Kako namestiti EDS certifikat na računalnik: algoritem ukrepov

Potrdilo o elektronskem podpisu je dokument, ki potrjuje lastništvo javnega ključa njegovega lastnika. Pravzaprav to pomeni, da je podpis podpisa potrjen s strani tretjega arbitra. Vlogo arbitra v tem primeru opravlja certifikacijski center, ki izda potrdilo. Zagotavlja verodostojnost podpisa. Veliko ljudi se zanima za namestitev certifikata EDS v računalnik.

Kaj je potrdilo

Potrdilo v skladu s 14. členom Zveznega zakona št. 63, ki je uradno objavljeno 06042011, se lahko izda v papirni in elektronski obliki. Potrdilo se uporablja za zagotovitev, da lahko prejemnik dokumenta preveri, ali je dokument, ki ga je prejel od EP, podpisal oseba, ki ji pripada podpis in ključ je veljaven. To storite tako, da nastavite elektronski digitalni podpis.


Iz zveznega zakona št. 14 (člen 2) spričevalo vsebuje naslednje informacije:
 • javni ključ za preverjanje.
 • Bistveni elementi certifikacijskega centra.
 • Standardi za ključe odprtega in zaprtega tipa.
 • Podatki o posamezniku ali imenu pravne osebe in njeni lokaciji.
 • Število in datum poteka veljavnosti potrdila, datum izdaje.
 • Če se potrdilo izda pravni osebi, se skupaj z imenom navede F. I. O osebi, ki ji je pooblastilo ali po statutu družbe zaupana pravica do podpisa. Toda posamezniki in pravne osebe morajo vedeti, kako namestiti certifikat EDS na računalnik.

  Center za potrjevanje

  To je organizacija, ki je odgovorna za verodostojnost EDS. V tem primeruPrenehanje dela UC je dolžno v enem mesecu obvestiti vse, ki so izkoristili njegove storitve. Če se podatki v registru v času likvidacije ne prenesejo na tretjo osebo, se uničijo. Prav tako je treba o tem obvestiti v enem mesecu.


  Potrdila se izdajo za obdobje enega leta. Če kupec ve, da se lahko njegov status in informacije o njem v preteklosti spremenijo, se lahko obdobje veljavnosti zmanjša. Če je preverjanje certifikata EDS odkrilo kršitev, se lahko prekliče. Lahko se tudi umakne za sodno odločbo ali izjavo stranke. Na spletni strani NSC (Nacionalni certifikacijski center) lahko naročite različne vrste certifikatov: za Rosreestro, za ponudbe, za davčno službo itd.

  Kako namestiti certifikat EDS v računalnik

  Če želite namestiti potrdilo v računalnik, morate imeti CSP program CryptoPro. Lahko ga prenesete s spletnega mesta razvijalca. Program se plača, vendar ga lahko brezplačno uporabljate tri mesece. V svoj računalnik vključite nosilec certifikata in po potrebi namestite gonilnik. Algoritem dejanj:
 • Namestimo program in ga zaženemo.
 • V oknu izberite zavihek "Service".
 • V oknu kliknite "Ogled potrdil v zabojniku".
 • Kliknite na "Pregled" in si ogledate razpoložljive podatke za namestitev. Strinjam se (OK).
 • Oglejte si okno "Certifikati zasebnega ključa", preskočite, kliknite "Naprej".
 • V oknu izberite element "Properties" in "Install the certificate".
 • Odpre se okno čarovnika za uvoz potrdil, nato pa se izbere mestonamestitve.
 • Izberemo želeno mapo, se strinjamo, pritisnemo "Done".
 • Po namestitvi certifikata EDS družba CryptoPro potrdi, da je vse v redu.
 • Postopek namestitve je zelo preprost in dostopen vsem. Če pa niste prepričani, kaj lahko storite, lahko strokovnjaki UC zagotovijo to storitev. Poleg tega številna druga specializirana podjetja vedo, kako namestiti certifikat EDS na računalnik in za majhno plačilo lahko pomagate.
  V zadnjih letih so vsi slišali idejo digitalnega gospodarstva, e-uprave. Te teme so na vseh ravneh moči. Tudi predsednik je o tem govoril v letnem poročilu. Razpravljajte o različnih vidikih tega pojava: tako filozofskega kot tehničnega, organizacijskega. Na številnih področjih poslovnega življenja se je začelo aktivno uporabljati elektronsko upravljanje dokumentov. Vse v življenju mora podpisati različne dokumente. Podpis podamo kot zasebnik, ki potrjuje nekaj dejanj ali se spozna z nečim. Lahko je veliko primerov tega. Podpisujemo dokumente, naročila, naročila kot uradnika. To kaže na zanesljivost dokumenta in njegov pomen. Za elektronsko upravljanje dokumentov morate imeti elektronski podpis. In za to, vključno s potrebo po tem, kako v računalniku namestiti certifikat EDS.

  Sorodne publikacije