Kako dodati glasbo na Facebook: nekaj preprostih metod

Kot veste, na socialnih omrežjih uporabniki ne pogovarjajo ali razpravljajo samo o novicah. Večina še vedno deli skladbe ali videoposnetke s prijatelji. Toda vprašanje je, kako dodati glasbo na Facebook. Za mnoge se to zdi precej problematično, saj dodajanje avdio formatov v družabno omrežje na začetku ni predvidljivo, čeprav je video priložen brez težav. Oglejmo si nekaj osnovnih možnosti, ki vam omogočajo, da v celoti rešite problem dodajanja glasbe Facebooku na stran. Prav tako ugotovite, kako v sporočila vstaviti sledi.


Kako dodati glasbo na Facebook: Splošno

Pravzaprav ni veliko možnosti za vsakega registriranega uporabnika na spletu. Vse je odvisno od glasbenega formata.
Možnosti, ki vam omogočajo, da se odločite, kako dodati glasbo na Facebook, so:
 • Vstavite avdio datoteko v sporočilo;
 • uporabi vstavljanje povezav z interneta za spletno poslušanje;
 • Pretvorite avdio format v video.
 • Na podlagi tega in podrobneje preuči vsako metodo.

  Kako dodati glasbo v "Facebook" iz računalnika

  Začnimo z najbolj nujnim vprašanjem. Mnogi uporabniki želijo svojim prijateljem poslati točno tiste skladbe, ki so v svojih zbirkah shranjene v računalniku ali mobilni napravi. Na primer, oseba je skladatelj, napisala je novo pesem in si želi, da bi jo cenilidrugih uporabnikov


  Najlažji način je, da s sporočilom napišete prijatelje in /ali znance in mu priložite zvočno datoteko s klikom na ikono odložišča, potem pa preprosto izberete skladbo, ki je shranjena na trdem disku računalnika ali na mobilni napravi naprave. Metoda ni najboljša, saj pošiljanja paketov ni mogoče opraviti in sporočilo bo treba poslati vsakemu uporabniku posebej. In kaj, če želite poslušati skladbo, ne samo prijateljem, ampak tudi vsem, ki niso vključeni na ta seznam? V tem primeru je potrebno skladbo postaviti na "steno". Ampak kako? Konec koncev, na začetku takšne priložnosti ni. Tu bo edina in najbolj optimalna rešitev pretvorba zvoka v video. Za tega neizkušenega uporabnika je priporočljivo uporabiti nekaj preprostih pretvornikov (npr. Programsko opremo podjetja Xilisoft), ki lahko v nekaj minutah pretvori MP3 format, recimo v MP4. Pretvarjanje v AVI ali FLV ni priporočljivo zaradi tega, ker take datoteke zavzamejo preveč prostora in prenos na stran traja dolgo časa. Po drugi strani pa strokovni glasbeniki in video inženirji vedo, da se lahko vprašanja pretvorbe rešijo tudi s pomočjo posebnih zvočnih urednikov, ki podpirajo obdelavo zvočnih datotek z naknadnim izvozom v video formatu. Med najbolj priljubljenimi programskimi paketi lahko ločimo Adobe Audition, Sound Forge in podobno. Uporablja bodisi Export To Save As, Batch Convert ali nekaj podobnega. Sevedajasno je, da morate pri izvozu izbrati ustrezen format videa, v katerem bo shranjena izvirna zvočna datoteka. Mimogrede, lahko prilepite skladbo in videoposnetek ali sliko.
  Enako je mogoče storiti s pomočjo katerega koli video urejevalnika. Preprosto ustvarite novo datoteko, dodajte avdio kaseto na začasni trak, vstavite video ali sliko in jo shranite v pravilni obliki. Potem lahko videoposnetek postavite na zid ali ga dodate na komentar na straneh drugih uporabnikov.

  Dodajanje pesmi na steno

  Veliko ljudi, ki ne poznajo glasbene ali video programske opreme, je še lažje.
  Na primer, če je glasba posnetek, ki se nahaja v priljubljeni bazi podatkov za gostovanje videoposnetkov v YouTubu, ni nič enostavnejšega kot samo klikniti gumb Skupna raba, ki prikazuje logotip socialne mreže Facebook. Istočasno, če uporabnik na začetku ni bil prijavljen na YouTubu, bo izdan zahtevek za vnos osebnih podatkov (uporabniško ime in geslo) za preklop na "Facebook". Po tem se bo povezava pojavila na steni. Da bi rešili problem dodajanja glasbe Facebooku, lahko uporabite enako učinkovito metodo: obrniti se na specializiran glasbeni portal, ki vsebuje avdio, ne video. V naslovni vrstici lahko preprosto kopirate povezavo in jo prilepite na svojo stran. Če kliknete nanj, bo vsak uporabnik preusmerjen na ustrezno spletno mesto in bo lahko poslušal skladbo na spletu.Končno, v samem socialnem omrežju Facebook lahko uporabite programček »Glasba«, ki je v razdelku za aplikacije, in se obrnite na povezane storitve, kot je Spotify. Načelo dela z njimi je popolnoma enako kot pri YouTubu. Edina razlika je, da so v YouTubu na voljo samo videoposnetki, Spotify pa je zvočno.

  Namesto izida

  Kot vidimo, problem objavljanja glasbe na Facebooku dejansko ni problem. Kaj naj izberem iz tega? Najlažje je kopirati povezave iz različnih storitev z vstavljanjem na njihove strani. Posnetke lahko tudi delite neposredno na spletnih straneh, če so na voljo. Toda v primeru, ko je treba objaviti audiotrek, ki ni na internetu, in je na steni, ne da bi spremenili obliko ne more storiti.

  Sorodne publikacije