ZTE Blade X3 pametni telefon: pregledi, opis, specifikacije

Avtonomija ni moč večine sodobnih pametnih telefonov. Prizadevanje za optimalno razmerje med "avtonomijo in zmogljivostjo" verjetno stane veliko neprespanih noči inženirjem skoraj vseh podjetij, ki proizvajajo mobilne pripomočke. Izboljšanje zmogljivosti in povečanje produktivnosti pogosto povzroči zmanjšanje življenjske dobe baterije naprave, zaradi česar se uporabnik zaradi prvih znakov praznjenja baterije grozljivo zažene v iskanju vtičnice. Z večjo zmogljivostjo baterije lahko pride do spremembe najslabšega vidika dimenzij pripomočka. V tem primeru bo naprava zadovoljila dolg delovni čas, vendar ima dimenzije in obliko "opeke", kar tudi ni vedno sprejemljivo. Kje je zlata sredina? Oglejmo si primer na pametnem telefonu z večjo zmogljivostjo, ZTE Blade X3. Mnenja o napravi so nekoliko sporna. Ali je ZTE dosegel dolgo življenjsko dobo baterije brez ponovnega polnjenja? In kaj si moral žrtvovati? Poskusimo ugotoviti.


Komplet za razpakiranje in dostavo

Naprava je dobavljena v trdni beli kartonski škatli zelo nezahtevne oblike. V tem pristopu k embalaži pametnega telefona ni nič presenetljivega. Mnogi ugledni proizvajalci, tudi z dobavo dražjih in produktivnejših naprav, raje uporabljajo preprosto, lahkotno embalažo v zadržanem slogu brez posebne oblikovalske izdelave. Sestava dobave:
 • ZTE Blade X3 telefon.
 • Polnilnik.
 • microUSB kabel.
 • OTG adapter za priključitev zunanjih naprav.
 • Niz dokumentov, ki vsebujejo kratko navodilo ZTE Blade X3, ki bo veliko olajšal začetek in vam pomagal razumeti ključne značilnosti vašega pametnega telefona.
 • Tak skromen seznam ne povzroča presenečenja. Pomanjkanje slušalk v dostavni opremi je postalo norma za večino sodobnih naprav. Prijeten trenutek se lahko upošteva dejstvo, da je paket vključen OTG kabel. Čeprav je takšen adapter vreden bistva penija, je njegova prisotnost v standardnem setu lepa.

  Videz in značilnosti oblikovanja

  Na prvi poznanstvo je bil čuden videz ZTE Blade X3. Pregledi uporabnikov na internetu o oblikovanju pametnega telefona so večinoma pozitivni. Telefon izgleda dokončan, dvignjen. Na prvi pogled sploh ne verjame, da ima akumulator z večjo zmogljivostjo, njegov videz tega ne daje.

  Sprva se zdi, da je telo pametnega telefona neločljivo. Zadnja plastna plošča je na koncu naprave. Dejstvo, da je zadnji pokrov odstranjen, je mogoče ugibati samo, če ni zunaj reže za pomnilniško kartico microSD za kartico SIM. Lokacija priključkov in gumbov na straneh naprave je standardna. Zgoraj je priključek za priključitev stereo slušalk, na spodnjem robu sta priključek microUSB in zvočnik. Na desni strani je dvojni gumb za nastavitev glasnosti in gumb za vklop naprave, levo - prazno. Na zadnji plošči v desnem kotu je glavni optični modul na levi straninapravo. V bližini - LED bliskavica. Na dnu hrbtne plošče je glavna naprava zvočne naprave. Na robovih utorov ima zvočnik projekcije na telo. Potrebni so za dvig zvocnika nad površino za boljši prenos zvoka.
  Skoraj celotna sprednja plošča, tako kot večina sodobnih pametnih telefonov, ima zaslon. Nad njo so sprednja kamera, senzorji osvetlitve in približevanja ter zvočnik. Na dnu so gumbi za upravljanje na dotik. Na levi - gumb "Nazaj", desno - "Meni", v sredini - "Home". Lokacija je nenavadna, vendar je osvežujoča. Če želite, lahko funkcije vseh gumbov za upravljanje ponovno dodelite prek menija pametnega telefona. Osvetlitev gumbov ima lepo modro barvo.
  Montaža ohišja naprave ne povzroča nikakršnih pritožb. Nič ni škripajoče, ni zamud. Izdelana zelo kakovostno in zanesljivo.

  Kaj skriva zadnji pokrov

  Torej smo ugotovili, da se mora zadnji pokrov odpreti. Kartico SIM morate nekje vstaviti. V podrobnem pregledu ni bilo mogoče odkriti nobenih izboklin ali vdolbin, ki bi odprle pokrov. Na srečo je kitajski proizvajalec predvidel to težavo: kratko navodilo za odpiranje zadnjega pokrova se nahaja na škatli pametnega telefona. Izkazalo se je, da za to potrebujete žebelj za režo za USB vrata na spodnjem robu naprave in ga povlecite navzgor.

