Zvok na tabličnem računalniku izgine: kaj storiti, kako ga nastaviti?

Težave s tablicami, kot pri pametnih telefonih, se pogosto dogajajo. In to se dogaja tako v proračunskih modelih kot v dražjih. Lahko jih povzroči nepravilna montaža, poceni materiali, nepravilno delovanje in okvare sistema. Pogosto se zgodi, da zvok izgine na tabličnem računalniku in vsi ne vedo, kaj z njim storiti.

Problem

Če je bila tablica orodje za delo, je zdaj pogosto kupljeno kot pripomoček za zabavo. In kljub povečani velikosti pametnih telefonov in njihove močne zmogljivosti, medtem ko je trg drži tablico na vodi. Ko zvok izgine na tabličnem računalniku, mnogi začnejo pomisliti na slabo montažo in slabo kakovostne materiale. In nekateri se lahko izkažejo za prav. Toda najpogosteje se ta težava lahko skrije v običajnem neuspehu sistema.


Ko je prišel na točko, lahko vsakdo z lahkoto popravi napako. Hkrati ne boste morali nositi tablice za popravila in porabiti denar za storitev.

Vzroki težave

Če na tabličnem računalniku ni zvoka ali če je tišji, morate razumeti razloge za to. Najpogostejši so konfiguracijski problemi:
 • nenamerno utišanje;
 • uporaba "tihega" načina;
 • izbira določenega zvočnega profila;
 • odpoved strojne opreme.
 • Vsi ti problemi so rešeni s preprosto nastavitvijo ob začetni diagnozi. Vendar obstajajo bolj kompleksni razlogi - mehanska okvara. V tem primeru lahko zvočni modul odpove,zvočni priključek in zvočniki.
  Obstajajo tudi bolj zapletene programske napake. Težje jih je obvladati. Včasih je lažje ponastaviti tovarniške nastavitve, da se jih znebite.

  Mehanska okvara

  Tako je najbolj neprijetna možnost mehanska okvara. Če preko njega zvok izgine na tabličnem računalniku, se boste morali obrniti na servisni center. Jezik lahko gre za tovarniške poroke. V tem primeru je težava določena v prvih urah po nakupu, zato napravo vrnite nazaj v trgovino.


  Težava je lahko posledica okvare zvočnega čipov, zvočnika ali priključka. Če imate garancijo na tabličnem računalniku, jo takoj prinesite v servisni center. Ampak morate razumeti, če je razlog za malomarno izkoriščanje, za popravilo bodo morali plačati. Tudi mnogi opažajo, da je zvok iz zvočnikov, vendar ni slušalk. Očiten problem je v slušalkah. Samo priključite ga na katero koli drugo napravo. Obstaja tudi nasprotno: v slušalkah je zvok, vendar v njem ni zvočnikov. Najpogosteje je stikalo v samem priključku. Lahko oksidira in podobno se bo zgodilo. Morda bo prišlo do začasne napake, ki bo trajala nekaj minut ali pa bo morda morala nositi tableto za popravilo, ki bo nadomestila to stikalo. Seveda lahko poskusite sami popraviti tablični računalnik z mehansko okvaro. Vendar se morate zavedati, da ste v tem primeru v nevarnosti. Pri samopopravljanju lahko nenamerno poškodujete stike ali prekinete nekaj podrobnosti.

  Vzpostavitevdevice

  Če ste še vedno prepričani, da zvok ne izgine zaradi mehanskih okvar na tabličnem računalniku, je smiselno začeti diagnosticiranje iz namestitve. Kot smo že omenili, je najpogostejša napaka napačna konfiguracija. Včasih lahko uporabnik samodejno izklopi zvok. To se zgodi, če nastavite glasnost na minimum. Nekateri modeli vklopijo tihi način.
  Če se to zgodi, se v vrstici stanja prikaže znak v prečnem zvočniku. Spustite zaveso in izberite način. To lahko storite v meniju z nastavitvami. Če se premaknete na razdelek z zvokom, lahko nastavite želeni način. Mimogrede, tukaj je vredno ogledati profile. Morda ste jih napačno konfigurirali. Zgodi se, da je celoten profil nastavljen na glasen klic in opozorila, vendar je bil eden od drsnikov naključno zasukan na minimum. Po shranjevanju profila lahko sporočila dobite z zvokom, vsi drugi procesi pa se odvijajo brez nje.

