Pametni telefon Huawei P8 Lite: Ocene lastnikov

V iskanju funkcionalnega in elegantnega pametnega telefona, ne morete iti mimo spektakularnega pripomočka, kot je Huawei P8 Lite. Pregledi naprednih uporabnikov bodo pomagali prepoznati prednosti in slabosti naprave.

Paket

Najprej razmislite o namestitvi pametnega telefona Huawei P8 Lite Black. Mnenja navajajo nenavadno lokacijo naprave v škatli. Za razliko od običajne horizontalne orientacije, je pametni telefon v tem primeru nameščen navpično, na robu. Ob straneh sta dve majhni kartonski embalaži. Ena od njih je opremljena z dodatno opremo (polnilec, mikro USB kabel, slušalke in sponka za odpiranje priključkov). Drugo polje vsebuje uporabniški priročnik in drugo "rolo papirja".

Specifikacije

Glavni razlog za privlačnost takega modela pametnega telefona kot Huawei P8 Lite je specifikacija. Ocene so dobri kazalci v primerjavi s podobnimi modeli drugih proizvajalcev. Da, vredno je omeniti naslednje specifikacije pametnega telefona:
 • diagonalni zaslon - 5 palcev z ločljivostjo 1280 do 720;
 • RAM - 2 GB;
 • Vgrajeni pomnilnik - 16 GB;
 • podpora za pomnilniške kartice do 32 GB;
 • Operacijski sistem Android 5.0;
 • neodstranljiva baterija z zmogljivostjo 2200 mA;
 • glavna kamera - 13 MP;
 • prednja kamera - 5 MP;
 • podpora za 2 kartici SIM.
 • Videz naprave

  Tudi če še niste seznanjeni s tehničnimi specifikacijami naprave, morate biti pozornilahko pritegne oblikovanje. V tem načrtu je Huawei P8 Lite ugodno. Pregledi se osredotočajo na sam videz tega pripomočka. To ni presenetljivo, saj je ta serija podoba, zato vse naprave, ki ji pripadajo, izgledajo elegantno in ultra-tanko. Z stroškom približno 14.000 rubljev, naprava izgleda veliko dražje.

  Iz visokokakovostne plastike je izdelano ohišje pametnega telefona Huawei P8 Lite. Ocene ugotavljajo, da visoka kakovost materialov pozitivno vpliva na videz naprave. Zadnji pokrov je matiran, platišče pa je metalizirano. Mimogrede, predstavlja trdno črto, ki pokriva celotno stran telefona, kar ni bilo opaziti v prejšnjih modelih te serije. Ker je plastika teksturirana (ustvarja vtis obdelave s smirkovim papirjem), ne pušča prstnih odtisov. Prav tako prispeva k dejstvu, da naprava ne zdrsne iz rok.

  V obliki neločljivega monobloka je izdelano ohišje Huawei P8 Lite. Pregledi so znani po sofisticiranih parametrih in obliki. Sedem kartic in dodatnega pomnilnika se vstavita v stranske priključke, ki se nahajajo na desni strani. Obstajajo tudi gumbi za nadzor glasnosti in zaklepanje. Tako se je izkazalo, da je ta obraz preobremenjen element. V tem primeru so tipke preveč mehke, kar pogosto povzroči nenamerno pritiskanje. Kljub temu je razporeditev gumbov priročna, da jih lahko slepo uporabite.


  Leva stran je popolnoma prazna. Priključek za slušalke se nahaja na vrhu naprave. Spodnja vrstica je zasedena z izhodom za kabel USB,kot tudi zvočnike. Tukaj so nekatere slabosti značilna pametni Huawei P8 Lite. Ocene upoštevajo odsotnost škrbine za zaščito priključka pred prahom in vlago. Prav tako ni na voljo traku.

  Sprednja plošča je prekrita z zaščitnim steklom, odpornim na udarce. Nad zaslonom je zvočnik, sprednja kamera in svetloba dogodka. Vsi kontrolni gumbi so virtualni, zato je na dnu telefona le logotip blagovne znamke. Zadnja stran je opremljena z glavno kamero in bliskavico.

