Kako ugotoviti, kdo piše anonimno na Ask.fm: priljubljena vprašanja o družabnih omrežjih

Verjetno se spomnite razcveta okrog strani z anonimnimi vprašanji, ki so bila pomembna pred 3-5 leti. Mnogi uporabniki interneta si delijo povezave do takih virov, imenujejo prijatelje in neznance, da jih vprašajo o različnih stvareh. Ruski uporabniki so uživali veliko popularnost z "As.fm" in "Pitay.ru". Na teh straneh so bile velike verbalne bitke, razjasnitev odnosov, izpostavljenost, prepoznavnost. Vprašanje pa je "Kako ugotoviti, kdo piše anonimno, da vpraša?" Na vprašanje, verjetno vsi tam registrirani. Naj bo danes strast nekoliko depresivna in v teh mrežah so ostali le tisti zvesti oboževalci, vendar ostajajo vprašanja, ki so še vedno pomembna. Razmislili jih bomo.


Kaj je "Ask.fm"?

Če ste bili oddaljeni od tega trenda, najprej vam na kratko povemo o tem viru. Ask.fm (danes je to ASKfm) - socialna mreža, kjer lahko uporabnik pošilja druga popolnoma anonimna vprašanja (če hočeš, da je mogoče odstraniti anonimno) in se odzove na podobna sporočila. Ustvarjen vir je bil v Latviji leta 2010. Biti konkurent in nekaj naslednika nekoč priljubljenega Formspringa.
Za razliko od istega "Facebooka", "VKontakte", je funkcionalna Aska nekoliko omejena: namestitev avatarja, kratek profil, stena z odgovori prijateljev, lasten profil z vsemi vprašanji, ki ste jih postavili enkrat v časovnem zaporedju. Če odgovorite na sporočilo, samodejno postavite vidno vprašanje in svoje sporočilo vsem, ki vas bodo obiskalistran V "Ask.fm" je mogoče anonimna vprašanja in njihove odgovore objaviti v Tamblerju, VKontakteju, Twitterju, ki so bili prej vključeni v te storitve. Mimogrede, to je bilo takih reposts v svojem času in široko oglaševali ta stran.


Kdo piše v vprašanju? Po statističnih podatkih je februarja 2015 priljubljenost omrežja dosegla svoj vrh - po vsem svetu je bilo registriranih 80 milijonov uporabnikov. Odnos do nje ni nedvoumen. Mnogi so bili presenečeni zaradi novic iz leta 2012: irski učenci so storili samomor z nadlegovanjem, ki so ga pripravili sošolci na Ask.fm.

Kako anonimno zaprositi brez registracije?

Najprej je zanimivo, kako pisati v Asc anonimno. To je mogoče storiti na dva načina.
V Rusiji (nimajo vse države takšne priložnosti) je mogoče uporabnika Aska vprašati brez računa na tem omrežju. Seveda, če uporabnik sprejema možnost pošiljanja takšnih sporočil zanj. To se izvede na naslednji način:
 • Pojdite skozi povezavo ali z iskanjem vira v profilu prave osebe.
 • V polje vnesite besedilo vprašanja.
 • Izrazite svoje soglasje s pogoji storitve, potrdite, da ste starejši od 13 let, da niste napisali ničesar, kar bi osebo prizadelo - samo označite.
 • S klikom na oranžni gumb z ravnino - se vprašanje pošlje!
 • Kako postaviti vprašanje, če ste že registrirani?

  Če želite izvedeti, kdo piše prijateljem Ascu, se vprašajte in odgovarjate na vprašanja, se lažje registrirate na spletu. To je preprosto - vnesite e-pošto, ime, geslo, datum rojstva,postati Hitro se prijavite prek VC, Twitterja, Facebooka. Postavite vprašanje preprosto:
 • Pojdite na želeno uporabniško stran.
 • Napišite vprašanje.
 • Privzeto bo že anonimno. Če želite, da uporabnik pozna avtorstvo, premaknite drsnik inkognito.
 • Prav tako lahko postavite nevidnost: ne boste videli, da ste bili pri pošiljanju vprašanja na spletu.
 • Kliknite na gumb na letalu in vprašanje se pošlje naslovniku!
 • Kako ugotoviti, kdo piše anonimno v vprašanju?

  Če se obrnemo na informacije uradnih predstavnikov tega vira, bomo videli, da bodo zagotovili vsem in vsem, da je stran popolnoma anonimna. To pomeni, da če pošljete e-pošto Anonymous, potem ste lahko 100% prepričani, da je to res tako: nihče ne bo nikoli vedel, da ste poslali sporočila. Načeloma, v tem in del vira, ki vas je pritegnil k temu - priložnost, da postavite vprašanja inkognito in jih prejmete od ljudi, ki želijo skriti svojo identiteto.

  Ali obstajajo storitve, ki bodo pomagale razkriti anonimnost?

  Če se sprašujete, kako ugotoviti, kdo piše anonimno, vprašajte, potem verjetno iščete dodatno programsko opremo, ki lahko zagotovi takšno priložnost. Če se ponovno obrnemo na uradne predstavnike, potem nam zagotovijo, da na svetu ni programa, ki bi omogočal razkritje vseh kartic njihovih uporabnikov.
  Vendar pa vemo, da obstajajo obrtniki, ki lahko razbijejo tudi najbolj varen sistem, ki je že bilgovoriti o podatkih o mestu z anonimnimi vprašanji. Če pogledamo oglaševanje teh programov, potem njihovi razvijalci na ta način opišejo skrivnosti svojih stvaritev: "Asuka" je znani IP naslov vsakega uporabnika, v katerem ga sistem identificira, zakaj ima vsak uporabnik svoj edinstven ID. Na podlagi teh podatkov program sledi in izračuna anonimno. In če ima profil povezan z profilom iz druge socialne mreže, potem lahko v dveh računih najdete osebo, ki vas je pustila tako razburjeno sporočilo. Vendar pa je tukaj ena "toda" - pod krinko aplikacijskih diskriminatorjev se vzpostavi veliko število zlonamernih programov za krajo vaših osebnih podatkov. Zato vam svetujemo, da se vzdržite takšnih preiskav.

  Kako se zaščititi pred anonimnimi vprašanji?

  Če ste že zaskrbljeni zaradi anonimnega anonimnosti, vam priporočamo, da naredite naslednje:
 • Pojdite v Nastavitve (ikona zobnika).
 • Na zavihku "Profil" počistite potrditveno polje "Reševanje težav od neregistriranih uporabnikov".
 • Hkrati prekličite potrditveno polje "Dovoli anonimna vprašanja".
 • Pomaknite se do konca in kliknite "Shrani".
 • To je vse, zdaj boste dobili vprašanja samo od tistih, ki se ne sramujejo pokazati svojega obraza.
  Torej, kako ugotoviti, kdo piše anonimno, da vpraša? Kot trdijo razvijalci, takih informacij ni mogoče dobiti. Teoretično lahko z njimi trdimo. Ampak svetovanje določeno program-denier nima smisla - ni zanesljive dokazane programske opreme te vrste. V veliki večini primerov je prenos enakPrepričajte se, da v svoj pripomoček namestite nevarni virus.

  Sorodne publikacije