Kako namestiti "Winds 8" na prenosnem računalniku: postopek, potrebne gonilnike in strokovne nasvete.

Ste že kdaj imeli vprašanja o tem, kako namestiti Windows 8 na prenosni računalnik? Med veliko večino uporabnikov ta sprememba, za razliko od predhodnika (Windows 7) in kasnejšega razvoja v obliki desete različice, ni posebej priljubljena. To je deloma posledica dejstva, da predstavlja nekakšno vmesno povezavo med "sedmimi" in "desetimi", kar je mogoče opaziti tudi na vmesniku, ki je prisoten in prosojne plošče, podedovane od Windows 7 in oblikovanja v slogu Metro . Kljub temu, "osem" izgleda dobro na prenosnih računalnikih z zasloni, ki podpirajo tehnologijo dela z zaslonom na dotik. Poleg tega je na skoraj vseh Microsoft Surface Tablet računalnikih, opremljenih z ARM procesorji, osma modifikacija predstavljena kot posebna različica RT.


Kje lahko prenesete namestitveni popravek za Windows 8?

Recimo, da morate namestiti "Windsor 8" na prenosni računalnik HP ali prenosni računalnik katerega koli drugega proizvajalca. Postopek namestitve sistema bo v vseh primerih enak, razlika pa je lahko le v tem, kako priklicati primarne BIOS /UEFI sisteme, kjer je treba izvesti nekatere nastavitve. Če želite namestiti Windsor 8 na prenosni računalnik Lenovo ali katero koli drugo računalniško napravo, seveda boste morali iti nekje okoli distribucije kot slikovno datoteko, ki bo posneta na izmenljivem mediju. Kje ga dobiti? Rokovanje na srce je takoj vrednoReči, da je prenos iz uradnega vira neprimeren, vsaj zaradi precej visokih stroškov, ki naj bi bili popolnoma neupravičeni. Zato ga bomo morali iskati, tako rekoč, "ob strani". Ta rešitev ima svoje prednosti v smislu, da nekatere gradnje in popravki po meri vsebujejo distribucije s popravki napak, ki so, na žalost, v "osem" (kot v vseh drugih spremembah) polne.


Tudi te komplete je mogoče dopolniti z nekaterimi programi programske opreme ali pa jih neposredno vključiti v namestitveni program s posodobitvami. Na internetu, lahko najdete priporočila za uporabo "native" korist od razvijalca MCT, vendar slediti takim nasvetom ne bi smelo biti, saj je današnji program osredotočen na namestitev desete različice.

Sistemske zahteve

Ko govorimo o tem, kako namestiti "Windsor 8" na prenosni računalnik Lenovo ali model drugega proizvajalca, morate posebno pozornost nameniti sistemskim zahtevam za vašo računalniško napravo. Za 32-bitni sistem mora biti vaš prenosni računalnik opremljen z 2-jedrnim procesorjem, 1 GB pomnilnika RAM, prosti prostor na trdem disku pa mora biti vsaj 16 GB. V primeru 64-bitne spremembe potrebujete 2 GB OPERATING pomnilnika in približno 20 GB neuporabljenega prostora na disku. Posebej je treba opozoriti na dejstvo, da bo treba namestiti 64-bitni bitni sistem v razdelku GPT, saj MBR "osem" ne deluje več.(Ustvarjanje odseka s pravim slogom bo v fazi namestitve).

Kako namestiti Winds 8 na prenosni računalnik: ustvarite zagonski medij

Zdaj predpostavite, da je distribucija kot slikovna datoteka, ki ste jo prenesli. Čas je, da naredimo bootstrap. Uporaba optičnih diskov se zdi nepomembna, zato je boljše in lažje pisati slike na najpogostejšem bliskovnem pogonu, ki mora biti vsaj 4 GB. Toda kako ustvariti zagonski medij, in tako, da ga je primarni sistem zaznal kot zagonsko napravo?
Da ne bi obravnavali nepotrebnih dejanj, je takšno operacijo lažje izvesti v programu Rufus. Vsi potrebni parametri se po izbiri slike za snemanje prikažejo samodejno.

