Najboljše slušalke za strele - pregled, funkcije in pregledi

Novi modeli iPhone so izgubili običajne 35-milimetrske avdio konektorje, ki so nadomestili slušalke Lightning. Kakšne so lastnosti teh dodatkov in kateri modeli so najboljši?

Kako delujejo slušalke

Shranjevanje in prenašanje glasbe na pametni telefon pri uporabi glasbenih storitev v toku se izvaja v digitalni obliki. Če želite digitalni podatkovni niz pretvoriti v analogni električni signal, potrebujete pretvornik, ki bo zvok oblikoval z nihanjem emisijskih vrednosti. Pravzaprav ima tudi to ime - digitalno-analogni pretvornik ali DAC.


DAC je v vsakem pripomočku in je odgovoren za delovanje integriranega zvočnika. Če ima naprava 35-milimetrski priključek, je delovanje DAC usmerjeno v pretvorbo signala, ki se prenaša, na žične zvočnike ali slušalke. Pretvorniki se razlikujejo po ceni in kakovosti: nekateri spremenijo podatke v boljši signal, nekateri so slabši. Kakovost DAC neposredno vpliva na njeno vrednost: boljši je pretvornik, dražji je. V pametnih telefonih in pripomočkih, ki se osredotočajo na zvok, so nameščeni napredni DAC. Opremljanje s takimi pretvorniki bistveno vpliva na stroške pripomočka, kar znatno povečuje. Novi modeli iPhone, ki niso opremljeni s 35-milimetrskimi priključki, so opremljeni tudi z DAC, vendar so namenjeni vgrajenim zvočnikom. Slušalke za strelo so digitalni podatki, ne pretvorjeni signal. Razlika med temi slušalkami je, da je DAC točno v njih, ne v pripomočku alipametni telefon


Prednosti slušalk Apple Lightning

Vsak proizvajalec izbere in prilagodi DAC, tako da se ujema z značilnostmi določenega modela slušalk. Starejši modeli iPhonea so bili opremljeni s povprečnimi pretvorniki, katerih moč ni bila dovolj za odkrivanje potenciala visokokakovostnih in dragih slušalk z blagovno znamko. Vendar je bil problem obrnjen: najenostavnejše slušalke, priključene na iPhone, so slabo delovale, saj pretvornik ni uspel obvladati svoje naloge. Pri slušnih napravah Lightning proizvajalec izbere DAC tako, da dodatna oprema deluje pri polni moči.

Kakovost zvoka v slušalkah z Lightning

Kakovost zvoka ni odvisna samo od pravilno izbranega in prilagojenega DAC, ampak tudi od pravilno zasnovanega in sestavljenega sistema zvočnikov za slušalke. Vsak proizvajalec ne more opraviti takšne naloge, ker vsi preskusi, raziskave, materiali in proizvodnja vplivajo na končne stroške dodatne opreme. V skladu s tem je višja kakovost slušalk. Pripomočki blagovne znamke Apple niso dragi, zato bo dodatek k njim stalo veliko. Nišo proracunskih dodatkov je napolnjena s proracunskimi slušalkami s konektorjem strele, toda v njihovi kakovosti so veliko slabši od originalne opreme. Vendar proizvajalci, ki proizvajajo slušalke za srednje in visoke cenovne segmente, ustvarjajo visokokakovostne naprave, ki niso omejene na zmogljivosti in specifikacije DAC, vgrajene v pripomočke. UporabnikČe želite poslušati skladbe, je dovolj, da imate pri roki iPhone in slušalke Lightning.

Kaj določa kakovost glasbe?

Shranjevanje in prenos glasbe poteka v digitalni obliki: glasbene kompozicije predstavljajo digitalne kopije izvirnega posnetka. Kopija je lahko natančna in poenostavljena, torej stisnjena na določeno velikost. Takšne kopije so bolj praktične, ker zavzamejo manj prostora v pomnilniku pripomočka, hitreje se nalagajo in ne zapravljajo internetnega prometa, kar še posebej velja pri uporabi storitev pretakanja glasbe. Takšna udobnost sestavkov negativno vpliva na njihovo kakovost: stiskanje postane razlog za izgubo podatkov, ki jih kasneje ni mogoče obnoviti. Izkrivljanje zvoka je še bolj opazno, močnejše je stiskanje datotek, tako da poslušanje najboljših slušalk Lightning z 128 kilobajtnimi MP3 datotekami ni vredno. Danes številne glasbene storitve ponujajo visoko kakovostne skladbe, ki zadostujejo za večino uporabnikov. Praktično je nerealno razlikovati med posnetki v različnih oblikah.

