravate kupiti Wi-Fi adapter za določen model, morate poznati osnovne parametre, ki jih morate upoštevati. V tem članku se pogovorimo o tem, kako izbrati in povezati Lg Wi-Fi adapter na televizor.

Sodobni televizorji LG

Televizorji imajo brezžično povezljivost ne samo za povezavo z omrežjem, temveč tudi za povezovanje zunanjih naprav. Z Wi-Fi televizorjem je preprost za uporabo znane naprave Magic Remote. V svojih odgovorih mnogi uporabniki pravijo, da zagotavlja "neverjetne nove stopnje svobode in priložnosti brez primere".


Namesto daljinskega upravljalnika lahko še vedno uporabljate pametni telefon. V ta namen namesti LG Remote - trdno aplikacijo. Veliko priljubljenih modelov, ki imajo oznake WiFi Ready, dejansko niso opremljeni s samim modulom. Na primer, adapter za model Lg32LN570V bo treba kupiti in povezati neodvisno. Z namestitvijo ustreznega WiFi adapterja za televizor LG lahko uživate v vseh funkcionalnostih brezžičnega interneta. Tudi če se počutite samozavestnoz mobilno in računalniško opremo, vendar nikoli ni imela dogovora s "pametnim TV", se boste morali seznaniti s posebnostmi dela te tehnike. Ta izkušnja vam bo z lahkoto in preprosto pomagala pri postavitvi domače »pametne televizije« in uživala v delu v domači multimediji.

Izbira adapterja WiFi

Danes "pametnih televizorjev" še ni povpraševanja. Zato je situacija z izbiro dodatkov za njih podobna podobni situaciji z mobilnimi telefoni sredi leta 2000. Potem je vsak proizvajalec telefona uporabljal samo posamezne dodatke in vrste priključkov. Vsi modeli televizorjev z internetom niso opremljeni z vgrajenim brezžičnim brezžičnim internetom. Takšni modeli (na primer LG 32LN570V) so označeni kot Ready Wi-Fi. To pomeni, da na televizorju ni brezžičnega modema, vendar pa lahko s prilagodilnikom Wi-Fi dobite potrebno funkcionalnost.

Danes je seveda s strojnega vidika preprostejše - Wi-Fi adapter je priključen prek standardnega USB priključka. Toda vdelana programska oprema televizorja vam ne bo omogočila uporabe nobenega modela adapterja, saj bo delovala samo z blagovnimi adapterji LG. Torej, z vprašanjem izbire Wi-Fi adapterja za LG TV, je treba določiti združljivost določenih modelov. Danes je na domačem trgu na voljo le nekaj modelov adapterjev.

Brezžični adapter AN-WF100 za televizor LG

Model izgleda kot navadna naprava USB in je vstavljen v standardna vrata. Naprednejši in najnovejši model AN-WF500 se povežeprek kabla MiniUSB in izgleda kot majhna škatla.
AN-WF500 je vreden več kot enega naročila, vendar ima pomembne prednosti:
 • Brezžična povezava zagotavlja, da adapter ne ovira drugih naprav USB;
 • Adapter ne deluje samo za dostop do Wi-Fi, ampak tudi za Bluetooth. Ta funkcija omogoča povezavo različnih zunanjih naprav s televizorjem (slušalke, zvočne plošče itd.).
 • Kot že ime pove, adapterji podpirajo standarde Wi-Fi 80211, ki zagotavljajo hitrost prenosa 300 MB, medtem ko delajo v dveh pasovih. Te možnosti so dovolj, da si ogledate spletno video iz interneta v FullHD kakovosti. Poleg tega je možno gledati mediantentent in iz lokalnih virov (pametni telefon ali računalnik). Vesel sem Če nimate usmerjevalnika, lahko televizor uporabljate samostojno. Kabel za internet se poveže s priključkom televizorja, brezžični modul pa je potreben za "distribucijo" interneta.
  Proizvajalec trdi, da se poleg adapterja LG WiFi ne more nihče povezati s to blagovno znamko TV. Vendar pa obstaja rahla subtilnost. Ker LG sam ne razvija adapterjev, temveč le izpopolnjuje že pripravljene modele, lahko LG poskuša izbrati analogne naprave. Na primer, model Netgear WNDA3100v2 je na čipih Broadcom, kot tudi z adapterjem z blagovno znamko. Z veliko verjetnostjo (čeprav ne vedno) jo televizor prepozna.
  Lahko greš še en trik. Obstoječi miniaturni usmerjevalniki, ki ne morejo le distribuirati, temveč tudi prejemati vsebino prek Wi-Fi. Nastavite lahko univerzalni WiFi adapter za televizor LG, ki bo prejel brezžično omrežjein povezavo z vrati LAN na televizorju.

