Preiščite brskalnik. Bližnjice in izvrševanje naročil

V tem majhnem pregledu je opisan algoritem za izvajanje iskanja v brskalniku. Vroče tipke vam omogočajo, da jo izvedete čim bolj preprosto in hitro. Možna alternativa je uporaba sistemskega menija te aplikacije. Ti osnovni načini bodo opisani v članku.

V katerih primerih je to potrebno? Splošne smernice za uporabo

V prvem koraku bomo preučili primere, v katerih bo uporabnik morda moral iskati brskalnik. Vroče tipke, kot je že bilo navedeno, vam omogočajo, da najdete zanimive informacije na strani spletnega mesta čim prej. Še enkrat, če je dokument iz globalnega spleta majhen, lahko poskusite in to brez tega postopka. Če se naloži velika stran in ima veliko količino testnih informacij, je iskanje potrebnega fragmenta zelo problematično. V tem primeru je priporočljivo, da v brskalniku izvedete npr. Iskanje besed. Bližnjice so v vseh primerih enake in niso odvisne od programske opreme.


Kombinacija tipkovnice

Oglejmo si iskanje s tipkovnico v brskalniku. V tem primeru vroče tipke uporabljajo naslednje:
 • Po končnem prenosu strani z interneta pritisnite desno ali levo Ctrl. Kateri od njih naj bi v tem primeru - ne temeljito. Končni rezultat ni odvisen od tega.
 • Naslednji korak je pritisniteAngleška črka F. Ni pomembno, katera različica postavitve je aktivna: ruščina ali angleščina.
 • Nato se odpre vrstica ali okno za poizvedbo. V svojem polju, imenovanem "Najdi", morate vnesti zahtevane informacije. Če želite zamenjati besedilni del, lahko uporabite element "Najdi". To storite tako, da ga vnesete v ustrezno polje. Nastavite lahko tudi možnosti iskanja, na primer uporabite register in v celoti iščete besedo. Za udobje obrazec ima posebne zastavice.
 • Na naslednjem koraku kliknite gumb "Najdi". Če je zahtevani fragment v odprtem dokumentu aktivnega okna, se bo zgodil prehod na njega. V nasprotnem primeru se prikaže sporočilo, da zahtevane informacije v besedilu niso bile najdene.
 • Nato lahko postopoma skozi celoten dokument in potrebne fragmente. Po zaključku bo prišlo do prehoda na vrh strani.
 • Za izhod iz načina iskanja, enkrat pritisnite tipko Esc.
 • Ta algoritem je univerzalen in ga je mogoče uporabiti v katerem koli programu tega razreda. Iskanje se na primer izvaja v Raziskovalcu Explorer. Vroče tipke so vedno enake. Z drugimi besedami, univerzalne so in niso povezane z nobenim brskalnikom. To je najbolj preprost in priročen algoritem za iskanje potrebnih podatkov na veliki strani na svetovnem spletu.


  Uporabite meni

  Če na primer tipke, ki ne delujejo na tipkovnici, ne delujejo, potem, kako iskati potrebne informacije? Kako omogočiti iskanje v tem primerubrskalnik (vroče tipke ne delujejo)? Možna alternativa je glavni meni programske opreme. Vrstni red izvedbe je naslednji:
 • Miško usmerimo na ikono glavnega menija, jo odpremo.
 • Nato morate najti postavko "Najdi na strani" in jo odpreti.
 • Točno isto okno se odpre kot po pritisku na "Ctrl" + "F" zgoraj.
 • Nadalje, algoritem izvajanja se ne razlikuje od zgoraj opisanega.
 • Veliko uporabnikov, ki so bolj zadovoljni pri delu s sistemskim sistemom menijev, je bolj verjetno, da bodo uporabili to metodo. Toda glede hitrosti je še vedno bolje uporabiti posebno kombinacijo.

  Zaključek

  Ta pregled je bil namenjen načinu iskanja brskalnika na različne načine. Hotkeys vam omogočajo, da bistveno poveča hitrost njegovega izvajanja. Treba je omeniti, da se vsi uporabniki ne želijo spomniti takšnih informacij. Zato je bolj primerno uporabiti drugo metodo, opisano v članku. Temelji na glavnem meniju te programske opreme. Poleg tega vsi brskalniki podpirajo tako prvo kot drugo metodo. Torej je dovolj, da se spomnimo ene od njih in v praksi še naprej uporabljamo samo to. No, spominjanje drugega je smiselno, če prvega ni mogoče izvesti, na primer, zaradi okvare vhodne naprave.

  Sorodne publikacije