Geforce GTX 280: klasifikacija, specifikacije, nasveti za izbiro, navodila za uporabo, povratne informacije lastnika

Kaj je najpomembnejša komponenta v igralnem računalniku? Nekdo bo odgovoril na ta procesor. Drugi bodo rekli, da je RAM. Toda tisti, ki bo rekel, da je grafična kartica prav. Ta komponenta je odgovorna za kakovosten prikaz grafičnih informacij. In močnejši je adapter, bolj verjetno je, da vidi vse tiste "lepe", ki jih je zasnoval ustvarjalec igre. NVidia GeForce GTX 280 grafična kartica ima visoko zmogljivost in lahko razkrije polni potencial igre. Vendar pa obstaja ena, vendar: ta kartica je izostrena na visoko FPS, ne pod kakovostjo slike. Vendar pa bo za igralce to samo prinaša veselje. Oglejmo podrobno ta zanimiv adapter. Najprej pa nekaj besed o proizvajalcu.


Malo o podjetjih

NVidia je eden najbolj znanih proizvajalcev grafičnih pospeševalnikov. Podjetje je bilo ustanovljeno leta 1993. Sprva so bili izdani samo čipi in sklopi logičnih rešitev za računalnike. Vendar pa je družba sčasoma obvladala proizvodnjo visoko zmogljivih grafičnih adapterjev. Na začetku svojega življenja je bil NVidia skoraj edino podjetje, ki je izdelalo takšen načrt. AMD je bil znan samo procesorjem. Grafične kartice GeForce so postale legendarne. Zdaj pa vsak samospoštovani igralec sanja o vrhunski grafični kartici NVidia. Toda daleč od tega si lahko privoščijo vsi. Vendar pa najnovejša izjava ne velja za našega trenutnega junaka - GeForce GTX 280.
Trenutno obstaja konkurenca med njimiadapterji podjetja NVidia in podobnih izdelkov podjetja AMD. Slednji bodo očitno izgubili, ker nimajo takšne produktivnosti in energetske učinkovitosti. Vendar pa je njihova cena za red velikosti manjši. Kljub temu imajo vrhunske grafične kartice NVIDIA zasluženo popularnost med profesionalci in ljubitelji iger na srečo. Samo te kartice zagotavljajo najboljšo kakovost slike in največje število FPS. Uspeh podjetja pri izdelavi grafičnih kartic je resnično fenomenalen. Vendar pa preidimo na pregled. Naš trenutni junak je NVidia GeForce GTX 280. Odlična grafična kartica za vaš domači računalnik. Oglejmo si podrobneje.


Lirski umik

Ne pozabite, da je bila GeForce GTX 280 izdana v oddaljenem letu 2008. Zato ga primerjajte s sodobnimi izdelki - vrhom norosti. Uspešnost ne bo primerljiva. V tem trenutku je ta adapter zanimiv prav tako kot poceni in preprosta rešitev za domači računalnik, ki je hekiran za delo. Zemljevid bo tako enostavno potegnil Full HD video in ne zelo zahtevne igre (tudi s sodobnimi modeli). Toda računati na izstrelitev rezervoarjev z maksimalnimi nastavitvami grafike ni vredno.
Seveda, z overclockingom (kartica podpira to možnost) in nekateri lahko naredijo prilagoditveno igro in sodobne mojstrovine igralniške industrije. Vendar je treba upoštevati, da je brez dobrega hladilnega sistema precej tvegano. In video adapter se obrablja hitreje, kot bi moralo biti. Zato je bolje uporabiti običajni način in grafične kartice ne nalagati nad merilom. Vendar pa preidimo na tehnične značilnosti naprave in to poskušamo razumetiInovativnost je bila v njem ob izdaji.