  No, pokrov je odprt in čakamo na neprijetno odkritje: kljub dejstvu, da je orodna vrstica odstranljiva,baterije ni mogoče spremeniti. No zakaj Absolutno nerazumljivo. Omogočite dostop do akumulatorja in ga naredite nepremostljivo - vsaj čudno rešitev. No, ničesar ne boš naredil. Po drugi strani pa pametni telefon morda ne bo preživel smrti svoje baterije, lastnik pa bo najverjetneje kmalu zamenjal napravo na novejši in sodobnejši model. Nad akumulatorjem so reže za faktor formata Micro SIM, kot tudi razširitvena reža za pomnilnik. Prijeten vtis velikega števila zobnikov pod pokrovom. To še enkrat govori o splošni kakovosti gradnje pripomočka.

  Tehnične specifikacije

  Na kratko o osnovnih tehničnih značilnostih ZTE Blade X3. Dimenzije naprave: višina - 145 mm, širina - 715 mm, debelina karoserije - 89 mm, naprava tehta približno 120 gramov. Pametni telefon ZTE Blade X3 ima 5-palčni zaslon IPS-matrix. Ločljivost zaslona - 1280x720 slikovnih pik. Procesor - 4-jedro Mediatek MP6735P, z zmanjšano porabo energije, po urniku ustreza pospeševalniku Mali-T720. Količina RAM-a je 1 GB, notranji pomnilnik je 8 GB. Uporabnik ZTE Blade X3 pregledi, na voljo le 4 GB, ostali zasedajo sistem in nameščene aplikacije. Na voljo je podpora za pomnilniške kartice microSD. Pametni telefon ima operacijski sistem Android 5.1.
  Namestite lahko dve micro-SIM kartici. Radijski modul v napravi je en, tako da bodo SIM kartice lahko delale samo za čakalne vrste. Pametni telefon podpira 4G (LTE) omrežja. Navigacija se izvaja na satelitih GPS, podpira A-GPS. GLONASS ni podprt. Naprava ima brezžične module Bluetooth 4.0 in Wi-Fi 80211 n. Baterijapametni telefon je opazen, zmogljivost je 4000 mAh.

  Zaslon

  Zaslon na ZTE Blade X3 najverjetneje ni normalen. IPS matrika, HD ločljivost, diagonala zaslona je 5 palcev, ima enakomerno osvetlitev ozadja. Zaslon ima dobro svetlost, dovolj bo v sončnem vremenu. Na minimalni ravni svetlosti lahko udobno preberete iz zaslona pametnega telefona v temi.
  Prenos barv v zaslonu ZTE Blade X3 je naraven, koti gledanja so dostojni, zaslon pod naklonom praktično ni dim.

  Učinkovitost pametnega telefona - vse po pričakovanjih

  Pametni telefon uporablja procesor Mediatek MP6735P s 4 jedri na 1 GHz. Osnovni čip ZTE Blade X3 ima nizko porabo energije, kar mora pozitivno vplivati ​​na življenjsko dobo baterije naprave. Grafični pospeševalnik - Mali-T720. 1 GB RAM-a omogoča izvajanje osnovnih funkcij pametnega telefona. Pomnilnik vgrajenega pomnilnika za kupca morda ne bo dovolj. V značilnostih pogona je slika 8 GB, toda tukaj je podjetje-proizvajalec malo pretreslo, saj je le polovica tega obsega na voljo uporabniku. S takšnim časovnim razporedom bo lahko samo najbolj nezahtevni potrošnik brez uporabe pomnilniške kartice microSD. V testih zmogljivosti je pametni pametni telefon ZTE Blade X3, ki temelji na pregledih omrežja, pokazal povprečen rezultat. V "težkih" sveže igre na telefonu normalno igra ne bo delovala. Vpliva na nizko zmogljivost CPU. Navadne igre, kot je Asphalt 8 na napravi, se zaženejo in tečejo gladko. Igralna komponenta pametnega telefona se načeloma ne razlikujeod večine takšnih naprav. Po svoji ceni, ZTE Blade X3 ne uveljavlja naslova igre (telefon bo stala približno 7,5 tisoč rubljev.).

  Kamera: Želim boljši

  Glavni optični pripomoček ima ločljivost 8 milijonov slikovnih pik. Seveda, nič nadnaravnega ni bilo pričakovati od telefona ZTE Blade X3. In izkazalo se je. Popoldne, ob dobrem vremenu na ulici, se fotografije zelo dobro obnesejo, vendar se bodo meteorološke razmere nekoliko poslabšale in fotoaparat pametnega telefona se bo začel zavzemati. Na fotografiji je hrup, ostrina slik se zmanjša. Seveda je to prej nepošten "kamen v mestu" ZTE. Naprava je proračun, in večja čakati od fotoaparata je preprosto brez pomena. To vam omogoča, da dobite dobre fotografije pod ustreznimi pogoji, in zahtevajo več od njega, vsaj nespametno.
  Sprednja kamera je normalna. To ni boljše ali slabše od podobnih optičnih modulov med napravami proračunskega razreda.