  Znak zaslona

  Zaslon je ena od glavnih prednosti pametnega telefona Huawei P8 Lite. Recenzije namenjajo posebno pozornost prisotnosti stekla Gorilla Glass 3, ki zaslon ščiti pred mehanskimi poškodbami. Obstaja tudi oleofobna prevleka, katere kakovost strokovnjaki ocenjujejo kot povprečje. 5-palčni zaslon je opremljen z IPS matrico. Razpon svetlosti se spreminja od 97 do 316 cd /kvadrat. m in kontrast - 1: 505. Tako je mogoče oceniti majhno svetlost in kontrast, ki ustvarja nekaj neprijetnosti pri delu z napravo na sončen dan. Barvna temperatura je optimalna, z rahlo prevlado zelene barve. Obstajajo nekatere trditve glede vogalov pregleda. Torej, če pogledate zaslon v desno, slika dobi rumeno barvo, če pa je leva - vijolična.

  Strojna komponenta

  Na 64-bitni platformi HiSilicon Kirin deluje Huawei P8 Lite Black. Strokovnjaki pravijo, da je to lasten razvoj podjetja. Rezultati meril kažejo, da ta platforma za uspešnost nislabše od MediaTeka in tudi boljše od Qualcomm Snapdragon. Tako pametni telefon ne bo kos samo z vsakodnevnimi nalogami, temveč tudi z "težkimi" igrami.

  Brezžične storitve (Wi-Fi in Bluetooth) delujejo brezhibno. Prav tako ni pritožb glede navigacijskih storitev. 3G in 4G komunikacijski formati se izvajajo samo za glavno sim kartico.

  Operacijski sistem

  Na podlagi priljubljenega operacijskega sistema Android 5.0 deluje pametni telefon Huawei P8 Lite Gold. Mnenja vsebujejo informacije, da je treba nadgradnjo nadgraditi na različico 6.0. Omeniti velja tudi EMUI 3.1 lupino, ki je najnovejša. Njegova posebnost je pomanjkanje menija. Vse ikone aplikacij so osredotočene na namizja.

  Strokovnjaki in uporabniki cenijo vmesnik pametnega telefona. Kljub temu, da se videz nalepk bistveno razlikuje od Google Playa, ne povzroča neugodja. Obstaja niz tem, ki vam lahko pomagajo prilagoditi vaš pametni telefon, kot tudi veliko avdio signalov. Najpomembnejša značilnost uporabnikov pa je možnost spreminjanja lokacije zaslonske tipkovnice.
  V meniju z nastavitvami je življenje veliko lažje, kot je »Gibanje«. Tako lahko na primer z obračanjem zaslona pametnega telefona ali dvojnega tapa napravo prenesete v tihi način ali izklopite budilko in druge časovnike. Prav tako lahko uporabnik odgovori na klic, ne da bi pritisnil na gumbe, ampak samo dvigne telefon na uho.

  Foto in video

  Glavna 13 MP kamera in prednji 5MP je opremljen s pametnim telefonom Huawei P8 Lite Black. Ocene so visoke kakovostioptiko proizvajalca Sony. Če pravilno nastavite nastavitve fotoaparata, lahko na izhodu dobite zelo kakovostne fotografije. Obstaja veliko konfiguracij, zato lahko neizkušen uporabnik zmede v njih.

  Glavna kamera lahko posname panorame, vrsto fotografij in HDR. Prav tako je možno namestiti vodni žig ali spremljati glasovno noto. Z vgrajenim urejevalnikom fotografij lahko ne samo odstranite pomanjkljivosti slike, temveč jo okrasite tudi z okvirji, nalepkami in dekorativnimi napisi.

