Datotečni virusi so računalniška koda za doseganje ciljev mimo varnostnih sistemov

Računalniška tehnologija se trenutno v naše življenje vrača tako hitro, da bo svet kmalu v njihovi moči. Tehnologije nam zagotavljajo poceni proizvodnjo, izračune, usposabljanje, lažji dostop do številnih virov, kot so informacijske strani ali bančne storitve. Kmalu bo morda avtomobilska medicina, gradbeništvo, rudarstvo. Seveda bo to zelo vplivalo na nas, saj se je v bistvu zgodovina sodobnega človeštva začela razmeroma pred kratkim, zaradi česar se je veliko preveč neprevidno povezalo z informacijsko varnostjo. Ne morejo se bati vnašati gesel na drugih računalnikih in jih shraniti, zaupati podatkom bančnih kartic in še veliko več.


Brez dvoma avtomatizacija življenjskih procesov ljudem olajša občutek. Vendar pa se pojavljajo nekatere težave.

Varnost informacij

Sestavljena je iz številnih dejavnikov: uporaba najnovejših različic protivirusnih sistemov, pravočasne posodobitve sistema, preverjanje virusov prevoznikov in prenesenih podatkov, varnost javnih omrežij, kot je Wi-Fi itd. v nekaterih cafe za skodelico čaja, priključite laptop ali drugo napravo na voljo, in kar je najpomembnejše - brezplačno omrežje. Vendar se vsi ne sprašujejo, kako se lahko odzovejo te svobodne in javne mreže. Najlažji način je preprosto vstaviti črva v šalo, a druga stvar, če je Trojan, ki ukrade vse pomembne podatke izNosilec tudi blokira napravo.


Vsak dan na svetu je več kot milijon napadov, spam-pošte, skeniranja steklenic in podobne škodljive dejavnosti.

Statistika groženj informacij 2017

Po podatkih Kaspersky Lab je bilo storjenih 342566061 napadov. Ugotovljeno je bilo, da je ogroženih 33006783 unikatnih URL-jev. Poskusi zlonamerne programske opreme za dostop do bančnih računov iz računalnika, ki je v lasti 224675 uporabnikov. Napad kriptografov na računalnikih 246675 uporabnikov. Antivirusni uporabniki so odkrili 185801835 nevarnih predmetov. Na mobilnih napravah je bilo odkritih več kot 2 milijona nezaželene programske opreme. Datotečni virusi se lahko enostavno uredijo. In če ste ljubitelj potovanja na dvomljivih lokacijah, se situacija poslabša. Na primer, mora biti kakšna igra, vendar je ni nikjer. Vendar pa je na takih straneh mogoče najti igro, vendar ob nalaganju obremenitve z virusom, ki ga zaženete, in je že vprašanje tehnologije.
Napadi so prihajali tudi iz mobilnih naprav, v napravo prodira zlonamerna programska oprema in lahko krajo vaše podatke. Še posebej dragoceni so bančni podatki, gesla in prijave na spletna mesta, fotografije in še veliko več. Seveda, če se ne boste obotavljali, vaši posnetki ne bodo velika tragedija, vendar je identifikacija podatkov o vaši bančni kartici lahko resen problem. Komaj kdo bi si želel biti žrtev kardinalov. To je takrat, ko vzamejo podatke vaše kartice, kupijo nekaj, potem prodajo to osebo drugi osebi, torej pranje denarja, običajno take stvari zagotavljajozelo velik popust.

Pomen informacijske varnosti

Datoteka Virus je koda, ki lahko prodre v telo programske datoteke ali dokumenta. Ta dokument vsebuje dejanja. Virus se lahko namesti v kateri koli datotečni format, video, glasbo, torrent tracker igro ali program. Izgleda, da je običajen format datoteke za predvideni namen, vendar je poleg zahtevanih podatkov tam lahko tudi ".exe". Na srečo, na internetu veliko navodil za ustvarjanje takšnih medijev, vzemite - ne želim. Bodite "eksperimentator" lahko poskusite sami v tem primeru, tako da je tveganje za ravnanje z virusom je visoka.
Na primer, z najnovejšimi globalnimi virusi lahko omenimo WannaCry in Petya (oh, ti ruski hekerji), ki so zahtevali deblokiranje Bitcoin-a. Upoštevajte, da so s napredovanjem in popularizacijo kriptografije bili tudi primeri okužbe s skritimi rudarji.