Specifikacije

Grafična kartica temelji na čipu, izdelanem s tehnologijo 65 nm. Kaj to pomeni? To pomeni, da lahko na manjšem čipu postavite dvakrat toliko kristalov kot s tehnologijo prejšnje generacije. To je pomagalo zmanjšati velikost grafične kartice in jo narediti energetsko učinkovitejše. Možno je tudi pozitivno rešiti problem odvajanja toplote. Toda to velja za fizične parametre. Kaj pa druge značilnosti? Urna frekvenca je 602 megahertz. To je zelo pomemben parameter. Mnogi verjamejo, da je "strmina" adapterja odvisna od količine pomnilnika, vendar ni. Delovna frekvenca vpliva na produktivnost dela. In tukaj je precej dostojna. Širina pomnilniškega vmesnika je 512 bitov. Ta možnost vpliva tudi na globino barve. Pretok vodila znaša 141 gigabajtov na sekundo. To pomeni, da je GeForce GTX 280 sposoben obdelati informacije hitreje kot predhodniki.
Zdaj, ko neizkušeni uporabniki namenjajo posebno pozornost - količino pomnilnika. To je 1 GB. Je veliko ali malo? Kot smo že omenili, to ne vpliva na zmogljivost, podobno kot pri delovanju. Vendar pa bo smiselno imeti rezervni pomnilnik. Toda gigabajti oči so dovolj za samozavestno delo z običajnimi vsakodnevnimi nalogami. Med drugim grafična kartica podpira tehnologijo SLI in se povezuje preko reže PCI Express 2.0. To pomeni, da bo ustrezala veliki večini sodobnih računalnikov. Tudikljub njeni "redkosti". Zdaj pa poglejmo osnovne vmesnike GeForce GTX 280.

Vmesniki povezave

Torej, kako povezati monitor s to grafično kartico? Treba je omeniti, da VGA priključki niso tam v najmanjšem obsegu. Zato se stari monitorji, ki uporabljajo to tehnologijo, lahko priključijo na adapter le s pomočjo adapterja. Grafična kartica NVidia GeForce GTX 280 ima le dva DVI konektorja. Obstaja tudi možnost povezave HDMI. Vendar je podprta samo zelo stara različica te tehnologije. Kljub temu je celo tako skromen nabor vmesnikov dovolj za priključitev vsakega monitorja. Še ena značilnost: obstaja priključek tipa SLI, ki omogoča združevanje dveh podobnih grafičnih kartic v eno s tehnologijo CrossFire. Samo ta "čip" leta 2008 je bil edinstven. Ta kombinacija dveh adapterjev znatno poveča produktivnost.
Mnogi uporabniki se pritožujejo, da je tehnologija HDMI v tej kartici zelo stara. Vendar ne pozabite, da je bil ta adapter izdan leta 2008. Potem preprosto ni obstajala trenutna tehnologija. V svojih letih je adapter precej dober nabor vmesnikov in priključkov. Če želite povezati še nekaj drugega, lahko uporabite adapterje in razdelilnike. Nihče tega ne prepoveduje. Da, in grafična kartica omogoča. In zdaj malo o različnih spremembah te grafične kartice.

MSI analogi

MSI GeForce GTX 280 se razlikuje od "originala" samo zato, ker je nekoliko overclockan. Da, učinkovito delofrekvenca vodila se poveča na 1500 megahertz. To je omogočilo doseganje večje produktivnosti. Hladilni sistem je bil popolnoma prenovljen. Odvajanje toplote je postalo učinkovitejše. Obstajajo opazne spremembe v oblikovanju. Zdaj je kartica oblečena v sodobno plastično ohišje z barvami blagovne znamke MSI. Danes je samo majhna tablica z imenom podjetja povezana z "Nvidio".
Mimogrede, kartice iz MSI se razlikujejo po trajnosti. Kaj ne moreš reči o adapterjih drugih proizvajalcev. Po mnenju uporabnikov te grafične kartice živijo dlje. Tudi s pogojem, da so bili razpuščeni. In ljubitelji tega poslovanja v naših širinah so polni. Kar zadeva ceno, se ti adapterji nanašajo na srednji cenovni segment.

