Odličen dizajn in dober izgled. "Lada Vesta" je nov priljubljen avtomobil

Kakšen bi moral biti avto za prave ruske ceste? Avto, ki ga je ustvaril domači proizvajalec, je popolnoma prilagojen ruskim pogojem in je udoben, kot tuji avto, prehoden in ima dovolj prostora. "Lada Vesta" izpolnjuje vse te poizvedbe. Dolgo časa so bili ambiciozni načrti Avtovaza za ustvarjanje takšnega avtomobila obravnavani kot ponaredek in ne brez razloga, ker obstaja veliko nerealiziranih idej. Razvoj ni potekal v seriji iz različnih razlogov, toda ta avto je že dolgo presegel obseg projekta. Prijetna zunanjost, udobna ergonomska notranjost, sodobna oprema - vse to je neločljivo povezano z "Vesti" in popolnoma dokazuje nadaljnji pristop Avtovaza do ustvarjanja avtomobilov.

Šale na stran

Že več kot 20 let domača avtomobilska industrija ne more zadovoljiti kakovosti, tehnološke opreme ali praktičnosti izdelkov. Vprašanje preživetja ruskega velikana je bilo zakrito in bilo je treba sprejeti drzne odločitve. Popolna opustitev zastarelih modelov telesa, uporaba sodobne tehnologije, tesna integracija ruske opreme z opremo partnerjev - vse to je omogočilo ustvarjanje zanimivega koncepta. Zajel je mnogo Rusov. Bilo je nepričakovano in prijetno. Koncept je bil sodoben in lep. Videlo se je, da je avto dober, primeren za n realnosti. Lada Vesta, katere značilnosti bi morale biti boljše kot kateri koli konkurent v svojem segmentu, je mnogim ljudem dala upanjeudobna vožnja.

Drzno pričakovanje se je z veseljem spremenilo. Prva serija je prišla iz proizvodnega transporterja. V številnih točkah je bil serijski avtomobil precej drugačen od koncepta. Avto je bil poenoten in številne njegove komponente so cenejše. Vendar pa je glavna stvar ostala nespremenjena - carinjenje. "Lada Vesta" so ocenili različni kritiki. Oblikovanje, zanesljivost, udobje in upravljanje so cenili vodilni avtomobilski strokovnjaki iz države in tujine. Uspešno strukturo vzmetenja je v veliki meri ponovil francoski terenski avto, vendar je bil nekoliko mehkejši. Jame, gumbi in precejšnje grbine avtomobila so se popolnoma zrušili. Terenska tek na smučeh je bila na ravni, čeprav je limuzina. Seveda je bilo to v veliki meri posledica visokega očistka. Lada Vesta se je celo v najtežjih stresnih testih pokazala le na dobri strani.

Čiščenje cest za Rusijo

Nihče ne bo naredil avtomobila za ruske ceste boljši od domačega proizvajalca. Oblikovalci so se dobro zavedali, s čim bi se moral soočiti novi avto, in sprejeli vse potrebne ukrepe. Novo vzmetenje si je izposodil Renault Duster in se že dolgo dokazuje kot zanesljiv. Vendar pa je "Vesta" limuzina, zato je bila vzmetenje kvalitativno nadgrajena v smeri mehkobe. Ena od najpomembnejših oblikovalskih odločitev je bila povečana potrditev. "Lada Vesta" ima varnostno razdaljo 178 mm. To je več kot dovolj za delovanje v mestnih razmerah in terenskih vožnjah. Avto je bil zasnovan kot nov ljudski avto, ki bo pomemben tako v vasi kot v mestu.

Univerzalno"Vesta"

Sprva je bil za podeželje velik lumen ceste, zato je nastal "Zahodni križ". To ni športna različica, kot si mnogi mislijo. Prvič, to je dobra off-road vsestranska oseba. Tehnično, ta model se ne razlikuje od običajnega "Vesti". Razen za plastične prevleke in povečan lumen ceste. Lada Vesta Cross ima očistek 198 mm, kar zadostuje za skoraj vsako oviro.

Sorodne publikacije