Kako preveriti hitrost interneta

Številni uporabniki omrežja so napačni. Vsak ponudnik, ki oglašuje svoje tarife, uporablja besedo "hitrost interneta na megabite na sekundo", na primer do 100. Ljudje mislijo, da uporabljajo internet v velikosti 100 megabajtov. Dejansko je obratovalna hitrost v bistvu nižja od navedene. Poglejmo v tej publikaciji, kako izvedeti.

Indikatorji za merjenje

Kot rezultat preverjanja hitrosti interneta uporabnik prejme podatke. Tu so glavni:
 • Vhodna hitrost. To je glavni kazalnik, kakor tudi to, kar imenujemo hitrost interneta. Označuje, kako hitro so podatki preneseni iz omrežja. Na visoko vhodnih straneh hitrosti stran odprete takoj, prenos filmov ne traja veliko časa. Spletne igre in prenosi spletnih seminarjev v živo se ne upočasnijo.
 • Izhodna hitrost. Ponudniki internetnih storitev te možnosti redko navedejo. Prikazuje, kako hitro so datoteke prenesene na internet. Pri visoki izhodni hitrosti lahko hitro shranite podatke v shrambo v oblaku. Snemanje videoposnetkov na Youtube ne bo trajalo veliko časa. Ta indikator je pomemben, ko Skype za komunikacijo uporablja HD ali kamere Full HD. Pri nizki izhodni hitrosti bo sogovornik prejel občasno sliko in zvok.
 • Ping. To je skupni čas, ko ta uporabnik doseže strežnik in mu predloži odgovor. Kazalec je pomemben za iznajdljive spletne igre.
 • Priprava na testiranje

  Ne pozabite: nobena storitev vam ne bo povedala, katera hitrost interneta, popolnoma natančno - samo približno. Zato je smiselno testirati različne programe in nato izračunati povprečno vrednost.


  Da bi dobili najbolj natančne rezultate, potrebujete:
 • Onemogočite internet na vseh napravah, pustite samo tisto, kar je treba preveriti.
 • Če je računalnik, je najbolje, da izklopite usmerjevalnik in ga priključite preko kabla.
 • Zaprite nepotrebne zavihke, onemogočite programe, ki se izvajajo na internetu, pustite samo brskalnik, protivirusni program.
 • Onemogoči vse razširitve, kot so blokatorji oglasov itd.
 • "Speedtest"

  Zelo priljubljena storitev za spletno preverjanje hitrosti. Če se odločite za speedtest.net, kliknite gumb Go. Test bo prikazal rezultate vhodnih in izhodnih hitrosti, ping. Pred testiranjem lahko izberete strežnik. Tako se zgodi, da storitev ustvari napačne podatke, hitrost interneta, ki je še bolj izrazita. To velja, če ste izbrali bližnji strežnik ali tisti, s katerim imate splošnega ponudnika. V tem primeru je bolje vzeti strežnik iz druge regije.


  Če imate Windov 10, lahko prenesete aplikacijo in preverite hitrost brez povezave v trgovini. Prednost programa je, da hrani zgodovino, rezultate testov.

  "Internet Meter"

  To je lastna storitev Yandexa. Na strani «Yandex. Internet meter "mora klikniti" Ukrep "za začetek preverjanja. Program bo prikazal vhodne in izhodne hitrosti. Z najbolj priljubljenimi brskalnikini težav, vendar pri preverjanju v storitvi Microsoft Edge ni prikazana hitrost odhodne povezave.

  2ip.ru

  To je stran z veliko storitvami. Na glavni strani poiščite zavihek »Testiranje«, nato »Hitrost internetne povezave«. Zahtevane merske enote. Najbolj priročen način za izbiro megabajtov. Gumb »Test« sproži preverjanje.

  Torrent

  Torrent-client vam omogoča, da ugotovite največjo dohodno hitrost. Postopek:
 • Poiščite torrent datoteko za prenos. Izročiti mora vsaj tisoč sitersov. In naj bo jetra manjše.
 • Če je v odjemalcu toka še drugi prenos, jih začasno onemogočite in prenesite izbrano datoteko.
 • Počakajte, da hitrost doseže mejo v nekaj minutah. To število bo največja vhodna hitrost.
 • Značilnost: tukaj je hitrost prikazana v MB /sec. Da bi dobili Mbps, morate pomnožiti število megabajtov z 8. Dejstvo, da je dejanska hitrost interneta nižja od tiste, ki jo je prijavil ponudnik, običajno nima posebne vloge. To vam ne preprečuje, da bi delali in se zabavali na internetu, ker so razlike majhne. Če je razlika večkrat potrebna, je treba preveriti strojni del računalnika, njegovo programsko opremo ali poklicati ponudnika, če ni težav z računalnikom in usmerjevalnikom.

  Sorodne publikacije