Analogi iz Zotca

To podjetje je znano po izdelavi resničnih umetniških del pri prenosu grafičnih kartic in močno povečanju njihove produktivnosti. Torej, Zotac GeForce GTX 280 lahko da celo sodobno grafično kartico začetne ravni. Oblikovalci iz Zotaka so uspeli ne le povečati frekvenco avtobusa na neverjetno raven, ampak tudi povečati količino notranjega pomnilnika. Takšne spremembe so seveda zahtevale kardinalno obdelavo hladilnega sistema. In tukaj je resnično učinkovita.
Zotak lansira vrhunsko grafično kartico. Vendar pa imajo tudi možnost overclockati. Zato so v tem trenutku še vedno relevantne, zlasti razpršene. Prednost teh adapterjev je, da jim hladilni sistem omogoča, da se igrajo z overclockingom, ne da bi skrbeli za možne posledice. To je prava najdba za geeke in igralce. Cena za temodel grafične kartice je seveda primeren. Kupite jih za peni natanko ne bo izšlo. Toda uporabnik natančno ve, za kaj plača.

Analogi iz Palita

Ta urad prevzame adapter od znanega proizvajalca, na katerega se pritrdi nekaj blagovnih znamk "buns" in prodaja kot svoj izdelek. Čeprav nič posebnega v Palit GeForce GTX 280 ni. Zmogljivost je ostala na enaki ravni, tudi vgrajenega pomnilnika. Edina inovacija je hladilni sistem. Toda to ni tako pomembno. Tudi opazne spremembe v oblikovanju. To je verjetno edina stvar, na kateri je podjetje delalo za slavo. Na splošno je "Smokes" ista "Nvidia" z drugimi barvami.
Kartice "Smoke" so najcenejše v našem pregledu. Imajo dovolj priporočljivih povratnih informacij. Toda približno enako število in negativno. Večina uporabnikov se pritožuje nad zelo nizko "preživetostjo". To so najmanj zanesljivi adapterji vseh obstoječih. Zato je seveda cena primerna. Vendar pa mnogi izberejo to možnost prav po dostopni ceni.

Katere igre bodo na tem adapterju?

Na to vprašanje ni mogoče odgovoriti v enem stavku. Vse je odvisno od nastavitev grafike. Seveda sodobne igrače ne bodo delale ultra tuning. Toda tudi povprečno ne moremo šteti. Toda nizke grafične nastavitve GeForce GTX 280 1GB so še vedno na mestu. Tako na primer vsi znani rezervoarji na tej karti prikazujejo stabilne 50 slik na sekundo pri minimalnih nastavitvah grafike. Ni tako slabo. S fino nastavitvijo lahko dosežete tudi udobno 60 FPS. Varkraft različica "Pandary's Mist" z lahkoto izdaja 70 in 120 slik na sekundo.Seveda, z minimalnimi nastavitvami grafike. Najboljše rezultate lahko dosežemo z igrami istega leta kot grafična kartica: 2008. Če priporočene sistemske zahteve za igrače v stolpcu "Grafika" predstavlja niz NVIDIA GeForce GTX 280 serije ali višje, jo lahko varno zaženete pri maksimalnih nastavitvah grafike. Lepa slika in odlična zmogljivost zagotovljena.

Navodila za uporabo

Običajno je ta "papir" priložen video adapterju. V škatli je. Skupaj z zemljevidom. Če uporabljate spremembo drugega proizvajalca (Palit GeForce GTX 280), lahko navodila najdete na disku z gonilniki in potrebno programsko opremo. V njej so informacije na kartici na policah. Podatki so tudi izčrpna pojasnila o tem, kje se morajo povezati. In vse te informacije v ruskem jeziku z ustreznim prevodom. To je znak, da podjetje obravnava svoj ugled in je človeško pomembno za svoje stranke. In ni pomembno, katera država. Seveda je navodilo za papir boljše. Konec koncev ni mogoče vedno zagnati diska. Toda brez navodil je jasno, kako povezati grafično kartico. S tem bo uspelo celo otroku. Vendar pa so navodila na disku bolj popolna. Opremljen je tudi z dovolj velikim multimedijskim gradivom, v katerem se vse razprostira na policah. In če ima uporabnik prenosni računalnik ali drugi računalnik, je bolje, da vse potrebne informacije preučite neposredno z diska.

