Vse o Yandexovih algoritmih

Zaradi tehnološkega napredka je bilo mogoče izvesti potrebne operacije, ne da bi zapustili dom. Zdaj je celo mogoče delati prek mreže, in mnogi so že dolgo delali dobro na tem področju. Najpogostejša vrsta zaslužka na internetu je ustvarjanje lastnega spletnega mesta ali spletnega dnevnika. Zahvaljujoč oglaševanju na viru, lahko njegov lastnik dobi dober dobiček. Res je, da ta shema deluje samo, če je spletno mesto ali blog na prvih straneh iskanja. Preprosto povedano, stopnja dohodka lastnika je odvisna od števila obiskovalcev vira.


In prva stvar, ki jo morate vedeti, ko začnete s to dejavnostjo, je, kako iskalni algoritmi delujejo, zlasti algoritmi Yandexa, največjega iskalnika Runet.

Kaj so iskalni algoritmi?

Iskalni algoritmi, ki so isti algoritmi kot Yandex, predstavljajo določeno matematično formulo, kjer je zahteva uporabnika neznana. Iskalni robot reši to formulo: nadomesti neznane različne vrednosti in izbere najbolj primerno.
Da bi poenostavili definicijo, lahko rečemo naslednje: iskalni algoritem je poseben program, ki odvzema "problem", v našem primeru iskalno poizvedbo, in mu daje "rešitev", tj. Prikazuje seznam mest z potrebnimi informacijami. Reševanje problema », algoritem pregleda vse ključne besede na straneh, razvrsti prejete podatke in ustvari zahtevani rezultat iskanja. Zahvaljujoč iskalnemu algoritmu lahko delo analizira vsebino vsakegavir. Na podlagi prejetih informacij se določi položaj mesta v iskalniku.


Kaj vpliva na iskalni algoritem?

Kot že vidite, se iskalnik razlikuje od iste poizvedbe v različnih iskalnikih. Da, algoritem Yandex se bistveno razlikuje od Googla. Na primer, za čistost poskusa bomo odprli dva zavihka: en iskalnik »Yandex«, drugi »Google«. Če v iskalno poizvedbo vtipkate »kako iti na Japonsko za stalno prebivališče«, lahko vidite, da je prvo izdajno mesto »Yandex« na drugem mestu pri izdaji Googla. Algoritmi iskalnikov so pod strogo tajnostjo, analizirajo iste parametre spletnega mesta, vendar pa namenjajo več pozornosti, manj pa - nihče ne ve. Tudi SEO optimizatorji postavljajo to vprašanje.

Parametri, s katerimi algoritmi delujejo

Kot smo že omenili, se Yandexovi iskalni algoritmi vodijo po določenih parametrih. Na splošno jih lahko razdelimo v dve skupini. Nekateri parametri so odgovorni za vsebino vsebine vira, lahko pa se običajno imenujejo "besedilo". Drugo - označite tehnične specifikacije (zasnova, vtičniki itd.). Pogojno jih lahko označite kot "inženirsko-funkcionalne". Zaradi jasnosti je treba vse parametre razdeliti v skupine in jih uvrstiti v tabelo.

«Besedilo»«Inženirsko-funkcionalno»Jezik vira


28) Starost mesta, ime domene, lokacija.Priljubljenost teme in količina besedila na vsaki strani.Število strani in njihovih"Teža"Razmerje med ključnimi besedami in skupnim številom besedil.Razpoložljivost slogovne rešitveŠtevilo navedb in stopnja edinstvenosti vsebineŠtevilo zahtevkov za določen ključ besedo in pogostost posodobljenih informacij.Velikost in vrsta pisavePrisotnost večpredstavnostnih datotek, okvirjev, flash modulov in meta oznak


)
Število povezav v besediluNaslovi naslovov, podnapisi in COPKljučne besede so del kataloga, kjer je spletno mesto registrirano.Pripombe v programski kodi, vrsta strani, razpoložljivost dvojnikov

