Telefon Nokia Asha 501: pregledi, opis, specifikacije

Nokia Phones so že prej imeli pomembno vlogo na trgu mobilnih naprav. Proizvajalec je izdelal modele različnih cenovnih segmentov. Vendar, ko se je trg začel polniti s poceni kitajskimi pametnimi telefoni, se Finci niso mogli hitro orientirati, zaradi česar je bil izgubljen dragoceni čas. Po analizi je podjetje poskušalo ponovno pridobiti nekdanjo moč tako, da je sprostilo linijo Asha pametnih telefonov. Ona je bila tista, ki je lahko tekmovala z napravami, ki delujejo na Androidu. Najboljši primer je Nokia Asha 501. Po mnenju uporabnikov so razvijalci izbrali uspešen dizajn, posodobili vmesnik, ki je pritegnil novo kategorijo kupcev. Tudi zelo zadovoljni in stroški naprave. Poznavalci blagovne znamke so se odločili za ta pametni telefon. Če ga imenujemo 100% uspešna, to verjetno ni mogoče, vendar je za njeno cenovno kategorijo precej konkurenčna.


Med pregledom Nokia Asha 501 so bile obravnavane naslednje teme: oprema, značilnosti zunanjega oblikovanja, specifikacije in druge točke.

Embalaža in embalaža

Telefon je pakiran v srednje velika kartonska škatla. Okrašena je v blagovnih znamkah "Nokiev's". Na sprednji plošči je ime pametnega telefona - Nokia Asha 501 Dual Sim. Na embalaži je proizvajalec predstavil celotno paleto barvnih možnosti. Fotografija prikazuje telo rdeče, zelene, modre, črne, bele in rumene barve. Slika izgleda spektakularno. Tudi zasnova škatle je okrašena s fotografijordeče slušalke.


Kaj ponuja uporabnik? Ni treba posebej poudarjati, telefon. Poskrbite, da boste vključili vrsto odstranljive baterije, kabel za povezavo z napravami za prenos podatkov, polnjenje in stereo slušalke vhodnega nivoja. Takšen sklop je popolnoma skladen z napravami proračunskega segmenta.

Oblikovanje

Dizajn naprave Nokia Asha 501 Dual Sim se bistveno razlikuje od prejšnjih telefonov. Izgleda bolj kot majhna tanka škatla. Ima kompaktne dimenzije: višina - 992 mm, širina - 58 mm, vendar je debelina, v skladu s sodobnimi standardi, precej velika - je več kot 12 mm. V rokah slušalko, da ostane udobno, saj je njegova teža le 91 str Glavni material primeru - plastike. Kot vedno je finski proizvajalec ponudil veliko število barvnih variant v asortimanu. Površina je mat, ki skoraj popolnoma preprečuje kopičenje prstnih odtisov. Sčasoma plastika ne praska, ne oblikuje prask. Zaradi majhnosti in nedrseče površine je tveganje za izgubo telefona čim manjše. Uporabniki prav tako pravijo, da lahko pametni telefon nadzorujejo z eno roko. Obstajajo negativne ocene v mreži, ki obravnavajo kakovost gradiva primera. Po mnenju uporabnikov je precej krhka. Toda med preskusom se sestava ni pritoževala. Zadnji pokrov je dovolj tesen, ko ga kliknete, upogib ne nastane. Na sprednji plošči je velik zaslon na dotik. Prostor nad njim je urejen v tipičnem prostoruNokievsky "slog, pod zvočnikom je naslikan logotip. Nadzorna plošča je pod zaslonom. Sestavljen je iz enega mehanskega gumba. Razvijalci so ga programirali za funkcijo vračanja.
Zadnji pokrov je izdelan tako, da ustvari okvir, ki okvirja zaslon. Spodaj je baterija, reže za sedem kartic in pomnilniška kartica. Objektiv kamere se nahaja v zgornjem delu središča. Gumb se nahaja nasproti, ko ga pritisnete, se pokrov odpre. Na desni strani sta dva standardna mehanska gumba. Prvi v obliki "rocker" vam omogoča, da prilagodite glasnost, drugi zaklepanje telefona, in je odgovoren za vklop /izklop. Uporabniki so opazili, da so precej udobni, imajo mehak dotik in so enostavno pritisnjeni. Vse potrebne komunikacije razvijalci prinesel zgornjem koncu. To je standardni izhod za avdio opremo, pa tudi priključke micro-USB in polnilnik.

Zaslon

Značilnosti telefona Nokia Asha 501 popolnoma ustrezajo segmentu proračuna. Proizvajalec je namestil zaslon z matriko tipa TFT. Te tehnologije ni mogoče imenovati popolne, saj jo označujejo majhni koti gledanja in nastanek bleščanja na soncu. Zaradi pravičnosti je treba omeniti, da so vsi zasloni te vrste enaki. Dimenzije telefona omogočajo razvijalcem uporabo 3-palčnega zaslona. Lahko prikaže sliko z največjo ločljivostjo 320 x 240 slikovnih pik. Še posebej so uporabniki izpostavili delo senzorja. Za nizkoStrošek pripomočka je pokazal odlične rezultate. V svojih pregledih so lastniki pozornost namenili dejstvu, da se zaslon hitro odzove na tisk, deluje jasno. Na njem ni posebnih zaščitnih funkcij. Razvijalci uporabljajo samo plastično plast. Ima nizko stopnjo zaščite, zato ni vredno, da bi nanjo polagala veliko upanja. Uporabnikom svetujemo, da kupijo poseben film od prvega dne.
Na ulici v sončnem vremenu bo delo s telefonom malo težko, saj pod neposrednimi žarki besedilo na zaslonu praktično postane neberljivo.

