Računalnik nima d3dx9_43.dll: težavo lahko odpravite na tri načine

Včasih je bila, da ste namestili nekakšno računalniško igro, in, predvidevanje poteka igre proces, vi teči, in sistem nenadoma izda sporočilo, da računalnik nima d3dx9_43.dll? Veliko ugank pogled na zaslon in ne vem, kaj storiti. Najpomembneje je, da ne panike, ker je ta napaka ena izmed najpogostejših in se lahko odpravi v nekaj minutah.

Kaj je objekt d3dx9_43.dll?

Preden se lotimo kakršnega koli ukrepa, da bi rešili težavo, poglejmo, kaj je ta datoteka, ker odsotnosti operacijskega sistema ali igre začnejo prisegati.
Pravzaprav predstavlja eno izmed pomembnih dinamičnih knjižnic, ki so del paketa DirectX, ki je obvezen v vseh sistemih Windows (v našem primeru je to deveta različica). Ampak uporabnik lahko ugovarja, pravijo, kako je? Platforma DirectX je nameščena in se nenehno posodablja, sistem pa piše, da nekaj manjka. Res je, da se takšna situacija pojavlja zelo pogosto, sama knjižnica pa bi lahko bila po nesreči izbrisana, poškodovana ali celo okužena z virusom. Zato je ni mogoče pravilno prepoznati, zato niti sistem niti nameščena igra ne morejo, in zato obstaja sporočilo, da d3dx9_43.dll ni prisoten v vašem računalniku. Problem lahko rešite z vsaj tremi osnovnimi metodami, a začnimo z najbolj zapletenim, vendar ne najučinkovitejšim.


Napaka «računalnik manjka d3dx9_43.dll»: kaj storiti?

Običajno, kadar pride do napakkaj običajen uporabnik dela? Pojavi se pri vsakem iskalniku in išče odgovore na svoja vprašanja. Kot priporočilo lahko pogosto najdete nasvete za prenos izvirne datoteke v računalnik iz interneta z nadaljnjim kopiranjem na želeno mesto. Ta tehnika ima številne pomanjkljivosti. Najprej ne morete biti popolnoma prepričani, da vir, iz katerega je prenesen prenos, ne vsebuje virusov. Drugič, velikost knjižnice se morda ne ujema z arhitekturo operacijskega sistema, ki je nameščen v računalniku. Tretjič, ni dovolj preprosto kopirati preneseno datoteko na pravo mesto na trdem disku - mora biti registrirana.


Predpostavimo, da ste se odločili, da se boste tako znebili napake in prenesli datoteko z zahtevano hitrostjo prenosa iz zaupanja vrednega mesta, ki nima virusov. Ko postavite izvirni predmet v mapo s komponentami DirectX, jo morate registrirati.
Če želite to narediti, zaženite zagon v ukazni vrstici Run ali v ukazni vrstici (samo v imenu skrbnika) in uporabite orodje regsvr32 ter za glavnim ukazom vnesite celotno pot do registrirane knjižnice ali preprosto vnesite ime datoteke. Opomba: ko usmerjate pot do datoteke, bodite previdni, ker mora biti v imeniku System32 na 32-bitnih sistemih in v mapi SysWOW64 v 64-bitnem. Pomanjkljivost takšne tehnike je v tem, da nihče ne more zagotoviti, da se problem ne bo ponovil z nobeno drugo podobno knjižnico. Poleg tega zPri odkrivanju neskladnosti ali odkrivanju virusov, ko je datoteka izolirana v karanteni, se bo spet prikazalo sporočilo, da objekt d3dx9_43.dll v računalniku manjka.

Uporaba avtomatiziranih sredstev DLL Suite

Kot je razvidno iz zgoraj navedenega, prva metoda izgleda precej okorna. Če sistem poroča, da d3dx9_43.dll ni na vašem računalniku, lahko težje odpravite težavo s pomočjo posebnega pripomočka, imenovanega DLL Suite. Ta program je le univerzalno sredstvo, ki uporabniku omogoča, da brez uporabnikovega sodelovanja odkrije manjkajoče sistemske datoteke in na koncu skeniranja prenese z interneta in se vključi v sistem.
Mimogrede, najnovejša sprememba te aplikacije v deveti različici vam omogoča, da se znebite ne le težav, povezanih z manjkajočimi DLL komponentami, temveč tudi odpravite napake s sistemskimi datotekami formatov EXE in SYS ter njihove ključe v registra.

Ni zaznan d3dx9_43.dll: popolna ponovna namestitev DirectX

Končno, razmislite o najbolj enostavnih in hkrati kardinalnih dejanjih, ki obravnavajo nastajajoči problem. Kako popraviti d3dx9_43.dll napako? Očitno je veliko ljudi že spoznalo, da je najlažje obiskati uradno spletno stran Microsofta, od tam prenesti DirectX namestitveni distro (v našem primeru je to deveta sprememba, kot je prikazano z imenom manjkajoče komponente) in nato ponovno namestiti platformo.
Neobvezno za prenos celotnega paketa, ker če imate neprekinjeno povezavo z internetomlahko uporabite posebnega webmasterja. Njegova datoteka na disku bo imela najmanj prostora in vse potrebne datoteke bodo prenesene med namestitvenim postopkom.

Sorodne publikacije