Programska oprema za napravo ni bila nameščena: zakaj je prišlo do napake in kako jo odpraviti?

Težave z namestitvijo vseh vrst programske opreme za upravljanje, vključno z gonilniki, so verjetno znane številnim uporabnikom operacijskega sistema Windows. Pogosto se pri takšnih poskusih uporabniki soočajo z dejstvom, da sistem poroča, da programska oprema za napravo ni bila nameščena. Ni vedno jasno, s čim je to povezano. Ali je to le zavrnitev, potem je v nasprotju s predhodno nameščeno programsko opremo, nato pa kršitev v delu samega sistema. Kako se izogniti tej situaciji?

Neuspeh pri namestitvi gonilnikov (napaka pri namestitvi programske opreme): glavni razlogi

Preden se lotite kakršnih koli dejanj, na kratko preberite razloge za takšno obnašanje operacijskega sistema. Med vsemi, ki lahko sprožijo sporočilo, da programska oprema za napravo ni bila nameščena, lahko poudarite naslednje:


 • pomanjkanje dostopa do sistemskih nastavitev;
 • odsotnost potrebnega gonilnika v sistemu podatkovne baze;
 • nasprotuje predhodno nameščeni programski opremi, ko poskuša ponovno namestiti ali nadgraditi;
 • zruši Windows in njegove lastne komponente;
 • blokiranje namestitvenih procesov drugih ponudnikov.
 • Na splošno je to najpogostejša situacija, vendar je v vsakem primeru vzrok lahko precej drugačen. Toda za začetek se bomo zanašali na glavni seznam problemov.

  Programska oprema za napravo ni bila nameščena: kaj storiti?

  Tako ste iz interneta prenesli nov gonilnik ali dodatno programsko opremo in jo poskušate namestiti. Če želite začeti, upoštevajte dejanja v upravitelju naprav, ko posodobite gonilnike strojne opreme s sistemskimi viri. Ko prejmete sporočilo, da programska oprema za napravo ni bila nameščena, boste po samodejnih dejanjih morda povezani z dejstvom, da preprosto nimate pravic za izvedbo te operacije. Če želite odpraviti to težavo, se prijavite kot skrbnik in znova izvedite posodobitev. Če to ne deluje (na primer, če ne poznate gesla računa ali če je skrbnik pravkar blokiral dostop), zaženite upravitelja tako, da zaženete ukaz devmgmt.msc, tako da potrdite polje v zagonskem elementu s pravicami skrbnika, ki je malo pod glavnim poljem.


  Če take točke ni, pokličite "Upravitelj opravil" in zaženite novo nalogo iz menija datotek. To bo prineslo podobno konzolo, vendar bo točka upravnega zagona v njej že.
  Če to ne pomaga, in sporočilo, da programska oprema za napravo ni bila nameščena, pokličite na enak način samodejno z ukazom sysdm.cpl. Kliknite zavihek Hardware (Strojna oprema), kliknite gumb za nastavitve naprave, nato pa aktivirajte priporočeno samodejno namestitev in shranite spremembe. Če se namestitev programske opreme za napravo ne izvede zČe želite začeti povezavo (na primer z uporabo bliskovnega pogona ali izmenljive pomnilniške kartice), poiščite ustrezno programsko opremo na mestu izdelave. Če to ne deluje, preverite vrata, priključke ali celo čitalnik kartic, ki je bil uporabljen za povezavo.
  Posodobite gonilnike za vse vmesnike, vključno s celotnim seznamom nameščenih krmilnikov USB.

  Ročno reševanje konfliktov

  Pogosto je sporočilo, da programska oprema naprave ni bila nameščena in da se povezuje z napravo in ko poskuša ročno namestiti gonilnik, morda posledica dejstva, da je postopek zaklepanja na ravni programov zaščite . Uporabite enega od načinov, da odpravite težavo, tako da začasno onemogočite protivirusni program ali celo vgrajen sistem požarnega zidu. Če gre izključno za voznike in ne za dodatne (povezane), lahko včasih poskusite sami odstraniti stare gonilnike. Upoštevajte, da tudi odstranitev naprave iz ustreznega upravitelja učinkov ni dovoljena.
  V tem primeru je najbolje uporabiti gonilnik, izbrati želeno kategorijo gonilnikov ali izvesti analizo in izbrisati vse najdene komponente. Po tem, je zaželeno, da očistite register (tudi ročno, saj optimizatorji običajno ne odstranijo ključev gonilnika) in samo izbrišete vse datoteke gonilnikov na trdem disku. Njihov seznam si lahko ogledate v upravitelju naprav ali v sistemskih informacijah (msinfo32) in v primeru grafičnih ali avdio adapterjevuporabite pogovorno okno DirectX. Po tem boste morali znova zagnati sistem in, če Windows ne namesti samodejno, ga morate izvesti sami.
  Opomba: Včasih lahko za pravilno posodabljanje uporabite avtomatizirane programe, kot so gonilniki gonilnikov ali aplikacije ozke linije proizvajalcev določene vrste opreme (na primer grafični pospeševalniki).

  Preverjanje delovanja sistema

  Ni skrivnost, da so podobne situacije lahko povezane tudi z delno kršitvijo funkcionalnosti samih sistemov Windows, ko so nekatere pomembne komponente poškodovane.
  Stanje takih datotek lahko preverite v ukazni vrstici, ki teče izključno v imenu skrbnika, tako da vnesete ukaz sfc /scannow. Če takih dejanj ne morete izvesti na delujočem sistemu, lahko zaganjate iz usb-nosilca z distribucijo ali iz obnovitvenega diska LiveCD in ponovite operacijo. Včasih pomaga obnoviti sam sistem, če so okvare kratkotrajne in niso zelo kritične. Ampak za to je bolje uporabiti ne standardne rollback, ampak orodje DISM.

  Kaj bi lahko bilo več?

  Nazadnje, na podlagi priporočil strokovnjakov je kot zadnji argument priporočljivo očistiti računalnik ali prenosni računalnik pred prahom. Možno je, da se nekatere naprave na matični plošči prosto priključijo, ista vrata USB ali bralnik kartic se zamaši itd. nezmožnost namestitve za nekaterenapravo, tako da bo treba ukrepati, kar se imenuje "metoda znanstvenega tiktanja", in v večini primerov, na žalost, je popolnoma odsotna.

  Sorodne publikacije