SLDPRT: kako odpreti to datoteko

V tem gradivu bomo govorili o formatu SLDPRT. Kako odpreti datoteke s to razširitvijo in za katere namene so ustvarjene, bomo nadalje razpravljali. To je objekt SolidWorks. Razvijalec je Dassault Systemes.

Opis

Torej bomo najprej analizirali, katere naloge opravlja format SLDPRT. Kako ga odpreti, bomo nadalje opisali. Format je namenjen razvoju "delov" ali polnih 3D objektov s pomočjo CAD SolidWorks. Lahko jih povežemo z eno samo zbirko z drugimi elementi. SolidWorks je programski paket, namenjen avtomatizaciji industrijskega podjetja v fazah tehnološkega in oblikovalskega razvoja proizvodnje. Program shrani podatke v datoteko SLDPRT. Funkcije tega orodja vam omogočajo razvoj izdelkov različnih stopenj kompleksnosti. Navedena rešitev se ukvarja s takimi nalogami: upravljanje procesov in podatkov, tehnološka in oblikovna priprava proizvodnje.


Osnovna rešitev

Pred nami imamo datoteko SLDPRT. Kako ga odpreti, vam bo pomagalo razumeti aplikacijo SolidWorks. To je programska oprema, ki jo je ustvarilo ameriško podjetje s podobnim imenom. Ta rešitev je namenjena uporabi v osebnih računalnikih z operacijskim sistemom Windows. Površinsko parametrično in tridimenzionalno polprevodniško oblikovanje so osnovna načela, ki se uporabljajo v tem orodju. Ta pristop omogoča oblikovalcem, da pripravijo v obliki tridimenzionalnih elektronskih modelov in obsežnih delov. Kdaj?potrebne podatke v datoteki, ki nas zanima, je mogoče prenesti na običajne risbe. Tridimenzionalna simulacija presega število prednosti linearnega pristopa. Program SolidWorks vam omogoča, da si ogledate prihodnji izdelek različnih strank v zvezku. Poleg tega izbor materiala zagotavlja večji realizem predmeta in omogoča izdelavo preizkusne ocene. Postopek izgradnje tridimenzionalnega modela je ustvarjanje obsežnih geometrijskih podrobnosti, kot tudi izvajanje različnih dejanj na njih. Načelo spominja na nekaj podobnega oblikovalcu LEGO. Model je izdelan s pomočjo predlogov. Ureja se z dodajanjem ali odstranjevanjem blokov. Spremenite lahko tudi njihove nastavitve.

Alternativa

Za interakcijo z vrsto datoteke, ki vas zanima, lahko uporabite tudi enega od naslednjih programov: Adobe Acrobat, IronCAD, Autodesk Inventor Fusion, pregledovalnik eDrawings. Zdaj veste, kakšne so značilnosti in namen formata SLDPRT. Prav tako smo razpravljali o tem, kako odpreti take datoteke.

Sorodne publikacije