Katere slušalke izbrati?

iPhone 7 vključuje slušalke Lightning EarPods. Kljub dejstvu, da je njihov proizvajalec Apple, uporabniki niso zelo dobri o njih, ob upoštevanju nizke kakovosti zvoka, nezanesljivosti, slabe ergonomije. Njihov edini plus je razpoložljivost in nizki stroški. Vendar pa lahko na trgu akustičnih dodatkov izberete njihovo dostojno zamenjavo.

Sharkk Lightning Headphones

Po ceni je ta model akustičnih dodatkov edinstven, sposobenTekmujete s slušalkami EarPods s priključkom Lightning. Kot pravijo uporabniki, plačate 2300 rubljev, lahko dobite kakovosten notranji kabelski pripomoček brez pretiranega zasuka z žično odporno žico. Sharkk Lightning prihaja z nadzorno ploščo za glasbo brez mikrofona.

Slušalke Brightech Pure Lightning

Slušalke Brightech so ena najbolj dostopnih pripomočkov, ki so na voljo na trgu: njihova cena je enaka 2300 rubljev. V primerjavi s cenejšimi originalnimi EarPods, je ta model dopolnjen s silikonskimi vložki, ki, kot je navedeno v pregledih, zagotavljajo boljše prileganje in dodatno zvočno izolacijo.
Ni vgrajenega mikrofona, vendar je nadzorna plošča s tipkami, ki je ni v originalni Appleovi opremi.

Libratone Q Adapt

Prefinjen akustični dodatek s prefinjenim prvotnim dizajnom, opremljen s sistemom za preprečevanje hrupa v okolju s štirimi razpoložljivimi stopnjami intenzivnosti. Od minus kupci ugotovijo pomanjkanje zaščite pred vlago in precej visoke stroške: več kot 9 tisoč rubljev. Idealno za poslušanje glasbe na hrupnih mestnih ulicah.

JBL podjetja Harman Reflect Aware

Zanimiva ponudba blagovne znamke JBL so slušalke Reflect Aware s sistemom za dušenje zvoka. Tovrstna značilnost v pripomočkih te vrste še zdaleč ni nova, ampak zahteva uporabo baterije, ki je glede na faktor oblike same podloge nerealna. V primeru nadglavnih slušalk se baterija dejansko uporablja, saj ima v svoji zasnovi dovolj prostora za njeno namestitev.Razvijalci nekaterih modelov slušalk so našli optimalno rešitev z združevanjem v enem sistemu za zmanjševanje hrupa in akumulatorjem - slednji je prevzet izven same aplikacije. Druga naprava pa se uporablja v napravi JBL: pripomoček črpa energijo iz priključka Lightning, zato njegovo delovanje ni odvisno od uporabe baterij in akumulatorjev. Posebnosti slušalk se lahko imenujejo visokokakovosten zvok in dobra zmogljivost, skupaj z zmogljivimi basi, ki jih številni avdiofili posebej opažajo v pregledih. Kljub dejstvu, da funkcija odpravljanja hrupa ne more tekmovati s podobnim sistemom v tradicionalnih akustičnih pripomočkih, so njegovi učinki precej zadostni, da blokirajo hrup iz ozadja, in gumi, ki je tesno ob ušesnem kanalu, okrepijo ta učinek. Za vsakodnevno nošenje takšne slušalke verjetno ne bodo primerne, vendar jih je mogoče vzeti na dolgem potovanju. Lahko kupite Reflect Aware iz JBL v specializiranih prodajalnah za 12.990 rubljev.

Audeze iSINE 20

Za tiste, ki jim je mar za čistost, natančnost in podrobnost zvoka, in obenem cena ni pomembna, bodo najboljše možnosti za planarne slušalke, ki vključujejo pripomoček Audeze iSINE 20. Izpustnike zamenja tankoslojna membrana, ki se nanaša na kovinske prevodne poti. Membrana se spreminja v mreži jedrnih magnetov. V takih slušalkah je minimalni faktor nelinearnega popačenja okoli 0,01%. Obstaja veliko Audeze iSINE 20 - približno 35 tisoč rubljev.

Philips Fidelio M2L

Slušalke Philips Fidelio M2L - še en tradicionalni model akustičnega dodatka tega tipa. Model se ne more pohvaliti s široko funkcionalnostjo in je opremljen z neodstranljivim kablom. Brez slušalk in vgrajenega mikrofona, ki je na primer na voljo v Audeze iSINE. Vse slabosti so popolnoma izravnane z visoko kakovostjo zbirke in popolnim zvokom. Cena Fidelio M2L je 14699 rubljev.

Sorodne publikacije