SanDisk Flash Memory Recovery: Apps in strokovne nasvete

Na žalost so odstranljive bliskovne enote in pomnilniške kartice proizvajalca SanDisk najbolj problematične naprave, ki so najbolj občutljive na fizično in programsko škodo pri vseh tovrstnih napravah. V zvezi s tem morajo mnogi lastniki takšnih naprav pogosto prekinjati ton materiala na internetu, da bi našli ustrezne pripomočke za obnovitev pogona ali informacije, ki bi se lahko poškodovale ali odstranile zaradi napak. Iz neznanega razloga proizvajalec sam ne ponuja nič posebnega za obnovitev flash pogonov, zato je pogosto treba uporabiti pripomočke tretjih razvijalcev, ki so usmerjeni na druge naprave. Ampak ne morejo vedno delati. Kljub temu obstaja več načinov za pomoč pri reševanju tega problema.


Večji problemi pogonov SanDisk

Torej, zakaj se ti pogoni obravnavajo kot najbolj problematični? Kolikor lahko presodimo iz strokovnih povratnih informacij, ne precej uspešno implementirajo algoritmov dela vgrajenih krmilnikov, zato nenehno prihaja do napak, ki vodijo v "vzlet" firmwarea, spontane spremembe datotečnega sistema, nezmožnosti dostopa do naprav v okolju skoraj vseh znanih. današnji operacijski sistem in na koncu izguba pomembnih informacij, ki so bile shranjene na njih. Kot lahko vidite, se lahko takšne težave pojavijo pri skoraj vseh prevoznikih, ki so povezani z razredomflash pogoni in izmenljive pomnilniške kartice, vendar so najpogosteje vidni pri tem proizvajalcu in pogosto brez vidnih razlogov.


Obnova flash diskov SanDisk: glavne smeri delovanja

Tako bomo glede na to, kakšne specifične situacije lahko nastanejo, iskali najboljšo rešitev. Toda tukaj je treba jasno razlikovati med nekaterimi smeri delovanja.
V večini programov, ki omogočajo na primer bliskovni pogon SanDisk Ultra 64 Gb, se nanaša na kategorijo pomnilniških kartic, ki se šteje za vodilno glede na število in pogostost zrušitev v delu, osredotočena na zmožnost formatiranja pogona, kar omogoča obnovite celovitost datotečne strukture pogona. Nobene aplikacije ni mogoče uporabiti za popravilo vdelane programske opreme mikrokontrolerjev. Toda tudi po popolnem formatiranju je pogosto možno iz bliskovnega pogona "izvleči" predhodno zabeležene informacije (kdorkoli ne pove kaj). Glavna stvar - izberite ustrezno programsko opremo, ki bo opisana kasneje.

Pripomoček za obnovitev flash pogonov SanDisk RescuePRO

Doslej se vrnimo k spravljanju pogonov v čute. Kaj lahko priporočite za uporabo? Najprej morate paziti na majhen program za obnovitev bliskovnega pogona SanDisk RescuePRO.
Vsaj to je edina aplikacija, ki jo lahko najdete na internetu ob predložitvi zahteve. Vendar pa razvijalec in celo ime programa, na splošno, da proizvajalec flash diski SanDisk nima nič opraviti. Aplikacijo lahko prenesete neposrednoNa viru razvijalca, LC Technology International. Res je, da se uporabnik takoj sooča z nevšečnostmi, saj bo spletno mesto moralo izpolniti poseben profil z osebnimi podatki in šele nato bo pismo s povezavo do prenosa prišlo na navedeni e-poštni naslov.
Druga točka je, da vloga nima vmesnika ruskega jezika, zato bo treba obnoviti pogone SanDisk, osredotočene izključno na angleška imena in izraze. Toda ne obupajte! V samem programu, da začnete postopek obnovitve, samo pritisnite gumb Wipe Media in počakajte, da se formatiranje konča. Res je, da uporaba takega programa za obnovitev SanDisk flash pogon povzroča utemeljene dvome, saj sodi po vmesniku, aplikacija ni osredotočena na oblikovanje, ampak za iskanje izbrisanih medijev, in na SanDisk medije vse informacije so preprosto izbrisane. Opomba: Gumb za zagon postopka je včasih morda neaktiven, zato ni mogoče izvesti nobenih dejanj s pogoni SanDisk. In še vedno nihče ne more dati prepričljive razlage, zakaj nekatere aplikacije delujejo, druge pa ne.