Razvrstitev

Ti parametri imajo ključno vlogo pri razvrščanju algoritmov. Algoritem za razvrščanje je način poznavanja vrednosti vsake strani. Preprosto povedano, če ima spletno mesto dobro zmogljivost za vse te parametre, bo v iskalniku višja.
Algoritmi za razvrščanje "Yandex" se skoraj vsako leto spremenijo. Glavni so poimenovani po mostu. Ime novega pojma za iskanje se začne z zadnjo črko imena prejšnjega algoritma. Tako je iskalnik ustvaril algoritme:
 • Magadan (2008).
 • "Iskanje" (2008).
 • Arzamas (2009).
 • "Snezhinsk" (2009).
 • Konakovo (2010).
 • Obninsk (2010).
 • Krasnodar (2010).
 • Reykjavik (2011).
 • Kaliningrad (2012).
 • "Dublin" (2013).
 • "Nachalovo" (2014).
 • "Odessa" (2014).
 • Amsterdam (2015).
 • "Minusinsk" (2015).
 • Kirov (2015).
 • Poleg njih so v zadnjih dveh letih prišli še trije iskalni algoritmi "Yandex". Obstajajo tudi posebni algoritmi AGS-17 in AGS-30, katerih glavna naloga je iskanje virov, ki ne izpolnjujejo zahtev. Preprosto povedano, ti algoritmi iščejo spletna mesta z neenotno vsebino in velikim številom ključnih besed, nato pa jim naložijo kazni. In zdaj o vsakem algoritmu malo.

  Algoritmi 2008-2011

  V dveh letih je Yandex ustvaril štiri iskalne algoritme, ki se kvalitativno razlikujejo od prejšnjih začetnih različic. V letu 2008 se je prvič v iskalni lestvici začela upoštevati edinstvenost vsebine (Magadan). Prvič je bil uveden nov sistem, ki je upošteval prisotnost stop besed ("Najdi").
  Leta 2009 je algoritem iskanja "Yandex" začel upoštevati regijo uporabnika, nov klasifikator geosenzorskih in geo-neodvisnih poizvedb. Regionalna formula za izbiro odgovorov ("Arzamas") se je znatno izboljšala. Močno spremenjena izdaja, pojavil 19 novih formul regionalne razvrstitve in posodobljene kriterije geonezavisimoy lestvici ("Snezhinsk", "Konakovo"). V letu 2010 so algoritmi iskalnikov "Yandex" aktivno razvili nove formule za geo-odvisne in geonezavisimyh zahteve ("Obninsk", "Krasnodar"). Leto 2011 je pomenilo začetek oblikovanja personaliziranega vprašanja, upoštevane so bile jezikovne želje uporabnikov interneta.

  Nekategorizirane Razvrstitev 2012-2014

  Leta 2012 personalizacija izdajbistveno spremenila: dolgoročno so upoštevali interese uporabnikov, povečali pomen pogosto obiskanih strani ("Kaliningrad"). V letu 2013 je algoritem Yandex že obvladal rezultate predložitve iskanja za interese določenega uporabnika med sejo, ob upoštevanju kratkoročnih interesov ("Dublin"). V letu 2014 je bilo preklicano sledenje referencam za komercialne poizvedbe pri razvrščanju odgovorov (»Začetek«).

  "Amsterdam", "Minusinsk", "Kirov"

  Pri iskanju rezultatov se je začela pojavljati kartica z informacijami, ko ste kazalec miške premaknili čez povezavo ("Amsterdam"). Prvič je naloga Yandexovega algoritma zmanjšati razvrstitev virov, ki so imeli veliko SEO-povezav. Prisotnost velikega referenčnega profila je postala glavni razlog za izgubo pozicij. Algoritem "Minusinsk" "Yandex" začel množično ustrelil SEO-link, malo kasneje, referenčni dejavniki so bili vrnjeni, vendar le v regiji Moskvi. V tretjem letu je bil ta algoritem izveden randomizacijo ustreznih poizvedb. Preprosto povedano, pri izdaji zahtevkov je bilo mogoče razvrstiti po datumu, priljubljenosti ali regiji ("Kirov").

  Vladivostok in Palekh

  Algoritem "Vladivostok", ki je začel delovati v začetku leta 2016, je začel upoštevati prilagodljivost virov za mobilne naprave, povečal rezultate mobilnega izdajanja. Posebno pozornost si zasluži algoritem "Palekh", ki je bil predstavljen novembra. Njena glavna naloga je primerjati pomen vprašanja in strani z uporabo nevronskih mrež -umetna inteligenca, ki posnema delo človeških možganov. Zaradi tega povečanega izdajanja za redke prošnje. Najprej je ta algoritem delal izključno z glavami strani, vendar se bodo, kot pravijo ustvarjalci, sčasoma naučili "razumeti" samo besedilo. Delo algoritma je naslednje:
 • Sistem upošteva statistiko ujemanja poizvedb in naslovov, s čimer se poveča natančnost rezultatov iskanja.
 • Delo s takimi korespondencami se je imenovalo "semantični vektor". Ta pristop razvrščanja iskanja vam pomaga najti odgovore na najpogostejše poizvedbe. Algoritem, ki se je naučil razumeti besedilo, lahko ustvari rezultate, ki ne bodo imeli podobne besede za poizvedbo, vendar so vsebinsko popolnoma skladni.
 • Preprosto povedano, "Yandex" je poskušal ustvariti "pametno" tehnologijo, ki išče odgovor, ki se ne zanaša na ključne besede, ampak na samo vsebino.