  Brezžični moduli, navigacija in komunikacija

  Pametni telefon je opremljen s standardnim kompletom brezžičnih modulov - to je Bluetooth 4.0 in Wi-Fi 80211 n. Brezžični vmesniki so precej običajni, nič posebnega se ne ponaša, delajo stabilno. Za navigacijo vgrajeni modul GPS podpira A-GPS. Na delovanje GPS-a ni pritožb, sateliti so hitri, med vožnjo pa je povezava z njimi stabilna. Na žalost v napravi ni podpore za GLONASS.

  Zvočna komponenta pripomočka

  Zvoka, ki ga reproducira naprava, ni mogoče imenovati vidno. On je običajen. Poslušajte glasboglavni govornik ne povzroča zavrnitve niti pri ljudeh z glasbenim zaslišanjem, ampak poimenovanje odličnega zvoka je nemogoče. To je bolj primerno za drugo besedo - sprejemljivo. Velika večina uporabnikov pametnih telefonov jo bo imela dovolj. Kakovost zvoka, ki se reproducira prek slušalk, je na precej visoki ravni, čeprav morda ne zadovolji resničnih ljubiteljev glasbe. To potrjujejo pregledi ZTE Blade X3. Nastavitve zvoka v priloženi aplikaciji za pametni telefon so precej primitivne. Nastavite lahko samo najbolj osnovne parametre. Če standardni programi poslušanja glasbe ne ustrezajo, lahko vedno prenesete aplikacije tretjih oseb z veliko nastavitvami in prilagoditvami.

  Nekaj ​​o programski opremi

  Gadget, ki uporablja operacijski sistem Android 5.1. Podpira ZTE Blade X3 posodobitev programske opreme po zraku. Operacijski sistem deluje v simbiozi z lastniško lupino ZTE. Vse bližnjice do aplikacij so nameščene na namizjih, ne obstaja ločen meni za delo z nameščenimi programi. Všeč mi je bila možnost reprogramiranja kontrolnih gumbov, ki se nahajajo pod zaslonom. Vdelana programska oprema ZTE Blade X3 vključuje standardni nabor prednameščenih aplikacij.

  Baterija ali vse, kar je vse potekalo

  Tukaj smo dosegli glavni "čip" pametnega telefona ZTE Blade X3 - baterijo z dolgo življenjsko dobo baterije. Proizvajalec obljublja dolge delovne ure brez polnjenja, vendar pravijo, da zaupajo, vendar preverite. Poglejmo, kaj je mogoče z baterijo telefona. Testi so pokazali naslednje rezultate: pri gledanju videa v formatu HD pametni telefonje trajalo približno 15 ur (to je, ko je vrednost svetlosti nekoliko pod povprečjem), nenehno poslušanje glasbe zmogljivosti baterije omogoča za dan, ogled spletnih strani z delom Wi-Fi zasajene baterije v 11 urah. Zdaj naredimo dva plus dva, pretvarjamo se in dobimo odličen rezultat: v običajnem načinu, povprečni uporabnik, naprava lahko traja en teden! Zelo dober indikator za sodoben pametni telefon. Seveda, zaradi avtonomije je bilo treba žrtvovati produktivnost, toda tukaj, kot pravijo, vsakemu.

  Če povzamemo

  V smislu avtonomije je bila naprava zelo prijetno presenečena. Še vedno pa je tedensko delo baterije brez ponovnega polnjenja zelo dobro. Kakovost izdelave ZTE Blade X3 temelji na ocenah, ki jih je všeč mnogim uporabnikom. Vse je urejeno, nič se ne zaplete. Če pogledamo debelino ohišja, je neverjetno, kako so razvijalci tam potiskali kapacitivno baterijo.
  Seveda ima pametni telefon tudi slabosti. Žrtvovanje dolge življenjske dobe baterije je prineslo produktivnost. Ta parameter se ne more pohvaliti z napravo. Moč procesorja je dovolj za vsakodnevno delo in lahke igre, vendar nič več. Ni impresioniran s kamero naprave, so navadne, dobre kakovosti slike je mogoče dobiti samo v odličnih pogojih. Kljub slabostim bo ZTE Blade X3 našel kupca. Mnogi ne bodo pozorni na zmogljivost ali kamero, vendar je vredna omeniti avtonomijo naprave. Stroški naprave - okoli 8000 ruskih rubljev. S takšno ceno je ZTE Blade X3 pošten proračunski pripomoček, ki ga imapomanjkljivosti in prednosti.

  Sorodne publikacije