  Od fotoaparata Huawei P8 Lite Dual ni mogoče pričakovati ničesar nadnaravnega. Mnenja kažejo, da je res dobre fotografije mogoče dobiti le z dobro dnevno svetlobo. Hkrati pa je pomembno, da se pri fokusiranju in fotografiranju roke ne stresajo. Kamere so opremljene s samodejnim ostrenjem, ki deluje dovolj hitro. Ravnovesje beline omogoča natančen prenos barv. Ampak sprednja kamera je zelo "hrupna" tudi z dobro osvetlitvijo. Kot je za kakovost video, potem ni izjemen, se ne razlikujejo. Dovolj je reči, da je dobra slika, vendar ne več.
  ​​

  Baterija

  Baterija je ena od šibkih točk, ki označuje Huawei P8 Lite. Ocene opozarjajo na pomanjkanje baterije. Da, baterija z 2200 mAh ne omogoča več kot 8 ur aktivne obremenitve. Če uporabljate pametni telefon za klice, redko uporabljate internet in ne marate iger, vam bo baterija služila dan. Da, če namestiteNajvečja svetlost zaslona bo približno 15-17% stroškov na uro. Če govorimo o igrah in uporabi interneta, se ta kazalnik poveča na 30%.

  Večpredstavnostne funkcije

  Široke multimedijske zmogljivosti omogočajo uporabniki Huawei P8 Lite White. Recenzije so najbolj cenjene s predvajalnikom glasbe, ki je lasten razvoj proizvajalca. Pri predvajanju glasbe prek zvočnikov ali slušalk so na voljo dobra glasnost in visoka kakovost zvoka. Hkrati se ne opazi preobremenitev in tuje hripanje. Pametni telefon ima zmogljiv vgrajen radio. Za predvajanje videa je v ta namen na voljo poseben priročen predvajalnik.

  Primerjava P8 in P8 Lite

  Ob upoštevanju dejstva, da je ta pametni telefon "lahka" različica vodilnega modela P8, je primerno primerjati te modele. Ko govorimo o kompletu, ni mogoče presenetiti, da je v P8 še slabše kot v različici Lite. Da, ko razpakirate, ne boste našli slušalk z blagovno znamko. Parametri v njih so skoraj identični, razlika v nekaj milimetrih pa lahko imenujemo pomembna.

  Če pogledate sprednjo ploščo pametnih telefonov, lahko opazite, da pod zaslonom P8 ni logotipa podjetja. Prav tako je treba omeniti, da prednja kamera vodilnega modela ni 5 in 8 milijona slikovnih pik. Če pogledate na zadnjo stran, lahko opazite tako majhno razliko kot položaj bliskavice glede na obraz kamere. In seveda, najpomembnejša stvar je material. Za razliko od različice Lite je P8 v celoti izdelan iz kovine. Vodilna različica pametnega telefona ima zaslon, ki je na 02palcev več kot zgornji model. Treba je omeniti, da je resolucija P8 na višji ravni in natančnejši prenos barve. Na splošno lahko s prostim očesom opazite velike razlike. Prav tako ni bistvenih razlik v programski opremi in operacijskem sistemu. Če si želite ogledati videoposnetke v napravi, imate zanimiv program, kot je »Direktor«. Tako lahko s pomočjo brezžičnega interneta ustvarite omrežje, ki lahko poveže do 3 uporabnike za sočasno gledanje video posnetkov. Na žalost se ta pametni telefon ponaša samo z različico P8. Prav tako lahko v vodilnih nastavitvah nastavite "pametno stikalo med omrežjem Wi-Fi in mobilnim internetom, da ohrani stabilen signal." Lite različica nima te zmogljivosti

