Podrobna navodila za Netgear N300

Namestitev usmerjevalnika Netgear N300 s podrobnimi navodili, ki bodo predstavljena v članku, ne traja veliko časa. Vsakdo, ki nima spretnosti in znanja, ga lahko obvladuje. Vse kar morate storiti je, da priključite opremo in sledite navodilom za vnos parametrov. Med namestitvijo ne bi smelo biti težav, saj ta usmerjevalni model podpira vse protokole, s katerimi delujejo ruski ponudniki.

Shema povezave

Konfigurirate lahko samo usmerjevalnik Netgear N300 tako, da ga priključite na napravo, kot je stacionarni računalnik. Proizvajalec praviloma vsebuje shemo v navodilih. Ampak zaradi pravice, je treba omeniti, da niso vsi lastniki temeljito preučiti, tako spodaj bo pojasnjeno, kako pravilno povezati usmerjevalnik z laptop ali PC z uporabo vmesniškega kabla.


Ukrep:
 • Na priključek WAN priključite internetni kabel.
 • Krmilni kabel se vstavi v vrata omrežne kartice na sistemski enoti in v omrežju LAN na usmerjevalniku.
 • Usmerjevalnik priključite na električno omrežje preko kabelskega snopa napajalnika.
 • Vklopite napravo s pritiskom na gumb za vklop /izklop.
 • Če sveti lučka, je usmerjevalnik pravilno priključen.

  Prijava v nastavitev usmerjevalnika

  Vse nastavitve Netgear N300 se izvajajo v meniju usmerjevalnika. Če ga želite vnesti, morate uporabiti kateri koli internetni brskalnik. Številčna koda 1921681.1 je vnesena v naslovno vrstico. Nato se na zaslonu prikaže stran z zahtevamipreverjanje pristnosti. Lahko jo odprete na drug način, tako da vtipkate namesto digitalnega naslova routerlogin.net.


  Zdaj moramo razumeti uporabniško ime in dostopno kodo (geslo), ki se zahteva pri prijavi v spletni vmesnik. Če parametri opreme niso spremenjeni, se vnesejo standardni podatki. V grafu mora biti prijavnica (ime) natisnjena kot admin in v spodnjem vrstnem redu (geslo) uporabite besedno geslo. Potrditev vnosa, uporabnik vstopi v vmesnik, prek katerega lahko spremenite nastavitve.

  Tipi protokolov in konfiguracija strojne opreme

  S povezavo naprave in prijavo v spletni vmesnik lahko uporabnik konfigurira Netgear N300 (JWNR2000v2). Pomembna točka v tem procesu je izbira vrste povezave. Od njega bo odvisno nadaljnje prilagajanje. Trenutno ponudniki uporabljajo protokole, kot so DHCP, PPPoE, L2TP. Poglejmo zaporedje dejanj za vsako vrsto.
 • DHCP. Z dinamičnim naslovom IP je nastavitev omrežne opreme zelo enostavna. To storite tako, da v razdelku "Internet" izberete ustrezen protokol in zavrnete vnos dodatnih informacij tako, da odkljukate "Ne". V polju Naslov IP izberite "Getting From A Service Provider" in v stolpcu DNS "Receive automatically". Na dnu strani je še en razdelek. Izpolni se, če ponudnik uporabi sidro za določen naslov MAC. Če želite aktivirati internet, morate poleg grafikona »Uporabi ta naslov MAC« položiti kljukico. Nastavitev začne veljatipo kliku na gumb "Uporabi".
 • PPPoE. Ta vrsta povezave zahteva vnos dodatnih informacij, tako da je v ustreznem odseku za razliko od prvega načina oznaka nasproti besede "Da". Z izbiro PPPoE mora uporabnik vnesti podatke za identifikacijo. Najdete ga v pogodbi. Nato pojdite v stolpec "Način povezave". Na spustnem seznamu izberite Vedno vključeno. V razdelkih IP in DNS aktivirajte samodejno prejemanje.
 • L2TP. Nastavitve tega protokola se ne razlikujejo od PPPoE. Edina stvar, ki jo boste potrebovali, je, da v stolpec IP-naslov napišete naslednje: tp.internet.beeline.ru.

 • Nastavitev brezžične povezave

  Zdaj mora uporabnik odpreti točko "Nastavitve brezžične povezave". Tukaj lahko spremenite nastavitve Netgear N300. Ko ustvarjate omrežje, morate ustvariti ime in lahko je vsako. Za pravilno delovanje usmerjevalnika mora biti določena regija. Domači uporabniki s spustnega seznama morajo izbrati Rusijo. Nato v stolpcu "Channel" nastavite "Auto" (samodejna izbira). Spremembe se lahko izvedejo tudi v načinu visoke hitrosti in nastavijo največjo vrednost. Nato se obrnemo na varnostne nastavitve. Uporabniku je na voljo štiri možnosti šifriranja. Priporočljivo je, da ostanete na algoritmu WPA2-PSK. Nato dobite ključno geslo, ki ga boste morali vnesti, ko se povežete z Wi-Fi. S pritiskom na gumb "Uporabi" bodo vneseni parametri začeli veljati. Preverjanje signala brezžičnega omrežja je dovolj za povezavonapravo, opremljeno z modulom Wi-Fi.

  Posodobitve programske opreme

  Pri nastavitvi usmerjevalnika Netgear N300 boste morda morali nadgraditi programsko opremo. To storite tako, da prenesete in shranite datoteko v računalnik, ki je povezan z usmerjevalnikom s pomočjo priključne vrvice. Pomembno: Distribucija s trenutno različico je narejena samo na uradni strani proizvajalca. Za obnovitev boste morali narediti nekaj preprostih korakov, ki so opisani spodaj.
 • Odklopite usmerjevalnik iz interneta (kabel odstranite iz priključka s priključka).
 • Preverite povezavo z lokalnim računalnikom, ki je bila ustvarjena z obližnim kablom.
 • Pojdite v meni usmerjevalnika.
 • Poiščite zavihek »Posodobitve« in kliknite »Prebrskaj«.
 • Pot do prenesene datoteke vdelane programske opreme.
 • Aktivirajte prenos.
 • Počakajte, da se postopek namestitve konča, nato pa ponovno zaženite napravo.
 • Po teh manipulacijah bo posodobljena programska oprema strojne opreme.

  Ponastavitev nastavitev

  Če želite ponastaviti uporabniške nastavitve Netgear N300, storite naslednje:
 • Kliknite gumb Skrito ponastavitev (na hrbtni strani usmerjevalnika).
 • Držite ga v tem položaju približno 10 sekund.
 • Med tem časom se morajo luči ugasniti in ponovno vklopiti. Gumb lahko sprostite.
 • Vse, tovarniške nastavitve Netgear N300 so obnovljene.

  Sorodne publikacije