Kako zamenjati zadnjo tesnilko motorne gredi: navodila po korakih

Kadar pušča zadnja ročična gred, je za lastnika avtomobila zelo neprijetno. Motor je umazan z oljem in ves prah s ceste se ga zelo aktivno drži. Olje bo tudi drgnilo gumijaste dele, kapalo na ploščo sklopke, potem pa bo lahko izgubila svoje torne lastnosti. Vse maslo morda ne pušča, vendar lahko takšne nevšečnosti povzročijo resne težave. Če je oblikovan tako, da teče iz zadnjega epiploka, ga je potrebno zamenjati.

Načelo delovanja

Ta tesnilo je bilo zasnovano tako, da nevtralizira uhajanje maziva iz motorja skozi luknjo, iz katere izhaja ročična gred. Ta izdelek je izdelan iz silikonske ali fluorokupine gume. Izgleda kot tesnilni prstan. Premer obroča je enak premeru ročične gredi. Zadnji del ročične gredi za večino modelov avtomobilov je velikosti približno 99 milimetrov.


Silikon, kot fluorokemična guma, je precej toplotno odporen material. Zato sebum ne trpi zaradi visokih temperaturnih vplivov. Ti elementi delujejo z vrtljivo gredjo. Posledica tega je, da je vpliv na olje trenje, kar pomeni povečanje temperature skupaj z sproščanjem toplote. Proizvajalci na zunanji strani embalaže izdelajo posebne oznake in napise. Za njo je mogoče ugotoviti, v katero smer se kolenasto gred vrtijo. Pri uporabi teh informacij pri zamenjavi zadnje oznake so izključene napake v ročični gredi.

Kje je postavka postavljena?

To je pečatElement je nameščen v območju bloka valjev, kjer se ročična gred razteza navzven. Pri konvencionalnih avtomobilih, kjer se motor nahaja vzdolžno, postopek razdeljevanja plinov pa poteka s pomočjo verižnega pogona, je uvodnica nameščena pred ležajnim ležajem v ščitniku ročične gredi. Pri avtomobilih s pogonom na prednja kolesa, kjer je motor prečno, in v mehanizmu za distribucijo plina se uporablja pas, element je v bloku valjev, saj v konstrukciji motorja ni zaščite.

Mazivo je pod določenim pritiskom znotraj ohišja motorja. Zaradi tega pritiska se oljno tesnilo nenehno pritiska na dele, ki naj bi se tesnili. Tako je motor varno zaščiten pred puščanjem olja.

Tipične okvare

Pri sodobnih motorjih je tesnilo zadnje ročične gredi zelo pomemben element. To je posledica dejstva, da bo tudi z najmanjšim premikom delov mazivo teklo. Toda kako veste, če je čas, da namestite nov pečat? Prvi znak je razlitje olja na mestu, kjer je ohišje motorne enote priključeno na menjalnik. Če mazivo teče, lahko pade v ohišje sklopke, se umiri z debelo plastjo na stenah in umazani disk sklopke. Vse to bo pripeljalo do zdrsa sklopke. Tudi poraba olja se bo znatno povečala.

Vzroki uhajanja žleza

Praviloma je življenjska doba tesnilne mase precej visoka in najpogosteje določena z življenjsko dobo avtomobila. Zato je med razlogi za okvaro sestavnih delov mogoče razlikovati naslednje:
 • Značilno je, da tesnilo pušča pokilometrino avtomobila v 100 tisoč kilometrih. To je posledica vibracij motorja motorne gredi. Posledično je notranji del elementa zelo obrabljen. Najprej je treba ta notranji del tesno pritisniti na zaščiteni del. Ker se skozi čas, zaradi vibracij, notranji del deformira in izgubi obliko, se ne more več dobro prilegati ročični gredi.
 • Če se vozilo dolgo ne uporablja ali je pozimi že dolgo na ulici, se pečat pogosto zmrzne in strdi. Če je izpostavljen nizkim temperaturam, potem ni več sposoben tesno prilegati površini, ki ščiti dele.
 • Novi epiloni lahko tečejo iz drugih razlogov. Torej je pogosto eden izmed najbolj priljubljenih razlogov kakovost podrobnosti. V trgovinah lahko kupite ponarejeno loputo ročične gredi za VAZ. Njena cena je nizka, in vozniki ne opazijo, da kupijo ponarejeno. Slaba kakovost izdelka bo zagotovo vplivala na to, kako bo delovala v prihodnosti.
  Drug razlog je kršitev pravil o namestitvi. Najpogosteje se tesnila postavijo v udoben položaj in jih kladivo previdno vtaknejo v mesto. Vendar pa proizvajalci ne priporočajo namestitve kladiva ali nameščanja velikega napora.
  Poleg tega se lahko razlikujejo okvare motorja. Če so se pri delu pojavile določene spremembe, se je tlak plina v bloku motorja povečal, potem bi lahko ti plini stisnili embalažo. Kot posledica trka z ročično gredjo bo zrahljano in mazivo teče skozi nastalo razpoko. Če teče oljni filter, potem nekajmotoristi menijo, da zadnje ročične gredi teče. Včasih se povsem običajen del nadomesti z novim, vendar ste morali zamenjati oljni filter.

