Zamenjava stekla na tabličnem računalniku: značilnosti dela in stroškov

Razpad naprave - neprijeten pojav. Poleg tega ni pomembno, ali gre za pametni telefon, tablični računalnik ali tablični računalnik. Motnje so lahko drugačne. Pogosto je treba zamenjati steklo na tabličnem računalniku. Zaželeno je, da to delo naročite strokovnjakom, saj je to odvisno od nadaljnjega dela tehnologije.

Vzrok preloma

Tableta ima majhno težo, kompaktne dimenzije, zato se običajno prenaša skupaj z njim. Vendar je naprava kratkotrajna in se lahko sčasoma zlomi. To je ponavadi posledica kršitve. Tableta velja za občutljivo napravo. Zaslon je enostavno opraskan, če je v vrečki brez pokrova. Razpoke se lahko oblikujejo zaradi udarne ali temperaturne razlike.


Ali obstaja neodvisna zamenjava?

Zamenjava stekla na tabličnem računalniku bo odpravila okvare zaslona. Najprej pa je pomembno, da nastavite raven razčlenitve. Ker je zaslon sestavljen iz steklenega dela in matrice, se lahko ena od teh podrobnosti poškoduje. Praksa kaže, da se pogosto prvi odmori. Potem se postavlja vprašanje, ali je neodvisna zamenjava stekla na tabličnem računalniku. To delo lahko opravite z lastnimi rokami, vendar lahko povzroči nepričakovane posledice, ki zahtevajo odpravo dodatnih stroškov. Priporočljivo je, da uporabite strokovno pomoč takoj po okvari, da ne poškodujete matrice.

Garancija

Pri nakupu katere koli naprave se izda garancija. Ponavadi pokaže, katere pomanjkljivosti je mogoče odpraviti na stroške prodajalca ali proizvajalca.Ampak ponavadi napake zaradi udarcev, kot tudi razpoke, se ne odstranijo brezplačno. Če se taki znaki ne zaznajo, bo zamenjava stekla na tabličnem računalniku prišla brez denarja. Na primer, garancijska popravila se izvajajo v primeru težav z prikazom ali okvaro zaslona.


Ne smemo pozabiti, da je obdobje popravila lahko dolgotrajno, saj se nadomestni deli običajno naročajo iz drugih držav. Izterjava garancije je 2-3 tedne.

Mehanske poškodbe

Naprave, pri katerih pride do poškodb, se ne popravijo v skladu z garancijo. Torej, če je steklo razpokan na tableto, bo strokovnjak proizvajalca zavrnil servisiranje. Nato se zamenjava opravi za plačilo. Masters ne more takoj poimenovati stroške dela, vse je odvisno od modela naprave in potrebe po naročilu rezervnih delov.

Koliko popravil je opravljeno?

Zamenjava stekla na tableti v vsakem podjetju se izvaja pod različnimi pogoji. Delo je lahko nujno, toda njegova cena bo maksimalna. Če se popravila izvajajo več kot en teden, se stroški zmanjšajo. Čarovnik izvede diagnozo, nato pa lahko določi časovni razpored dela, stroške in vzrok okvare. Postopek je obvezen in se plača.

Vlaganje v delavnico

Tudi če morate zamenjati steklo na tableti, naprave ne smete dati takoj po postavitvi diagnoze. Pomembno je, da poveljnika sprašujete o vzrokih preloma in stroških. Če popravilo traja en teden, ima stranka pravico do nadzora nad procesom.
Pomembno je tudi prebrati pogodbodrugi dokument, ki potrjuje dostavo tablete. Cena dela se ne sme povečati, ko čarovnik imenuje sliko. On mora prevzeti nepredvidene stroške.
Čeprav lahko zamenjava zaslona na dotik na tabličnem računalniku stane dražje, lahko prihranek pri tem vprašanju povzroči neželene posledice. V tem primeru ne bi smeli dati tehnike za popravilo mojstra, ki ni strokovnjak. Poleg tega je zdaj veliko specializiranih podjetij.

Proračunske tablice

Proračunske naprave (cena, manjša od 7 tisoč UAH) so razdeljene na 3 vrste:
 • Iz mobilnih operaterjev.
 • Kitajska nadomestna naprava.
 • Uradni proračunski načrti.
 • Popraviti je mogoče samo najnovejši tip pripomočka. Z nakupom druge tehnike je treba zapomniti, da je preprodaja ali popravilo praktično nemogoče. Pred nakupom se morate prepričati, da ima blagovna znamka pisarno v vašem mestu. Tabletops od mobilnih operaterjev so poceni - do 5 tisoč rubljev. Stroški popravila naprave bodo višji.

  Cena

  Stroški zamenjave stekla na tabličnem računalniku so lahko različni. To določajo proizvajalec in model tehnologije. Ponavadi je 2-6 tisoč rubljev. Pri nekaterih napravah se matrični zaslon prodaja skupaj, kar vpliva na stroške. To se bo povečalo na 7 tisoč rubljev.
  Če se zlomi poceni kitajska tableta, je pomembno upoštevati nekatere stvari:
 • Težko bo vzeti isto steklo.
 • Dostava traja približno 3 mesece.
 • V tem primeru bo lažje kupiti novo napravo kot opraviti popraviladelo Zato je pomembno vnaprej določiti, katero napravo kupiti. To bo bolj donosno kupiti kakovostno pripomoček, tako da bo trajalo dolgo časa.

  Kako rešiti steklo?

  Pazite na napravo, da preprečite poškodbe zaslona. Tableto morate nositi v žepu. Zaslon mora imeti zaščitno folijo. Padanje naprave je škodljivo, zato ga morate izključiti. Takšni ukrepi bodo napravo rešili v odličnem stanju in podaljšali življenjsko dobo naprave. Po nakupu tablice mora biti zaslon zaščiten s steklom. To je analogna zaščitna folija. Narejen je iz kaljenega materiala. Izdelek ne bo dovolil, da bi se opraskali ali poškodovali kovinski predmeti. Tehnologija izdelave zaščitnega materiala je naslednja: med utrjevanjem se enakomerno segreje do določene temperature in se nato ohladi. Na zaslonu je prozorno steklo, zato se barvni prenos ne spremeni. Odzivnost zaslona je enaka. Varnostno steklo bo ohranilo celovitost zaslona, ​​zato ga ni treba popravljati.

  Sorodne publikacije