Napaka VIDEO_TDR_FAILURE v sistemu Windows 10: Kako popraviti?

Občasno, vendar še vedno na internetu, lahko najdete krike pomoči tistih uporabnikov, ki se soočajo z nastopom napake Windows 10 VIDEO_TDR_FAILURE. Popravite to vrsto napake, če se po določenem času pojavi modri zaslon, kar je enostavno. Ampak včasih se zgodi, da pri nalaganju, sistem na določeni stopnji "zamrzne", kar vodi do dejstva, da celo "Desktop" na zaslonu stacionarnega računalnika ali prenosnika ne prikaže na vseh. Torej, kaj je narobe s tem?

Vzroki za napako VIDEO_TDR_FAILURE v operacijskem sistemu Windows 10

Da bi natančno zaznali težavo, morate najprej pregledati zaustavitveno kodo, ki je opisana v opisu sistemskih komponent in povzročila napako. Običajno so predstavljeni kot SYS format sistemske datoteke, ki se nanaša na gonilnike grafičnih pospeševalnikov. To pomeni, da do napake pride na ravni interakcije jedra operacijskega sistema s programsko opremo, odgovorno za delo grafične kartice. Če nekdo ne ve, v fazi zagona OS grafični adapter opravlja eno od najpomembnejših vlog, ki zagotavlja prikaz informacij na zaslonu. Če se nekaj zgodi z njim (ali pa se zlomi ali gonilniki "muhe"), in operacijski sistem se ne more pravilno zagnati.


Glavni tipi varnostnih komponent

Ampak tukaj ni tako preprosto, ker ima lahko dekodiranje kode z navedbo okvarjenega elementa v več primerih drugačen opis. Na primer, komponenta nvlddmkm vNapaka "VIDEO_TDR_FAILURE" v sistemu Windows 10 kaže na težave z grafičnimi čipi NVIDIA, atikmapg se nanaša na kartice ATI Radeon, igdkmd ustreza integriranim Intelovim pospeševalnikom.
Zelo pogosto je veliko računalnikov in prenosnih računalnikov opremljenih z ne samo enim, temveč tudi z dvema grafičnima pospeševalnikom. Ena je integrirana ("zašita" v matično ploščo), druga pa je diskretna. V tem primeru je odpravljanje problema veliko enostavnejše.

Prejšnje akcije

Torej predpostavimo, da se sistemski zagon ne vklopi (napaka Windows 10 VIDEO_TDR_FAILURE se pojavi šele, ko se OS zažene, vendar modri zaslon ne izgine).
V tem primeru lahko uporabite najpreprostejšo rešitev, ki najprej vklopite osebni računalnik ali prenosni računalnik, da vstopite v nastavitve primarnega sistema (BIOS /UEFI), poiščete parametre grafičnih pospeševalnikov v njem in preklopite iz diskretne kartice na integrirano (v njej) sistem ob zagonu se bo ujemal z osnovnim video vmesnikom Microsoft). Po shranjevanju možnosti in samodejnem ponovnem zagonu, ki običajno poteka v normalnem načinu, lahko odpravite težave z glavnim adapterjem, ki je bil takrat odklopljen.


Brisanje neuspelih gonilnikov

Ugotovitev, da koda napake VIDEO_TDR_FAILURE Windows 10 (0x00000116) ustreza napačnim gonilnikom diskretne grafične kartice (na primer NVIDIA), da pravilno odpravi sesutje, morate najprej odstraniti odhodne voznika Načeloma lahko to storite iz najbolj običajnega "Upravitelja naprav" ali iz razdelka programov in komponent, vendar lahko operacijski sistem takoj obvestinajti novo opremo in namestiti njeno programsko opremo za upravljanje.
Da bi se temu izognili, morate najprej izklopiti grafični vmesnik z uporabo menija PCM na izbrani napravi in ​​nato odstraniti gonilnike s posebnim pripomočkom Display Driver Uninstaller ali s programsko opremo vzorca iObit Uninstaller. Vendar pa lahko možnost odstranitve gonilnikov iz razdelka programa in komponente ali z uporabo pripomočka za splošni namen uporabite le, če je nadzorna programska oprema predstavljena kot ločena aplikacija in prikazana na seznamu nameščenih programov.