  Pozitivne povratne informacije

  Nakup pametnega telefona je odgovorna točka. Glede na visoke stroške pripomočkov je izredno pomembno, da izberete Huawei P8 Lite Gold je dovolj privlačen za nekatere parametre, povratne informacije pa kažejo naslednje prednosti te naprave:
 • gumbi za glasnost in zaklep sta izdelani iz meta Lu
 • zahvaljujoč dobri grafični kartici, tudi "težke" igre delajo pametno na tej napravi;
 • dobra kakovost fotografij, posnetih na glavni kameri;
 • hitro samodejno ostrenje; 60) zaslon se lahko odklene z dvojnim prisluškovanjem,
 • je lakonska in elegantna oblika,
 • prstnih odtisov na zaslonu zaradi oleofobne prevleke praktično ni,
 • tudi pri mrazu naprava deluje gladko;
 • priRazpakiranje lahko opazite, da je posebna folija zaščitena ne le na zaslonu, ampak tudi na zadnji plošči;
 • valovita plastika prispeva k temu, da telefon ne zdrsne iz rok;
 • lepe in sočne barve zaslona;
 • zahvaljujoč 2 GB RAM-a, tudi pri več tekočih programih hkrati, naprava deluje hitro in neprekinjeno;
 • priročno preklapljanje med sim-karticami;
 • trenutna različica Androida;
 • je dobra poslovna lupina, zaradi česar je priročen vmesnik;
 • Podpora formata 4G;
 • Mikrofon med pogovorom deluje dobro in možno je slišati tudi sogovornika;
 • Programska oprema se redno posodablja;
 • dobra kakovost zvoka prek zvočnika in slušalk;
 • Zaradi kompaktne velikosti je telefon udoben za uporabo tudi z eno roko;
 • pameten in odziven senzor;
 • Možnost spreminjanja položaja gumbov za upravljanje na zaslonu na dotik je še posebej pomembna za levičarje;
 • Preprost in jedrnat vmesnik, ki ga je enostavno razumeti;
 • 16 GB vgrajenega pomnilnika;
 • možnost snemanja videa v polni visoki ločljivosti;
 • Odlične funkcije za nastavitev animacije za odklepanje telefona in preklapljanje med različnimi namiznimi računalniki;
 • Kljub majhni teži (samo 131 gramov) se naprava dobro počuti v roki;
 • zadostno število uporabnih aplikacij;
 • Kompaktne dimenzije bistveno olajšajo delovanje stroja;
 • namesto glavnega menija z veliko količinoIkone imajo več namiznih računalnikov, kjer lahko vse bližnjice razvrstite v mape;
 • ponuja 6 vgrajenih tem, kot tudi možnost prenosa več deset spletnih blagovnih znamk;
 • moderna in zmogljiva strojna platforma;
 • Gugalnica za nadzor glasnosti je poleg glavnega namena tudi funkcija gumba sprožilca fotoaparata.
 • Negativne povratne informacije

  Na žalost ni nobenih pripomočkov. To velja tudi za premijske naprave, da ne omenjamo pametnih telefonov proračuna in srednje cenovne kategorije. Da ne bi bili razočarani po nakupu, se je potrebno predhodno seznaniti z vsemi slabostmi pametnega telefona Huawei P8 Lite. Povratne informacije lastnikov vsebujejo naslednje negativne komentarje:
 • V sončnem vremenu svetlost zaslona ni dovolj za dober pregled;
 • Vmesnik telefona ni videti kot klasičen Android, kar je značilno za večino kitajskih naprav (lupina je bolj podobna iPhoneu);
 • morajo izbrati med namestitvijo druge sim kartice in dodatnega pomnilnika;
 • zamegljene in zrnate fotografije so narejene s sprednjo kamero;
 • zaradi šibke baterije akumulatorja komaj dovolj za cel dan;
 • Metalizirana platišča so precej spolzka;
 • Akumulator nato začne polnjenje ohranjati manjše in zamenjava z novo ni možna;
 • izolacijsko steklo, odporno proti praskam;
 • Obstajajo primeri, ko je na zaslonu komaj opazna rumena ali bela madež, ki sčasoma postane večja (problem je mogoče rešiti)s spreminjanjem zaslona);
 • neprenosljiva baterija;
 • vključene so bile nizko kakovostne slušalke;
 • oblikovanje telefona je nekaj podobnega telefonu, ki ga lahko zaznavamo kot parodijo;
 • Občutljiva reža za kabel USB, ki lahko pride do okvare z najmanjšo poškodbo;
 • Desna stran pametnega telefona je preobremenjena, saj se osredotoča na vse gumbe in reže.
 • Zaključek

  Uporabniki pametnega telefona Huawei P8 Lite White (pregledi na pripomočku so navedeni v članku) in vse druge barve so precej pozitivne. Z elegantnim dizajnom, kakovostnim zaslonom in dobrima kamerama ima naprava številne pomanjkljivosti. Torej, glavni je šibka baterija, ki povzroča nizko avtonomijo. Glede na vse to se lahko šteje, da je cena pametnega telefona previsoka. Glede na to, da Huawei ni najbolj promovirana blagovna znamka, se to ne more šteti za razumno. Po podobni ceni lahko kupite pametni telefon z bolj privlačnimi specifikacijami.

  Sorodne publikacije