Grafični inteligentni pospeševalnik AMD Radeon HD 6450. Značilnosti, parametri in položaj

V času izdaje leta 2011 so razvijalci razvili AMD Radeon HD 6450 kot začetno igralno rešitev. Velik del programske opreme na takšni strojni opremi je uspešno deloval. Gre za to cenovno pospeševalnik, o katerem bomo nadalje razpravljali.

Pozicioniranje. Dokončanje

Visoka raven učinkovitosti se sprva ni mogla pohvaliti z AMD Radeon HD 6450. Ta adapter je bil namenjen ustvarjanju sistemov za računalniške igre na začetni ravni. V proračunskih pisarniških računalnikih je neprimerno, da ga uporabljamo iz razloga, da je v tem primeru ekonomsko pravilno uporabljati vgrajene grafične kartice, ki imajo zadostno zmogljivost in so že del PC-ja. No, in za izvedbo polnopravne grafične postaje ta pospeševalnik ne bo imel dovolj zmogljivosti. Naslednje podjetje AMD je opremilo to napravo:
 • Video kartica.
 • Disk z ustrezno programsko opremo.
 • Navodila za nastavitev.
 • Garancijska kartica.
 • GPU

  Jedro AMD Radeon HD 6450 je slikovni procesor pod imenom Caicos. Njegovi polprevodniški elementi so izdelani s tehnologijo 40 nm, na osnovi silicija pa ima 370 milijonov komponent tranzistorja. Urna frekvenca te rešitve je fiksna na 625 MHz. Število shader enot je 160 kosov. Urna frekvenca je enaka kot drugi del grafičnega čipa in je enaka 625 MHz. ModuliTMU v tem mikroprocesorju 24 blokov rastlin - 4.


  Pomnilnik. Njegove značilnosti

  AMD Radeon HD 6450 lahko deluje le v povezavi s standardnim pomnilnikom GDDR3, specifikacije slednjega pa kažejo, da je lahko količina video medpomnilnika 512 MB ali 1 GB. Nazivna taktna frekvenca pomnilniškega podsistema je 1600 MHz. Bit bita povezave RAM je 64 bitov. Rezultat je na ravni 128 Gb /s, ki ga je navedel proizvajalec zmožnosti pomnilniškega podsistema za AMD Radeon HD 6450. Značilnosti zgoraj navedenih parametrov kažejo, da je to pospeševalnik iger na začetni ravni igre. In po standardih iz leta 2011. Zdaj natančno ne doseže te ravni.

  Vozniki. Nastavitve

  AMD Radeon HD 6450 lahko poganjajo samo dve vrsti operacijskih sistemov. Gonilnik za to grafično kartico lahko namestite za Windows Vista ali Linux. Toda za MacOS ni takšne programske opreme. Te korake je treba izvesti pri nastavitvi tega grafičnega podsistema:
 • Demontaža ohišja računalnika v stanju izklopa. Namestitev diskretnega video podsistema. Zbiranje telesa nazaj.
 • Vključitev računalniškega sistema.
 • Po končani inicializaciji slednjega je treba namestiti upravljavca programske opreme za AMD Radeon HD 6450. Gonilnik je mogoče namestiti s CD-ja ali iz interneta.
 • Nato se ponovno zažene osebni računalnik. Ko končate, se postopek namestitve in konfiguracije zaključi.
 • Pregledi. Testi

  Navedena je nizka raven igralnih zmogljivostiAMD Radeon HD 6450 vsebuje izjave lastnikov in rezultate testov. Na primer, v igri Borderlands, pospeševalnik lahko oddaja fps pri 19-21. To pomeni, da je normalno igrati normalno v tem načinu. Enako lahko rečemo o krizi: Wrahesd. Rezultat v tem primeru lahko primerjamo in je 12-21fps. Še ena zmogljivost, ki zmanjšuje zmogljivost, je Just Cause različica 2.0. V tem primeru bo število sličic v sekundi 12-20. V vseh treh primerih je število okvirjev manjše od 30 in to je ravno prag, nad katerim lahko normalno igrate.
  Prednost te grafične kartice je, da lastniki pripisujejo nizke stroške in možnost uporabe pasivnega hladilnega sistema, ki vključuje le en radiator. To pomeni, da je raven hrupa pri delovanju tega pospeševalnika minimalna. Ampak slabosti vključujejo hitrost. Rezultati testov, ki so bili predhodno podani, so samo potrditev.

  Zaključek

  Zaenkrat je zastarela grafična kartica AMD Radeon HD 6450. Od svoje ustanovitve se je obseg adapterjev proizvajalca posodobil več kot enkrat. Da, in tehnične lastnosti te rešitve so že nepomembne in praktično primerljive s sodobnimi integriranimi pospeševalniki videa. Zato ni sprejemljivo izbrati to rešitev kot podlago za ustvarjanje novega računalnika. Vsaj igro. Toda za pisarno se lahko aktivira, vendar v tem primeru vgrajeni adapterji še vedno izgledajo bolje.

  Sorodne publikacije