Iskanje in nameščanje novih gonilnikov

Zdaj, da bi se znebili morebitne napake Windows 10 VIDEO_TDR_FAILURE, morate namestiti nove gonilnike, ki jih priporočamo, da jih prenesete z uradne spletne strani proizvajalca grafične kartice.
Če je ime modela primerno, da ga najdete tam, bo težko uporabiti zavihek podatkov v razdelku Lastnosti strojne opreme upravljalnika naprav, kopirati identifikatorje VEN in DEV in nato poiskati najpomembnejšo programsko opremo, ki temelji na teh informacijah. Opomba: Običajno je namestitveni program na voljo kot datoteka EXE, ki jo želite zagnati kot skrbnik. V primeru objektov v formatu INF uporabite namestitveni program prek PCM-ja, in če je navedeno, da takšna namestitev ni podprta, posodobite gonilnik z ustreznim elementom menija PCM v upravitelju naprav "ali z nastavitvijo samodejne nastavitveiskanje gonilnikov na lokalnem računalniku ali določitev njihove lokacije na disku prek funkcije pregleda.

Nameščanje sistemskih posodobitev in samodejnega popravljanja

Včasih se napaka VIDEO_TDR_FAILURE v sistemu Windows 10 lahko pojavi tudi ne zaradi okvare izvornih gonilnikov, ampak po posodobitvi sistemskih komponent, ki so v zadnjem času (zlasti po posodobitvi oktobra ) zelo pogosto. V tem primeru bo optimalno dejanje ročno iskanje nadgradenj prek "Update Center" ali samoprenzljivega paketa KV2665946 s kasnejšo integracijo v sistem. Po mnenju strokovnjakov iz Microsofta je ta posodobitev natančno zasnovana za reševanje problemov opisanega tipa.
Da bi se izognili trajni pojavitvi napake VIDEO_TDR_FAILURE v sistemu Windows 10, lahko uporabite orodje za samodejno odpravljanje težav in odpravljanje težav, imenovano Fix It, ki je prosto dostopno na uradnem Microsoftovem spletnem mestu.

Manipulacija registra

Dober način za odpravo opisanega neuspeha je ročna časovna omejitev opravila, da se ob zagonu sistema obnovi grafična kartica. Zgornja posodobitev je delno namenjena temu namenu. To lahko storite sami in sami.

V ta namen pojdite v register (regedit), v razdelku HKLM, v razdelku SISTEM, poiščite imenik GaraphicDrivers in nato ustvarite nov parameter DWORD ali QWORD (za sisteme 32 in 64 bita) z imenom TdrDealy, ki mu dodeli vrednost 8 (brez takega ključa sistem uporablja časovno omejitev 2 sekundi).

Napaka Windows 10 VIDEO_TDR_FAILURE: »Namizje« nise zažene Kaj lahko storim?

Če nobeno dejanje ni koristno ali če sistema ne morete normalno prenesti, poskusite zagnati varni način. Res je, če na začetku niste omogočili zagonskega zagonskega zagonskega zagona, kar vam omogoča zagon začetnega menija z izbiro dejanja pritiska tipke F8, boste morali uporabiti izmenljivi nosilec z nastavitveno zagonsko disketo ali vzorec zagonskega diska LiveCD. Če je bila uporabljena grafična kartica po zagonu sistema, jo nastavite na tovarniške nastavitve in v napajalniku uporabite uravnotežen način in ne visoke zmogljivosti. Opomba: če se sistem ne more normalno zagnati, boste morda morali prenesti iz izmenljivega medija, nato preimenovati stare gonilnike in kopirati nove komponente na trdi disk.

Kaj storiti, če nič ne pomaga?

Če nič ne deluje, se zdi, da je vaš sistem infiltriral viruse (nekatere lahko neposredno vplivajo na gonilnike grafičnih pospeševalnikov). Priporočljivo je, da računalnik preverite za prisotnost groženj, ko je Windows nemogoče zagnati z zagonskim medijem, ki ga je posnel Kaspersky Rescue Disk.

Sorodne publikacije