Najboljša aktivna antena za avto: pregled, pogledi, specifikacije in pregledi

Lepo je, ko je avto poln melodičnih zvokov vaših najljubših posnetkov, in na zadnji strani rezalnega ušesa ni ovir. Proizvajalci radijskih anten iz leta v leto izboljšujejo svoje izdelke, sprostijo na trg modele različnih vrst, kakovosti in namena. Današnji obseg takšnih naprav je presenetljivo drugačen od bratov post-sovjetskega obdobja. Skoraj vsaka aktivna digitalna antena (avto) lahko deluje ne samo z radijskimi signali, temveč tudi za lovljenje televizijskih valov, kar omogoča uporabniku, da gleda televizijo, ne da bi zapustil notranjost avtomobila.


Novi avtomobili, kupljeni v kabini, so opremljeni s sodobno elektronsko "polnitvijo", vključno z visokokakovostnimi antenami. Kot je za avtomobile kupili iz rok, tukaj se stvari dogaja malo drugače: ni vsak lastnik poskrbel za ta del, in za prodajo, kot stroji so, praviloma, "gola". Prav to se postavlja vprašanje nakupa take naprave kot aktivne antene za avto. S takimi rokami narediti take naprave - ne najboljši poklic, in preveč težav, še posebej, ker takšne naprave niso tako drage, v primerjavi z istim magnetofon ali navigator. Domači trg je zelo bogat z napravami takšnega načrta, tako da večina voznikovih oči pobegne pred takšno raznolikostjo. Poskusimo ugotoviti, kaj je to - aktivna antena za avto, pa tudi razpravljati o tem, katere vrste teh naprav je mogoče najti in kaj iskati pri nakupu. RazenOd tega bomo označili najbolj priljubljene modele na našem trgu, ki so se odlikovali s kakovostnim sprejemom in uravnoteženo ceno.


Razvrstitev anten

Najprej bomo poskušali razvrstiti te naprave, kar bo v veliki meri pomagalo pri vožnji voznika, ko stoji pred trgovino v trgovini. Aktivna antena za avto je lahko dveh vrst - notranja in zunanja. Prva se nahaja v notranjosti kabine, druga pa na karoseriji zunaj.

Model v vozilu

Kot je razvidno iz naslova, se takšne naprave nahajajo nekje v kabini avtomobila. Notranja aktivna antena za avto je lahko različnih oblik: ovalna, pravokotna ali okrogla. Poleg tega je slednji najbolj priljubljen med domačimi navdušenci za avtomobile.
Majhne dimenzije notranje antene omogočajo pritrditev na vetrobransko steklo. Postopek montaže je preprost: izbrano mesto obrišemo z alkoholno blazinico na steklu, odstranimo trak dvostranskega lepilnega traku in ga pritrdimo. Notranja aktivna antena za avtomobil je za razliko od zunanjega vozila precej daljša, saj je v manjši meri izpostavljena zunanjim vplivom okolja, ustrahovanje pa se ne iskri. Vendar pa obstajajo takšne vrste anten in njihove slabosti. Sprejemajo slabše signale kot zunanje naprave. Zato je bolje, da podobne naprave prevzamemo v premium segmentu, kjer obstajajo tudi razlagalni filtri in nekateri moduli ojačanja.


Zunanji modeli

Aktivna zunanja antena za avto je nameščena na ohišju stroja. Praviloma so za montažo takšnih naprav potrebne nekatere napravedodatne dodatke, kot so podaljšek ali ojačevalnik. Poleg tega je obvezen pogoj za neprekinjeno delovanje antene tega tipa ozemljitev, kar pomeni bodisi tehnične luknje v telesu ali magnetno blazinico za napravo same.
Aktivna zunanja antena za avtomobil je bistveno boljša pri obravnavi signala kot notranji model. Zato so zunanje naprave tako priljubljene zunaj meja mesta, stran od radijskih virov. Takšne antene so stalno zunaj izpostavljene okolju, zato morate izbrati izdelke visoke kakovosti in stabilnega materiala. Poleg tega trajen in zanesljiv nosilec tudi ne bo preprečil zaščite pred huligani.
Razmislite o nekaterih modelih, ki jih je mogoče najti na domačem avtomobilskem trgu. Odlikujejo jih privlačne lastnosti in uravnotežena cena. Poleg tega jih lahko imenujemo standardi njegovega segmenta, ki mora biti enaka.