Meni

Kot smo že omenili, so razvijalci ustvarili fantazijo, preden so oblikovali vmesnik. Firmware Nokia Asha 501 je všeč številnim uporabnikom. Obstajata dve coni za delo. V prvem lahko pregledujete sporočila, na primer iz koledarja. Glavni zaslon je prikazan kot navpični seznam. Na namizju bodo prikazane tudi najnovejše uporabniške akcije. Lahko je izdelana iz fotografij (ne več kot 4 kosov), uporabljenih programov in še več. Telefon ima na zaslonu zamenjavo ozadja. Vendar pa je pomembna pomanjkljivost, da meni ne more spremeniti ozadja. Upravljanje pametnih telefonov se izvaja s pomikanjem. Gibanje v desno ali levo kliče meni. Sestavljen je iz velikega števila ikon. Ko naprava preide v stanje pripravljenosti, so na zaslonu na voljo naslednje informacije: čas, indikatorji storitev (klici, sporočila in druga sporočila).

Telefon in klici

Ocene Nokia Asha je dobila 501 dvoumno.Uporabniki so zelo zadovoljni s prisotnostjo dveh sim kartic. Toda en radijski modul je pokvaril pozitiven vtis. Na žalost lahko naprava deluje le z eno aktivno sedem kartico, saj bo med klicem blokiran prijatelj. Za ogled dohodnih, odhodnih in neodgovorjenih klicev morate odpreti dnevnik. To bo zajemal vse klice, za udobje, razvijalci opozoriti svoje ikone različnih barv. Ko izberete določeno številko, boste na telefonu videli vse informacije o klicih naročnika, torej njihovo skupno število in čas prejema. Prav tako je zelo priročno, da lahko na obeh SIM karticah nastavite različne klice. Vendar to ne velja za sporočila SMS.

Korespondenca

Ločen pregled Nokia Asha 501 je označil tipkovnico. Je majhna diagonalno, vendar zelo udobno. Občutljiv senzor je dodal tudi prijeten občutek. Pri tipkanju se besedilo ekstrahira zelo redko. Za udobje lahko uporabniki vrtijo tipkovnico navpično in vodoravno. V prvem primeru bodo gumbi veliko večji. Ni posebnega ključa za preklop jezika. Ta funkcija je programirana pod presledkom. Izbirno lahko izberete dve vrsti tipkovnic: qwerty-layout in standard, kjer je vsak ključ prikazan v nekaj znakih. Učil uporabnike in možnost T9, ki omogoča vnos besedila v pospešenem načinu. Po potrebi lahko preverite črkovanje. Hitrost ne povzroča pritožb. Če dodate standardno sporočilo SMSvečpredstavnostnih datotek, se samodejno pretvori v MMS. Preprost čarovnik vam bo pomagal konfigurirati poštnega odjemalca. Če želite posodobiti trak, morate spustiti seznam navzdol. Pri prikazu sporočil na seznamu lahko vidite ime avtorja, datum prejema in priloženo besedilo. Pri delu z "Yandex.Poshta" uporabniki našli pomanjkljivosti. Težava je v tem, da je vsebina sporočil nepravilno prikazana.

Kamera

Kamera v Nokia Asha 501 pregledih je bila precej dobra. Foto modul je preprost, ima ločljivost 32 milijonov slikovnih pik. Samostojni gumb na telesu ni na voljo, zato bo za aktiviranje programa potrebno odpreti meni. Iskalo se spreminja glede na položaj telefona: navpično in vodoravno. Krmilni elementi so bodisi stranski ali spodnji. V nastavitvah fotoaparata je mogoče uporabiti možnost časovnika, največji čas je 10 sekund. Prav tako lahko uporabniki prilagodijo belino, uporabite standardne učinke. Ko snemate okvir, se sliši zvok zaklopa. Največja ločljivost fotografije je 2048 x 1536 px, najmanj pa 640 x 480 slikovnih pik. Možno je snemanje videoposnetkov. Ocene uporabnikov kažejo, da je kamera popolnoma združljiva s cenovno kategorijo naprave. Na žalost ni mogoče fotografirati, saj samodejno ostrenje ni na voljo, slika pa bo nejasna.

