Zamenjava stekla na "Airpad 2": funkcije dela

Appleovi izdelki so znani po visokokakovostni montaži in odličnih zmogljivostih naprav. Toda iz različnih razlogov lahko tehnika zahteva popravilo. Pogosto je to posledica odnosa brezskrbne osebe. Zamenjava stekla na "Airpad 2" je potrebna zaradi poškodb ali drugih dejavnikov. To je navedeno v članku.

Vzroki loma stekla

Zaslon ponavadi odpove s padcem naprave. Poleg mehanskih udarcev se steklo razpoči zaradi naslednjih razlogov:
 • Tovarniške pomanjkljivosti. Daljša uporaba naprave vodi do povišane temperature. Če je zaslon nizko kakovosten in je v njem zrak, se bo počil s segrevanjem.
 • Uporaba pri popravilu kitajskih komponent. Poceni rezervni deli se razlikujejo od originalov, zato jih poškodujejo različni dejavniki.
 • Napolnite baterijo. Deformacije baterije vodijo do povečanega pritiska na steklo, zaradi česar se razpoči.
 • Deformacija telesa. Tudi če naprava ob padcu ostane v redu, se bo steklo kasneje poslabšalo. Zaslon se lahko poškoduje zaradi oblike telesa.
 • Kdaj naj spremenim zaslon?

  Zamenjava stekla na "Airpad 2" se izvaja ne samo zato, ker je bila pokvarjena, temveč tudi nekaj težav z zaslonom na dotik:


 • Na tisk ni reakcije.
 • Nepravilno upravljanje z dotikom.
 • Del zaslona na dotik ne deluje.
 • Obstajajo razpoke.
 • Pri takšnih težavah je popravilo naprave obvezno. Po profesionalni zamenjavi zaslona bo spet "Airpad 2"pravilno delujejo.

  Diagnostika

  Pred zamenjavo stekla na "Airpad 2" je potrebna diagnoza. Postopek vam omogoča, da ugotovite, kaj je zlomljeno in zakaj se je to zgodilo. Poleg tega ni vedno zunanjih znakov okvare.
  Modul z zaslonom na dotik in zaslonska matrika pogosto prekineta z zaslonom. Nato morate zamenjati zaslon "Airpad 2". V sodobnih različicah je običajno potrebno spremeniti celoten zaslonski modul. Ne bi smeli opravljati lastne diagnostike, bolje je, da to delo zaupate strokovnjakom.


  Kompleksnost popravila

  Zamenjava stekla se šteje za zapleten postopek, za katerega so potrebna spretnosti in sposobnosti. Pri popravilih se lahko pojavijo naslednji problemi:
 • Zlomljene zanke. Razlog za to je napačna odstranitev lomljenega stekla, še posebej, če to delo opravljajo sami uporabniki.
 • Neprimerno lepilo. Steklo se ne sme pritrditi na super-lepilo, saj se bo z lahkoto zlomilo. V delavnicah pa uporabljamo dvostranski trak.
 • Čiščenje stekla. Staro lepilo je treba popolnoma očistiti, šele potem bo mogoče kakovostno namestiti nov zaslon.
 • Na ohišju naprave so lahko blagi koti. Zaradi dodatnih napak je delo čarovnika zapleteno, zato bodo stroški popravil dražji.

  Zakaj naj stopim v stik s servisnim centrom?

  Popravilo "Ayapade" mora opraviti čarovnik. Zagotovil bo, da med delom ni napak. Pri delu v notranjosti naprave ne sme priti umazanija, prah. V nasprotnem primeru je potrebno ponovno opraviti čiščenje, demontažo tablete. Kdaj?Naročanje dela v strokovni osebi prejme naslednje ugodnosti:
 • kakovost storitev.
 • Uporaba originalnih nadomestnih delov.
 • Delo na strokovni tehnologiji.
 • Kratkotrajno popravilo.
 • Garancija.
 • Naprava "Airpad 2" je izdelana tako, da je popravilo lažje od druge opreme. V tabličnem računalniku pa je veliko vijakov, zato morate imeti izkušnje in znanje, posebno orodje in opremo za razstavljanje in sestavljanje. Vse to je mogoče zagotoviti samo v strokovnem centru.

  Stroški

  Poveljniki začnejo popravljati "Ipad" iz diagnostike. Po tem postopku bo možno določiti ceno, saj je vse odvisno od kompleksnosti dela. Koliko je zamenjava stekla na "Airpad 2"? Minimalna cena je 1500-2500 rubljev. Prav tako je vse odvisno od hitrosti dela. Če je potrebno popraviti druge napake, potem se cena poveča. Trajanje popravila je običajno 30-60 minut. Ko je zamenjano, se odstrani staro steklo, telo se očisti lepila, steklo in potem se zabojček popravi. Nato se pri stalnem pretoku zraka namesti nov zaslon. Za pritrditev se uporablja poseben dvostranski lepilni trak. Če je vse narejeno pravilno, bo nov zaslon popolnoma zaklenjen.

  Kako podaljšati življenjsko dobo stekla?

  Kaj je treba storiti, da bo zaslon na dotik deloval dolgo časa. Čeprav ima naprava zaslon, ki je odporen na praske, se lahko razreže in razpade. Da bi podaljšali življenjsko dobo "Airpada 2", je potrebno z njo skrbno ravnati, to je za zaščito pred padci, in tudi nedovolite prekomerne obremenitve. Naprave se nosijo v aktovkah, v primerih.
  Pomembno je uporabiti zaščitno folijo, ki ščiti zaslon pred številnimi neugodnimi dejavniki. Zahvaljujoč temu zaslon ne bo pokvaril umazanija, praske. Nekateri filmi imajo mat efekt, zaradi česar se tableta lahko uporablja pod sončno svetlobo. Pogosto se zaslon pokvari pred padcem na vogal. V "Airpadu 2" je ohišje izdelano iz mehkega aluminija, tako da ima učinek enakomerno porazdelitev celotnega območja. Da bi zmanjšali negativne učinke, morate uporabiti pokrove, ki pokrivajo primer. Naprava mora biti zaščitena pred padcem v vodo, saj tekočina vodi do odpovedi mnogih sistemov. Zato je bolje popraviti zaslon na "AiPad 2" v strokovni delavnici, sicer lahko samostojno delo poslabša delo opreme. In potem boste še vedno morali plačati za obnovo naprave v specializiranem centru.

  Sorodne publikacije