  Možnosti za povezavo televizorja z „spletom“

  V bistvu je neposredna povezava televizorja z internetom omejena na izbiro vrste povezave: brezžično ali žično. Skoraj vsi modeli televizorjev imajo danes priključek Ethernet. Zato je najpomembnejši način povezovanja, da iz usmerjevalnika prenesete kabel Ethernet v televizor, alternativna pa je tudi brezžična povezava prek Wi-Fi.

  Nastavitve kabelske povezave

  Vse, kar morate storiti, je, da priključite vse potrebne kable in televizorju omogočite, da jih prepozna. Televizor bo nato prek omrežja namestil usmerjevalnik. Nastavitev povezave - se zmanjša na pravilno konfiguracijo samega usmerjevalnika. Internetne funkcije morajo biti omogočene v nastavitvah televizorja. In vse - zdaj lahko uživate v funkcionalnosti TV interneta. Prosimo, upoštevajte, da obstaja nekaj zapletov s podlogami, spremembami ožičenja in drugimi odtenki kabelskih povezav. Temu se lahko izognete, če uporabljate brezžično povezavo.
  Svet. Če se še vedno odločite za priključitev televizorja na kabel, potem boste morda potrebovali isti brezžični modul. Na primer, televizor se lahko uporablja kot usmerjevalnik. V meniju z nastavitvami preprosto aktivirajte ustrezen razdelek »Omrežje«.

  Nastavite vaš Wi-Fi

  Prav tako ne bi smelo biti težav z vmesniki WiFi za televizor LG. Povezava se izvede na enak način kot pri domustrežniki, računalniki ali pametni telefoni:
 • izbere funkcijo povezave v meniju nastavitev in izbere potrebno omrežje iz razpoložljivih omrežij;
 • za vnos gesla uporabite tipkovnico;
 • vzpostavi povezavo samo enkrat. V prihodnosti je najpomembnejše zagotoviti, da adapter ne pade iz reže. To bo povzročilo konfiguracijske zrušitve;
 • Adapter AN-WF100 je na srečo varno pritrjen v priključek USB, zato je zaželeno, da se AN-WF500 priključi na ohišje Velcro TV, ki je priložen kompletu.
 • V obeh smereh je usmerjevalnik veliko bolj pomemben in pravilno nastavljen.

  Wi-Fi adapter za televizor LG: povezava

  LG AN WF100 je najpreprostejša možnost za adapter. V obliki je videti kot bliskovni pogon in je vstavljen v USB priključek televizorja. Adapter samodejno prepozna po priključitvi.
  Ker je LG zavezan čim večji združljivosti in združljivosti, je adapter idealen za model televizorja LG 32LN570V (kot tudi za druge modele Wi-Fi Ready-razreda). Po namestitvi vam ni treba izvajati dodatnih dejanj. Ker ima večina televizorjev priključek, ki je podoben klasični PCMCIA PC specifikaciji, mnogi uporabniki skušajo namestiti podoben WiFi adapter. Vendar pa navdušenci nadgradnje čakajo na razočaranje. Skozi to režo, ki je opremljena s televizorji, ima vgrajen digitalni sprejemnik, je možno priključiti izključno CAM-modul, ki dekodira digitalni signal. In nameščanje v ta priključek druge opreme ni mogoče.

  Alternative

  Do daneslahko izberete samo med modeli naprav, priključenih prek USB-ja. Seveda je priporočljivo kupiti adapter ustrezne blagovne znamke, vendar je zelo verjetno, da bodo združljivi moduli delali na isti platformi. Svet »pametnih« televizorjev »univerzalne združljivosti, ki se doslej izvaja v mobilnih dodatkih in računalnikih, tako da so televizorji določene blagovne znamke (vključno z LG-jem) običajno združljivi modeli dodatkov ali njihovih analogov z blagovnimi znamkami. V tem primeru bodo televizorji skoraj takoj prepoznali priključene dodatke in jih uporabili.Če priključite zunanji modul, lahko takoj začnete uporabljati internet.

  Zaključek

  Danes je obseg opreme za "pametne" televizorje danes precej širok, vendar daleč od vmesnika WiFi za televizor bo ustrezal vašemu modelu. Če morate televizor LG povezati z internetom, lahko s to nalogo zlahka upravljate adapter z brezžičnim modulom.
  Prepričajte se, da televizor nima vgrajenega brezžičnega modula, lahko kupite in priključite zunanji adapter na televizor LG. Z enostavnim univerzalnim adapterjem Netgear lahko televizijo in druge naprave povežete z internetom v nekaj minutah. Omrežni kabel poveže televizor z internetom in univerzalnim adapterjem, s pomočjo vgrajenih tehnologij pa se naprava samodejno uglasi in zapomni nastavitve omrežja Wi-Fi.

  Sorodne publikacije