Mnenja lastnikov

Ocene in zmožnosti grafične kartice so izjemno pomembne. Dajejo priložnost razumeti, kako vodijov realnih pogojih. Kar zadeva NVidia GeForce GTX 280, obstaja približno enako število pozitivnih in negativnih komentarjev. Začnimo s profesionalci. Ustrezni uporabniki (tisti, ki razumejo, da je adapter precej stari) opozarjajo, da je grafična kartica dokaj dobro opravljena z vsemi nalogami. Nekateri uporabniki menijo, da so lahko iz zemljevida iztisnili in sprožili celo novorojenca Warface. In pomanjkanje napisov v sistemskih zahtevah "NVIDIA GeForce GTX 280 serija ali višja" jih ni ustavila. Izkazalo se je, da je adapter popolnoma obvladal nalogo. Tudi brez overclockinga. To še enkrat nakazuje, da bo ta grafična kartica prepuščena številnim sodobnim izdelkom (zlasti od AMD). Prav tako se mnogi uporabniki pozitivno odzivajo na hladilni sistem vmesnika. Tudi pri visokih temperaturah obremenitve čip redko doseže kritično polovico. To je odličen rezultat. Pozitivni komentarji na naslovu proizvajalca zaradi možnosti overclockiranja kartice. Čeprav se ne oglašuje v uradnih virih podjetja. Navsezadnje je entuziastom uspelo bistveno povečati delovno frekvenco kartice doma, kar pozitivno vpliva na uspešnost. In nekaj hvala za igralce je dejal za možnost uporabe dveh ali več kartic v SLI načinu. To je zelo koristna možnost. Vendar pa bo dovolj hvalnih enot. Obravnavamo negativne komentarje. Negativne povratne informacije večinoma prihajajo od tistih ljudi, ki so želeli dobiti vrhunsko grafično kartico po ugodni ceni. Hkrati pa globoko pljuneta v leto sprostitve. Kljub temu je med to vrsto možno dodeliti večustrezne pripombe. Na primer, mnogi lastniki tega čudeža so se pritožili zaradi velikega števila tovarniških napak. Poleg tega so idealni tudi analogi drugih proizvajalcev. Zakonska zveza velja samo za izvirno »Nvidijo«. To je neprijetno, toda nikamor ne boš šel. Tudi nekatere grafične kartice nepravilno delujejo s tehnologijo CrossFire, kar povzroči zmanjšanje zmogljivosti. Številke so majhne, ​​vendar še vedno neprijetne. Toda mnogi opažajo šibko učinkovitost hladilnega sistema v nekaterih primerih "originalne" GeForce GTX 280. Takšne neprijetne stvari, vendar so, in morajo se z njimi sprijazniti.

Zaključek

Tako smo pogledali "redko" grafično kartico NVIDIA GeForce GTX 280, ki je nekoč zasedla prvo mesto, zdaj pa je primerna le za vsakodnevne naloge in nekatere igrače. Vendar so nekatere spremembe tega adapterja posodobljene. Prešli so iz kategorije vrhunskih grafičnih kartic v proračun. V vsakem primeru, ta adapter - odlična priložnost za shranjevanje in gradnjo skoraj sodoben računalnik. Video kartica je odlična za tiste, ki ne iščejo zmogljivosti in lepih učinkov. Glavna naloga video vmesnika je prikazati sliko. In s tem naš današnji junak obvlada toliko, kot je nihče ni sanjal.

Sorodne publikacije