Zakaj je v telefonskem sistemu Android na voljo sporočilo »ne more ustvariti ikone«?

Iz nekega razloga je okvara »ne more ustvariti ikone« na telefonih Android dovolj pogosta. Telefon ne prikaže starih fotografij in novih, morda ne posname videa. Pojavlja se predvsem na pametnih telefonih "Lenovo".

Če obvestilo »ne more ustvariti ikone«, kaj storiti?

Ponovni zagon telefona

Včasih samo pomaga pri ponovnem zagonu telefona. Programska oprema popravi napako in slike se ponovno predvajajo.

Čiščenje predpomnilnika programa Gallery

Če želite to narediti, gremo v meni z nastavitvami, izberemo "Add-ons", poiščemo "Gallery", izberemo "Clearing the cache". Znova zaženite telefon. Ta metoda pogosto pomaga, če je na telefonu veliko slik in pomnilnika.


Izključite neuspeli CD-ROM

Če so privzete fotografije shranjene v zunanjem pomnilniku (CD-ROM), jih lahko premaknete v notranji pomnilnik telefona in odprete. Če je na voljo še en CD-ROM, ga vstavite v telefon in preverite, ali program deluje z njim. Če pride do težave z zunanjim pomnilnikom, se namesto "ne more ustvariti ikona" prikaže fotografija iz notranjega pomnilnika ali druge kartice.

Težava v aplikaciji za fotografiranje

Prenesite kateri koli datotečni upravljalnik, pojdite v mapo DCIM /. Ima mapo .thumbnails - izbrišemo jo in ponovno zaženemo telefon. Če to ne deluje, pojdite v mapo Kamera in poglejte velikost fotografij. Kdaj?aplikacija ne deluje pravilno - datoteke bodo prazne. Vredno je posodobiti fotografsko aplikacijo in ponovno zagnati telefon.

Ni stika z aplikacijo Galerija

V primeru, ko se v telefonu namesto fotografij prikaže "telefon ne more ustvariti ikone", vendar je pri povezavi z računalnikom slika najverjetneje prikazana v načinu prikaza. fotografijo v telefonu.


Prenesite upravitelja datotek. Z njim odpremo tisti spomin (notranji ali zunanji), na katerem se shranijo fotografije, gremo v mapo DCIN, nato v mapo Camera. Kliknite katero koli fotografsko datoteko in jo držite, dokler se ne prikaže notranji meni. Izberite element "Odpri s pomočjo". Prikaže se seznam aplikacij, ki odprejo to datoteko. Kliknite na aplikacijo "Galerija". Če imate na dnu zaslona gumb »Shrani po privzetku«, ga zabeležimo. Slike bodo zdaj pravilno prikazane.

Vdelana programska oprema telefona

Včasih se prikaže napaka "ne more ustvariti ikone", če morate posodobiti različico vdelane programske opreme telefona. Odprite meni Nastavitve, razdelek »Telefon«, kliknite »Posodobi«. Če je nova različica vdelane programske opreme, se na zaslonu telefona prikaže opozorilni seznam in gumb »Prenesi«. Pritisnite. Začne se storitev nalaganja. Ko je prenos končan, izberite, kdaj začeti namestitev posodobitev. Ko je posodobljena različica nameščena, se bo telefon samodejno znova zagnal. Zdaj lahko gledate fotografije in snemate videoposnetke. Napaka »ne more ustvariti ikone« v Androidu bo izginila.

Sorodne publikacije