Dodatki

Kaj menite o predlaganih pregledih programske opreme? Nokia Asha 501 je standardno opremljena s standardno opremo. V koledarju lahko vidite informacije o dnevih v tednu in mesecih.Trenutni datum je označen z oranžno barvo. Nenavadno dejstvo je, da se teden začne v nedeljo. Po potrebi lahko dodate vse opomnike. Začetno in končno obdobje določi uporabnik. Za udobje ima telefon snemalnik zvoka. Dolžina ene datoteke je ena ura. Informacije lahko shranite zunaj ali v pomnilnik telefona. Razvijalci niso obšli strani in kalkulator. Delo na njem je priročno, veliko število. Tisti, ki sistematično uporabljajo internet, lahko nadzorujejo porabo prometa na posebnem zavihku. Prav tako lahko uporabnik namesti tudi druge aplikacije za Nokia Asha 501 iz spletne trgovine z blagovno znamko.

Nokia Store

Telefon omogoča hiter dostop do vseh razvitih aplikacij, ki jih lahko namestite v telefon. Če jih želite prenesti, morate iti v trgovino Nokia. V tem primeru bo uporabnik pozvan, da ustvari račun. Vmesnik je lahko razumljiv. Izbor aplikacij si lahko ogledate na ločenem seznamu. Tudi najbolj priljubljene so prikazane na zaslonu. Uporabniki so bili zadovoljni z dejstvom, da lahko gadget namesti približno 50 iger, in so na voljo popolnoma brezplačno. To je nekakšen bonus za lastnike finskega telefona Nokia.

Brskalnik

Domači brskalnik Nokia Asha 501 (Opera je nameščen na zahtevo uporabnika) ni dovolj slab. Telefon je odličen za mobilne in polnopravne strani. Edina stvar, ki lahko postane omejitev -prometa Na žalost uporabniki v svojih odgovorih pravijo neprijetnosti, saj je zaslon na tem telefonu zelo majhen. Sliko lahko povečate z dvoklikom na zaslonu. Ista metoda se uporablja za zmanjšanje obsega. Brskalnik shrani zgodovino obiskanih spletnih mest. Ustvarite lahko seznam zaznamkov. Vse prenesene datoteke so združene v ločeno mapo in prikazane na zaslonu seznama.

Brskalnik datotek

Prav tako je treba omeniti odlično delo brskalnika datotek. Ker je domači pomnilnik v telefonu samo 67 MB, potem je za celotno delo potrebno namestiti zunanji pogon. Uporabniki nam govorijo, da telefon dobro deluje z 32 GB pomnilniško kartico. Če želite datoteke premakniti iz telefona v zunanji pogon, morate uporabiti brskalnik datotek. Aplikacija vam omogoča, da ustvarite mape in jih preimenujete. Prav tako se lahko razvrsti po obliki, imenu, velikosti.

Povezljivost in nastavitve

Ko je bil ta model izdan, uporabniki še vedno niso mogli sanjati omrežij tretje generacije. Prav zaradi tega naprava deluje samo z 2G. V nekaterih pregledih, lastniki napisal, da sčasoma ne more priti do telefona, potem je bolje, da ponastavite nastavitve na vikend. Kako to storiti? Preprosto vnesite varnostno kodo na Nokia Asha 501 - # 7780 #. Komunikacijski vmesniki vključujejo: različico Bluetooth 3, vrata micro-USB. Podatki se prenašajo s hitrostjo, brez zamud. Telefon deluje z vsemi slušalkami, ki so opremljene s 35 mm vtičem. Naprava je na voljoBrezžični Wi-Fi modul. Takšna oprema omogoča uporabnikom, da prihranijo precej denarja za plačilo internetnih storitev. Edina stvar, ki je frustrirana lastnika je, da telefon ne more delovati kot dostopna točka.

Nokia Asha 501: zmogljivost baterije

Na tem pametnem telefonu ni bila uporabljena najmočnejša baterija. Je litij-ionski tip z zmogljivostjo samo 1.200 milimps na uro. Če verjamete v značilnosti proizvajalca, potem v stanju pripravljenosti lahko telefon deluje več kot 1000 ur. V vlogi predvajalnika glasbe deluje naprava do 56 ur, za ljubitelje pogovorov pa bo 17 let več kot dovolj. Toda v pregledih uporabniki pravijo, da v praksi Nokia dela približno tri do štiri dni. Vse bo odvisno od tovora. Če lastnik pogosto igra igre in se poveže z internetom prek Wi-Fi, se bo čas avtonomije znatno zmanjšal.

Zaključek

Nedvomne prednosti uporabnikov tega modela so veliko našli. Najprej je glasen zvočnik. Poleg tega gre za vir in pogovor. Komuniciranje s sogovornikom bo udobno tudi na hrupnih mestih. Pametni telefon Nokia Asha 501 po ceni 4000 rub. (2013) v času izdaje lahko tekmujejo s številnimi napravami kitajskih in korejskih proizvajalcev. Deluje zelo hitro, senzor je odličen, v povprečju avtonomija, za proračunski segment pa je dober kazalnik. Prednosti vključujejo tudi fotoaparat, ki pri dobri osvetlitvi naredi kakovostne fotografije. Zdaj bi morali govoriti o pomanjkljivostih. Lahko sovključujejo majhno diagonalo zaslona, ​​en radijski modul in omejeno količino programske opreme.

Sorodne publikacije