Vrste datotečnih virusov

Razdeljeni so na vrste:
 • Datotečni nerezidenčni virus se nahaja v datoteki, dejavnost se pokaže ob zagonu, potem ko izvršitev vrne nadzor nad sam program. Do okužbe pride z iskanjem po imeniku.
 • Virus, ki je rezident datoteke, poleg tega, da okuži izvršljiv medij, prodre tudi v zunanji pomnilnik in v RAM računalnika.
 • Virusi za prenosne datoteke so priloženi zagonskemu disku ali disketi, kot tudi programskim datotekam. Aktivirajte po predstavitvi iz medija. Sposobni so okužiti s prenosnimi mediji.
 • Prepisovanje virusa je obveznokopira svojo kodo v kodo datoteke, tako da slednja postane nedostopna. Hitro se izkaže, saj operacijski sistem in programi prenehajo delovati. Težko je ne opaziti.
 • Parazitski virusi spremenijo vsebino datotek, vendar ne vplivajo ali delno ne vplivajo na zmogljivost. Lahko se registrira na začetku, sredini ali koncu datoteke.
 • Spremljevalni virusi ne okužijo datotek, temveč ustvarijo okužen dvojnik, ki se aktivira ob zagonu glavne datoteke.
 • Črvi (črvi) so neodvisni. Pomnožite in kopirajte njihove dele na medij in uporabnik jih aktivira.
 • Link-virusi sprožijo okuženo datoteko, da sproži njeno kodo.
 • Virusi, ki so integrirani v knjižnice prevajalnikov in izvorno kodo programov.
 • Trenutno možne grožnje

  Danes so zlasti priljubljene tehnologije blokade. To so decentralizirana omrežja, razvoj demokracije, opuščanje javnih valut in prihod novega sveta.
  Vendar obstaja nekaj zadržkov. Dokler bo to postalo razširjeno, obstaja velika verjetnost, da bo večina računalnikov na spletu postala del botneta, kar je že zdaj nevarno za celoten tehnološki razvoj. Torej, veliko uporabnikov postavlja gesla na svoje denarnice, govorijo o kriptokratih, vendar ne vedno enako, in na borzah veliko ljudi hrani svoja sredstva. Vse to lahko izgine in "do sedaj bo vsa moč prenesla na neznane posameznike." Obstajajo primeri, ko kriptokrini aktivisti kradejo njihovo premoženje, toda to je njihova napaka. posledicaminapredek ideje o varnem internetu napreduje, saj če ljudje želijo biti previdni glede informacijske varnosti, grožnje ne dosežejo takšnega obsega.

  Če govorimo o skritih sortah, bi bilo smiselno o njih pisati podrobneje.

  Hidden Mineers

  Oglejmo se o njihovih značilnostih. Skriti maemer je namenjen pisarniškim računalnikom, saj so običajno povezani z enim omrežjem, zaradi česar je lahko enostaven za pošiljanje visoko kakovostnega računalnika, okužitev celotnega omrežja. Imenujejo se skrite ne samo zato, ker so virusni virusi, ki se morda niti ne pojavijo v upravitelju opravil ali pa se prikažejo kot sistemska datoteka.
  Nevarnosti:
 • Obremenijo računalnik in ga pripeljejo do hitrejše obrabe.
 • Omejite produktivnost.
 • Dostop do osebnih podatkov je mogoč.
 • In zdaj si predstavljate, kako vpliva na mobilne naprave. Lahko samo prenehajo delati ali, kar je še huje, samo vdrejo v vaše hlače. Datotečni virusi so velika nevarnost.

  Sorodne publikacije