Mikrofon v Doti 2 ne deluje: razloge in kako ga popraviti

Komunikacija znotraj ekipe - sestavni del vsake kolektivne igre. To velja tudi za Dota 2, kjer dve ekipi tekmujeta za 5 igralcev. Glasovni klepet vam omogoča medsebojno sodelovanje, usklajevanje sorodnih dejavnosti in izbiro taktike skupaj. To je mogoče storiti tudi s pomočjo besedilnega klepeta, vendar se v tem primeru hitrost igre upočasni in reakcija se zmanjša, ker naj bi igralce motila vrsta besedila. V tem članku bomo razumeli, zakaj mikrofon v "Doti 2" ne deluje in kako ga popraviti.

Preverite v sistemu

Za začetek preverite delovanje mikrofona v nastavitvah OS. V ta namen pojdite na "Nadzorna plošča" in odprite razdelek "Zvok". Kliknite zavihek Snemanje in dvokliknite napravo. Na kartici »Poslušaj« lahko omogočite poslušanje zvoka. Če med pogovorom slišite sami, potem je naprava v redu, zato je treba vzrok za problem iskati v sami igri.


Preverjanje igre

Preverjanje povezave z mikrofonom ni potrebno samo v nastavitvah operacijskega sistema, ampak tudi v sami igri. To naredite tako:
  • Zaženite igro in izberite zavihek s splošnimi nastavitvami. Če želite to narediti, morate klikniti na ikono v obliki orodja, ki se nahaja v zgornjem levem kotu menija igre.
  • Zdaj morate odpreti zavihek z nastavitvami zvoka. To naredite tako, da kliknete ustrezen razdelek.
  • Bodite pozorni nanastavitev glasovnega klepeta V polju, kjer je prikazan ključ za aktiviranje mikrofona, morate dodeliti ključe. Ko jo pritisnete med igro, vas bodo zavezniki začeli slišati. Izberete lahko tipko za komuniciranje s celotno ekipo ali za pogovor z vašo skupino. Igra vam omogoča, da aktivirate mikrofon ves čas igre.
  • Če "Doti 2" ne deluje na mikrofon, bodite pozorni na lestvico za aktiviranje glasu. Poskusite povedati nekaj besed, da se trak začne premikati. Če se to ne zgodi, potem težava ni v nastavitvah Dot 2, temveč v sistemskih nastavitvah ali v sami napravi.
  • Preverjanje mikrofona

    Če niti nastavitev OS-a niti sama igra nista imela pozitivnega rezultata, morate preveriti delovanje mikrofona na drugem računalniku. Če pri povezavi z drugim računalnikom vse deluje pravilno, poskusite znova namestiti gonilnik zvočne kartice. To lahko storite v pripomočku Device Manager. Zdaj veste, zakaj mikrofon v Doti 2 ne deluje in v večini primerov lahko odpravite to napako.

    Sorodne publikacije