Izdelki TM "Triada" 610 Standart (interni)

Eden izmed najbolj priljubljenih modelov v domačem vozniku. Notranja aktivna antena za avto (cena - okoli 700 rubljev) iz "Triade" je dobro prilagojena ruskim pogojem sprejema (MB, DMV). Model s svojimi tehničnimi lastnostmi in zmogljivostmi nikakor ni slabši od letnika "Prosody" in "Pioneer" tega segmenta. Edina razlika je v oblikovnih značilnostih primera in uporabljenih materialih (v Triadi so nekoliko slabši).
Poleg tega je model opremljen s frekvenčnim spojnikom, ki omogoča uporabo ne samo kot sprejemnikradijskih signalov, ampak tudi za televizijsko oddajanje. Devay je odličen za vsak domači avto in za večino tujih avtomobilov.

Značilnosti antene

Lastniki so zelo odzivni na 610 modele Triade in njene zmogljivosti. Njegova nizka cena naprava deluje na vseh 100%. Antena je popolnoma primerna za vsako urbano realnost in sosednje proge. Nekateri uporabniki se pritožujejo nad nesmiselno sponko, ali bolje rečeno, poceni in neuporabna trak, vendar je problem rešen z nakupom dražjega analognega (50-70 rubljev na meter), zato tega trenutka ne moremo imenovati za dano ceno. Kaj še govorijo uporabniki o napravah? Prednosti modela:
 • dvojno vhodno filtriranje bistveno zmanjša motnje;
 • Na voljo sta dva načina: Turbo (za pot), ki ojača signal, in "Mesto" - za filtriranje ovir iz industrijskih objektov;
 • Vgrajeni ojačevalnik, prilagojen za DMV in MV.
 • Slabosti:
 • Slab lepilni trak za pritrditev na steklo (bolje je spremeniti v bolj kakovosten);
 • Kabel za kratke dele tujih avtomobilov s širokim vetrobranskim steklom.
 • Približna cena - približno 700 rubljev.

  FM Calearo ANT 7727085 (zunanji)

  To je verjetno najboljša aktivna antena za avto od Italijanov, ki jo je mogoče najti na domačem trgu. Napravo lahko v celoti imenujemo univerzalna, saj model ne sprejema samo radijskih valov, ampak tudi oddajanje TB, kot tudi delo na GPS-protokolih.
  Komplet je opremljen s kakovostnim petžilnim kablom, ki je povsem dovolj za priključitev televizorja ali modulaKomunikacija GPS. Za aktivno digitalno anteno (avto) Calearo je značilen stabilen sprejem signala in odsotnost motenj v mestnem okolju (s pravilno namestitvijo naprave). Model je na voljo v črni, rdeči in beli barvi, zato ni težav pri prilagajanju na telo.

  Mnenje lastnikov

  Uporabniki se v glavnem pozitivno odzivajo na napravo. Denar se izplača, saj model lastniku zagotavlja radia, televizijo in delo z GPS-protokoli. Nekateri se pritožujejo zaradi preveč skromne opreme, kjer je proizvajalec iz neznanega razloga pozabil postaviti kabel za delo z FM radiem in adapterjem na TV kartici. V prosti prodaji so, in blagovno znamko, vendar, spet, so vredni denarja, in veliko.

  Posebne značilnosti antene

  Poleg tega lahko številni ponaredki iz nebesnega cesarstva, ki so poplavili domači trg, zlahka zamenjajo neizkušenega v teh zadevah s kupcem. Bodite prepričani, da preverite prisotnost potrdil od prodajalca in, če je mogoče, prosite za "testno vožnjo", ki bo pomagala odkriti ponaredek (kakovost prejemanja ponaredkov je veliko slabša od izvirne). Kako se uporabniki odzivajo na izdelek?
  Antenski plusi:
 • vsestranskost (radio, TV, GPS);
 • lep videz;
 • praktičnost gradnje (naprava je nizka, tako da se veje ne dotikajo, poleg tega je enostavno prati);
 • teža - samo 450 gramov.
 • Cons:
 • obstaja veliko ponaredkov, ki jih je težko ločiti od izvirnika (potrebno je namestiti in preizkusiti signal);
 • ne vključuje kabla za FM radioin adapter za TV-kartico.
 • Ocenjeni stroški - približno 6000 rubljev.

  Sorodne publikacije