Program Formatter Silicon Power

S podobnim pristopom je mogoče SanDisk obnoviti z istim pristopom, ki je, kot lahko vidite iz imena, namenjen napravam drugega proizvajalca, vendar po mnenju večine strokovnjakov in uporabnikov za naprave SanDisk. Deluje precej dobro (zlasti za tiste, ki so opremljeni s kontrolniki PS2251-03).
Izvedljivi ukrepi v programu - minimalni.Program morate zagnati, vstaviti pomnilniški ključ USB v vrata in pritisniti gumb za začetek oblikovanja. Če se iz nekega razloga izda napaka (ki je malo verjetna), se zdi, da je naprava s tem programom nezdružljiva. Vendar naj bi bil vreden poskus.

USB Disk Storage Format Tool

Toda obnovitev flash diskov SanDisk v tem programu izgleda precej dostojno. Res je, da se morate najprej osredotočiti na trenutek, ko je ta pripomoček zasnovan za izvajanje nizke ravni oblikovanja in deluje kot druga dobro znana aplikacija - orodje HDD Low Level Format.
Program mora na spustnem seznamu izbrati svoje lastne medije (seveda, če je definiran, preverite pravilne napake, skenirajte disk in preizkusite, če je naprava poškodovana (preverite, če je umazana) , nato pritisnite gumb za preverjanje (Check disk). Mogoče je, da bo ta metoda obnovila napravo in bo delovala. Če ni učinka, uporabite gumb za formatiranje, potem pa lahko bliskovni pogon ponovno uporabite (vendar brez predhodno zabeleženih informacij)

4)

Drugi pripomočki

Nazadnje, po mnenju mnogih je ustrezen pripomoček, oblikovan za oblikovanje in deluje podobno kot prejšnji, - MPTool, čeprav se uporablja predvsem za naprave Silicon Power, v nekaterih primerih Ta aplikacija vam omogoča, da nadaljujete delo in flash diski SanDisk.
Na internetu lahko najdete delovna mesta, ki naj bi nekje domnevno vsebovala nekakšen nepovezani program, posebej zasnovan zaSanDisk naprave, imenovane Format in Read /Write Check Utility.
Vendar je njegova uporaba sporna, saj ni mogoče najti jasne povezave do prenosa na internetu, v tistih arhivih, ki so na voljo za prenos, popolnoma drugačen pripomoček - orodje za testiranje USB - popolnoma ne pride v poštev.

Ali lahko upravljavce znova nastavim ročno?

Načeloma lahko poskusite najti program za ponovno utripanje SanDisk pogonov.
Če želite to narediti, uporabite pripomoček ChipGenius za identifikacijo identifikatorjev naprave VID in PID problem in jo poiščite. Malo je upanja, da bo za takšno vrsto naprave primerna nekakšna primerna aplikacija, vseeno pa bo seznam programov še vedno objavljen, kar vam bo vsaj omogočilo, da obnovite delovanje krmilnikov (glavni so bili opisani zgoraj).

Kaj naj uporabim za obnovitev poškodovanih ali izbrisanih podatkov?

Nazadnje, če je pogon sam v redu, vendar morate samo izvesti obnovitev podatkov iz bliskovnega pogona, tukaj ni ničesar za razmišljati! Po mnenju večine strokovnjakov je najboljši program na tem področju R-Studio, ki obnovi podatke tudi po popolnem formatiranju. Vse je preprosto!
Najprej morate vstaviti pomnilniški ključ USB v vrata, zagnati program, izbrati pogon s seznama razpoložljivih naprav in particij, klikniti gumb za optično branje in shranjene rezultate shraniti na trdi disk, logično particijo ali drugo izmenljivo napravo. Po obnovitvi podatkov ne boste videli map z že obstoječimi imeni, zato boste moralisi oglejte vsak preimenovani imenik v iskanju želene datoteke. Če vam ta pristop ni všeč, lahko uporabite enostavnejši program - R. Saver. V njej je možno tudi obnoviti imenike in datoteke, vendar bo rezultat nekoliko slabši kot v paketu R-Studio.

Realizacije

Pravzaprav je treba še omeniti, da se ročno iskanje najprimernejšega programa sanacije SanDisk na splošno ne more obravnavati. Najlažji način je, da uporabite eno ali več orodij, predstavljenih uporabnikom zgoraj. Z idejo, čeprav eno, vendar bo dala potreben rezultat. Toda če upoštevate vse opisane programe s praktičnega vidika, poskusite najbolje obnoviti zmogljivost naprave v aplikaciji orodja za shranjevanje diskov, ker je v njem mogoče izvajati dve vrsti dejanj: in preverjanje, oblikovanje, če prvi učinek učinka ne.

Sorodne publikacije