  Baden-Baden

  Novi algoritem Yandex, objavljen marca 2017, je postal resničen preboj v sistemu razvrščanja v iskanje. V vprašanju iskalnika so se začele pojavljati spletne strani z uporabno, jasno in berljivo vsebino. Glavna naloga tega algoritma je, da uporabniku ne zagotovi besedila, ustrezne zahteve in potrebnih informacij. Med delom "Baden-Baden" zmanjšal v iskanju izdajanja virov z ponovno optimizirane in slabe kakovosti informacij. Strokovnjaki so bili prepričani, da bodo položaji spletnih trgovin padli, saj obstaja veliko ponavljajočih se besed in opisov blaga, ki praktično niso ničrazlični. Toda razvijalci algoritma so upoštevali, da obstajajo specifične teme, pri katerih je neizogibno ponavljanje enojnih besed. Katera besedila torej spadajo pod sankcije? Najbolje je pokazati na primer.

  Besedilo, ki se ne ujema z iskalnim algoritmom

  Prej so iskalniki poudarjali vire, ki so vsebovali ključne besede. Toda besedila na takih straneh pogosto izgledajo kot niz zahtev, ki jih razredčimo z vodo »nizkokakovostnih besedil. In naslednji primer - dokaz: "Vsako leto Nike sprosti veliko izdelkov za šport. Superge, apartmaji, čevlji, Nike obleka, Nike majica, kratke hlače, Nike obleka, hlače, Nike športne hlače, nogometne žoge - te in druge izdelke lahko najdete v vsaki blagovni znamki. Ženske Nike, moške in otroške zbirke predstavljajo glavno temo blagovne znamke. Oblačila Nike so edinstvena, saj vsak izdelek prenaša razpoloženje blagovne znamke. " Takšna besedila niso koristna, ni več kot poštni nabiralnik s ključnimi poizvedbami. Tako se novi algoritem bori z njimi. Vsebina z nizko kakovostjo bo zagotovo izgubila svoj položaj. Za nizko kakovostne vsebine obstajajo trije kriteriji:
 • Pomanjkanje logike v besedilu.
 • Veliko število ključnih besed.
 • Prisotnost v besedilu nenaravnih stavkov, ki so se pojavili zaradi neposrednih vnosov ključnih besed.
 • Seveda nihče ni preklical SEO optimizacije, osnovna načela iskalnikov pa ostajajo enaka. Tukaj je samo pristop, v katerem je 15-20 ključnih poizvedb na 1000 znakov, kar je bilo že predolgo. Baden-Baden algoritem se osredotoča na kakovost vsebine.

  Ekstrakcija iskanja

  Pomembno mesto v procesu iskanja informacij je algoritem za izdajo. Izdaja je stran z rezultati, ki ustreza določeni poizvedbi. Algoritem izdajanja "Yandex" je konstruiran tako, da lahko izračuna verjetnost, da bo najti najpomembnejši odgovor in da bo izločil deset virov. V primeru, da je zahteva kompleksna, lahko v izdaji najdete 15 odgovorov.

  1. Jezik vira  2. Priljubljenost teme in količina besedila na vsaki strani.  3. Vrednost ključnih besed za skupno število besedil.  5. Velikost pisave in njena vrsta  ) 6. Število sklicevanj v besedilu  7. Ustreznost ključnih besed je oddelek imenika, kjer je mesto registrirano.

  Dejansko to deluje tako: če je algoritem "poznal" poizvedbo in ker je zelo pomemben odgovor, potem se izda izdaja desetih odgovorov. V primeru, da iskalnik ne najde takšnih odgovorov, bo v izdaji predstavljenih 15 referenc. Tukaj, v resnici, vse osnove algoritmov iskalnikov. Da bi se stran dobro počutila, ko jo iščete, jo morate napolniti z visoko kakovostno, informativno in berljivo vsebino.

  Sorodne publikacije