  Proizvajalci

  Ne kupujte teh delov tesnjenja v vprašljivih trgovinah, na trgih. Ni potrebe za nakup poceni izdelkov iz neznanih blagovnih znamk. Tako lahko ne samo kupite pečat, katerega zamenjava bo povzročila določene težave, ampak boste dobili tudi resnejše okvare.
  Najbolj priljubljeni so naslednji proizvajalci: Viuctor Reinz, Elring, Goetze. Proizvajajo visoko kakovostne izdelke. Proizvodnja podatkov o blagovnih znamkah se ne nanaša samo na avtomobilske prodajalne, temveč tudi na številne demontaže.

  Posledice zamaškov

  Na kratko smo pogledali, kaj lahko povzroči izmet zadnje strani ročične gredi. In zdaj preučite posledice podrobnejših. Ne bo prišlo do katastrofalnih posledic za motor, vendar je sam po sebi pretok masti velik problem.
  Da bi rešili težavo, mora demontirati menjalnik, odstraniti sklopko - disk in košaro, odstraniti vztrajnik. Vse to je potrebno, da pridemo do ročične gredi in njene žleze.

  Kako določiti uhajanje?

  Ta težava je zelo preprosta in preprosta. Diagnosticiramo lahko celo začetnike. Če med sklopko in agregatom pride do kapljic svežega olja, je čas za zamenjavo embalaže.

  Postopek zamenjave tesnil na vazi

  Za zamenjavo mora delovati, ker je zahtevani del skrit za mehanizmom sklopke. Bolje je vprašati nekoga za ta dogodekpomagati Bolje je, če ima asistent izkušnje s podobnim delom.
  Prva stvar izklopi vztrajnik motorja in odstrani oprijem. Zadnje tesnilo je v telesu pritrjeno na vijake. Osem jih je. Odvijte vijake - ohišje bo v vaših rokah. Tesnilo lahko izvlečemo in na njegovo mesto vstavimo nov del. Velikost zadnjega zobca ročične gredi je precej velika, oblika pa je preprosta, zato se pri pritiskanju in stiskanju ne pojavljajo težave.

  Renault

  Na primeru Renaulta Logana si oglejte, kako zamenjati zadnji pečat. Prva stvar je, da odstranite mehanizem prenosa ali PPC. Avto visi z dvigalom. Nato razstavite baterijo. Nato odvijte vijak, ki drži okvir kontrolne točke. Po tem se izkaže vijak, ki drži valj za spenjanje. Nato razstavite vse vijake, ki držijo kontrolno točko.
  Nadalje odstranite kolesa, izklopite SNR matice, odklopite kroglične ležaje z vrtljivimi pestmi, izpustite olje s kontrolne točke in razstavite pol-os. Pod prikolico motorja postavite podporo in odstranite zgornje podpore prenosa, nato pa celotno telo kontrolne točke.
  Snemite vztrajnik, košaro in pogonski disk. Treba je zapomniti položaj vztrajnika glede na ročično gred. Po tem se izvlečejo navijalni vijaki vztrajnika in izvleče zadnje tesnilo ročične gredi "Renault Logan". Tesnilo se spremeni v nov v obratnem vrstnem redu. Ta postopek je dokončan. Po uspešni zamenjavi lahko zberete nazaj.

  Zadnji pogon

  Vsa zgoraj navedena navodila veljajo za modele avtomobilov s pogonom na prednja kolesa. Kot zapogona na zadnja kolesa, nato pa vzemite ne le kontrolno točko. Prva stvar je, da odstranite pogonsko gred, nato delo valja sklopke. Potem so vijaki, ki držijo kontrolno točko, obrnjeni. Prav tako izklopite krila. Po tem polju lahko varno odstranite in zamenjate zadnje tesnilo ročične gredi "Ford" ali druge avtomobile na zadnjem pogonu.

  Strokovno svetovanje

  Ohišja so izdelana iz materialov različne gostote. To naredimo tako, da jih izberemo glede na vrsto olja. Če namestite tesnila za mineralna olja, in v motorju bo napolnjena s sintetiko, potem se lahko tesnila raztopijo.
  Pred montažo je puša pritrjena na ročično gred. Površine tesnilnega telesa in ročične gredi se namazajo z oljem. Po namestitvi preverite stanje. Če ne pride do uhajanja, se je vse izkazalo za uspešno. Prav tako strokovnjaki svetujejo, da takoj zamenjate oba tesnila motorja - tako zadaj kot spredaj.

  Sorodne publikacije