Določitev prednostne obremenitve v primarnih sistemih

Naslednji korak je eden najpomembnejših. Najprej morate zagnati USB pomnilniški pogon, da se zažene v primarnem sistemu. Na primer, ko gre za namestitev sistema Windows 8 na prenosni računalnik ASUS, morate uporabiti tipko F2, da se prijavite v BIOS, vendar Dell prenosni računalnik uporablja tipko F12 na drugih modelih, druge funkcijske tipke in kombinacijo tipk. Fn, Ctrl, Esc, Del ali posebej povlečeni gumbi (kot na primer Sony VAIO).
Ključ je, da v nastavitvah primarnega sistema poiščete zagonsko particijo (ponavadi zagonsko, zagonsko, zagonsko prednostno napravo) in najprej zaženete pomnilniški pogon. Opomba: bliskovni pogonvstaviti v vrata USB, preden se vklopi prenosni računalnik. Če se zagon iz njega ne zažene in imate BIOS na prenosnem računalniku kot primarni sistem, in posodobljeno UEFI lupino, se lahko USB pomnilnik prikaže kot dve napravi, od katerih je lahko ena označena z "EFI". V tem primeru ga morate izbrati.

Namestitev operacijskega sistema Windows 8 na prenosni računalnik

Po prepoznavanju zagonskega nalagalnika na bliskovnem pogonu se na zaslonu pojavi sporočilo, ki vas pozove, da pritisnete katero koli tipko, da zaženete zagon iz izbranega medija. Kliknite in prikaže se začetno okno namestitvenega programa. Zdaj pojdite neposredno na to, kako namestiti "Winds 8" na vaš prenosnik. Namestitev te različice sistema se praktično ne razlikuje od namestitve katerekoli druge.
Najprej morate izbrati jezik in regijo, nato pa pritisnite gumb za nadaljevanje in zagon namestitve.
Zdaj pozornost! Če ste prenesli največjo distribucijo, boste lahko izbrali natančno spremembo, ki jo potrebujete, sicer se boste morali strinjati z licenčno pogodbo, nato pa, če se prikaže ustrezno okno, vnesite aktivacijsko kodo.
Načeloma lahko ta korak (če imate neuradno sprostitev) preskočite. Nato morate izbrati particijo za namestitev.
Če imate nov disk z nerazvitim območjem, ga morate ustvariti z ustreznim gumbom in ga nato formatirati. V primeru že obstoječega operacijskega sistema na krovu lahko glavni del ostane nespremenjen, vendarali popolnoma izbrisati. V primeru napak, da ne bi pretvorili slogov particije, lahko prekinete namestitev in za prenos v BIOS izberite medij, ki ima običajno ime brez oznake "EFI". Spodaj preprosto potrdite, da začnete kopirati datoteke in počakati na konec namestitve, ki se bo samodejno znova zagnala.

Vprašanja za aktiviranje sistema

Nazadnje, glede namestitve sistema Windows 8 na prenosni računalnik se je treba posvetiti vprašanjem aktiviranja sistema, saj bo vodni žig vedno viden na namizju, in Windows sam ne bo samo funkcionalno omejen, ampak se lahko tudi sam ponovno zažene v najbolj neprimernem trenutku. V ta namen morate prenesti program za aktiviranje. KMSpico in KMSAuto Net sta najbolj primerni za to. Prvi pripomoček lahko namestite kot stacionarno različico, za oba programa pa lahko najdete prenosne različice, ki so bolj primerne za uporabo.
Program mora izbrati samo aktiviranje sistema Windows in počakati na dokončanje postopka. Upoštevajte, da v primeru prenosnih sprememb aktivacijske datoteke ni mogoče izbrisati, saj bodo uporabljene za ponovno aktiviranje vsakih deset dni. Poleg preprečevanja odzivanja antivirusov je najbolje, da jih takoj dodate na seznam izjem in nastavite atribut samo za branje v lastnostih datoteke.

Epilog

Pravzaprav gre za namestitev "Vetrov 8". Kot je razvidno iz zgoraj navedenega, posebne težave pri namestitvi ne nastanejotreba. Kot dva glavna rezultata, lahko ločite le razlike v načinih vstopa primarnega sistema na prenosnih računalnikih različnih proizvajalcev, kot tudi pravilno izbiro dejanj s particijo, ki se namesti operacijski sistem. Če zgornja metoda ne odpravi napake pri namestitvi, lahko poskusite pretvoriti razdelek MBR GPT in obratno. Toda to je ločen pogovor.

Sorodne publikacije