  Prostornina tablice

  Kako zvišati zvok na tabličnem računalniku? Prvič, za to je na strani naprave velik volumen. Zahvaljujoč temu lahko to storite tišje ali glasneje. Drugič, pojdite na nastavitve. Včasih se lahko zoži celotna glasnost vseh zvokov. Samo nastavite drsnik na želeno vrednost.
  Tretjič, težava je lahko v predvajalniku predstavnosti. Recimo, da ste prenesli film in ga vklopili. Ampak ne razumete, zakaj je bil na tabli tihi zvok. To je lahko posledica dejstva, da ima igralec minimalno glasnost. Lahko je tudi vzrokpredvajanja. To je vredno poskusiti znova namestiti ali najti analogno.

  Napake programske opreme

  Najpogosteje se zgodijo s poceni napravami. Tablični računalnik Window, ki je bil očitno sproščen mnogim ljudem, ki so mislili, da je v operacijskem sistemu Windows, je proračunski model. Ta možnost je običajno kupljena za otroke in njihove igre. Sistem v njem je šibek in "železo" nizke produktivnosti. Zato se tu pogosto pojavijo zrušitve programske opreme. Če imate v rokah bolj ali manj drage tablete, lahko imate podobne težave. Najpogosteje so povezane z Androidom, ki še ni bil dovolj razvit.
  Včasih se zvok lahko pojavi takoj po ponovnem zagonu. Ampak najbolje je narediti popolno diagnozo. Po ponovnem zagonu lahko namestite protivirusni program. Včasih so lahko vzrok za poslabšanje prostornine virusi. Čeprav ne uspejo vedno ravnati na enak način. Vredno je omeniti različne programe, ki bi lahko spremenili zvok. Na primer, nekateri optimizatorji pripomočkov morda ne bodo delovali pravilno. Natančneje, opravljajo svoje delo na vesti, vendar včasih prizadenejo sam sistem. Pri pospeševanju operacijskega sistema opravljajo nekatere procese, ki so bili dejansko pomembni. Prav tako je vredno pogledati posebne programe za izboljšanje zvoka. Nekateri uporabniki menijo, da lahko podobni pripomočki dodatno povečajo obseg signalov in izboljšajo kakovost. Toda v resnici taki programi praktično ne obstajajo. Pogosteje bolijo kot pomoč.

  Kardinalmetoda

  Če nič ne pomaga, obstaja zadnja možnost - ponastavitev na tovarniške nastavitve. To je ukaz, ki vam omogoča, da odstranite vse, kar je na tabličnem računalniku, da se vrnete v prvotno stanje.
  Glede na model tabličnega računalnika lahko ponastavite na več načinov. Najlažji način je, da greste na nastavitve in poiščete ustrezen meni. Včasih se ta možnost nahaja v razdelku »O telefonu« ali »Pomnilnik in varnostne kopije«. Če te funkcije iz nastavitev niste našli, jo lahko zaženete s tipkami na napravi. Tablični računalnik morate izklopiti, pritisniti gumb za povečanje glasnosti in gumb za vklop, počakati na zagon posebnega menija. V seznamu morate najti niz Hard Reset ali Wipe Data /Factory Reset. Po ponovnem zagonu tabličnega računalnika, če je bil razlog ravno v sesutju programa, se bo pojavil zvok. Če to ni pomagalo, se boste morali obrniti na servisni center.

  Sorodne publikacije