Kako popraviti tableto doma?

Danes so tablete dom skoraj vsem. Otroke jih kupijo kot igralni pripomoček in ne bo vsaka odrasla oseba opustila takšno igračo. Vendar so tablete zelo krhke. So zelo občutljivi na svoj velik zaslon, in ker je naprava mobilna, se počuti kot sunki in biseri različnih stopenj v avtobusih, nakupovalnih centrih in drugih mestih kopičenja ljudi. Kaj se zgodi z njimi. Ko ste tablico pozabili na kavču ali naslanjaču, tvegate, da bo nekdo pristal od zgoraj. Nežna mikrokrmila v notranjosti so lahko prizadeta zaradi udarca pri padcu na tla ali vdora tekočine, če vam otrok nenamerno vrne čaj. Na splošno obstaja veliko vprašanj, zato vem, kako popraviti tableto, vsakdo želi.Začetni pregled

Popravila doma so v nekaterih primerih mogoča. Tipičen uporabnik lahko baterijo zamenja, če je sam delal. V tem primeru obstaja samo ena ključavnica: morate natančno vedeti, v čem je težava v bateriji. Na primer, če je tablični računalnik čim bolj napolnjen in se izprazni, kolikor je mogoče, ogreva steno tudi na mestu, kjer se nahaja baterija. Ker je tableto težko popraviti, jo lahko na tej stopnji prenesemo v delavnico. Seveda, specialist bo vzel denar za diagnozo, vendar boste zaradi tega dobili hiter in zanesljiv rezultat.

Zamenjava zaslona na dotik

In še naprej bomo upoštevali različne napakein vam pove, kako popraviti tablični računalnik. Drugi primer, ko lahko poskusite sami ravnati, je, da zamenjate zaslon na dotik ali razpokate telo. Če želite to narediti, morate samo razstaviti tablični računalnik, kar je lahko zapletenega za preprostega uporabnika, ki nima izkušenj z ravnanjem z elektronskimi napravami.

Da bi lahko tablični računalnik natančno popravili, ne da bi poškodovali njegove čipe, je priporočljivo poiskati shemo za razstavljanje vašega modela. Ponavadi so na specializiranih mestih proizvajalca. Poleg tega obstajajo video posnetki v omrežju, po katerih lahko zlahka opravite nalogo. Za to boste morda potrebovali ploščat izvijač z zaobljenimi robovi ali plastično kartico. Previdno potisnite kateri koli od teh predmetov v režo med ohišjem in pokrovom in ga nežno potisnite vzdolž ohišja. Zdaj ste vsi navznoter. Razporedite križni izvijač in odvijte nekaj vijakov. To storite zelo previdno, da ne boste strgali niti. Ko dosežete zaslon na dotik, odklopite vse zanke in nežno odstranite poškodovani vozel. Po tem morate napravo sestaviti v obratnem vrstnem redu.

Če naprava ni vklopljena

Obstaja veliko primerov, ko ni očitnih vzrokov loma (šok, puščanje vode) in naprava ne kaže znakov življenja. Spregovorimo o tem, kako popraviti tablični računalnik, če se ne vklopi. Obstaja lahko veliko razlogov, to so težave z "železo", nato omrežje z notranjim polnjenjem naprave, ali napake v delovanju operacijskega sistema. Ampak gremorazumeti naročilo. Najprej se spomnite, kako dolgo ste polnili zadnjič. Ko je popolnoma izpraznjen, lahko tudi ob zagonu traja vsaj 10 minut. Počakajte malo in poskusite ponovno vklopiti. Če polnjenje ne pomaga, previdno preverite primer za zunanjo poškodbo. Morda ste napravo vrgli, vendar še vedno ne veste.

Tablet naložen

Ali lahko tablet popravim, če je težava v okvari operacijskega sistema? Odvisno od tega, kako dobri ste v programski opremi. V tem primeru se najprej prikaže osvetlitev ozadja in nato slika mirujočega robota. Zelo pogosto se to zgodi, če je bilo delo aplikacij nepravilno dokončano, na primer, prišlo je do obveznega zaključka sistemskih procesov. Rezultat je firmware. Tableto lahko pritrdite doma s posebnim programom. To je enostavno prenesti na specializiranih straneh in se imenuje "Hard-Reset". Res je, če je na tabličnem računalniku veliko pomembnih informacij, je lahko preobremenjeno z izgubo. Če poleg glasbe ni ničesar vrednega, lahko začnete primer. Torej, kako popraviti tableto doma, lahko le v določenih primerih, in če boste storili vse, kar je prav, poskrbite vnaprej o naslovu dobrega centra za popravilo. Izklopite napravo in odstranite sim in mikrokartico. Sedaj pritisnite gumb za povečanje glasnosti vsaj 10 sekund. Z uporabo gumba za vklop uporabite sistem za nastavitve in formatiranje. Nato izberitePonastavite in ponovno zaženite napravo.

Pripravite se

Ta postopek bo popolnoma ponastavil sistem na tovarniške nastavitve. To pomeni, da boste dobili tableto v isti obliki, kot jo je prvič odprla. Vendar pa postopek morda ne bo dal rezultata. V tem primeru lahko znova ponovite manipulacijo ali razmislite o celotni strojno-programski opremi naprave. Ta postopek je nekoliko bolj zapleten, zato se je najbolje obrniti na strokovnjaka. Programerji vedo, da je slabo nameščen operacijski sistem poln številnih zapletov pri delu, zato je bolje, da ne tvegamo.

Če se tablični računalnik ne odzove na gumb za vklop

, se to zgodi in ne reče zelo redko. Zato morate vedeti, kako ravnati v tej situaciji. Priporočljivo je, da priključite polnilnik in hkrati pritisnete tipko za zmanjšanje glasnosti in preklopite. Gumb za nastavitev glasnosti bo omogočil dostop do menijskega sistema, v katerem lahko izberete razdelek za zagonsko napravo in napravo za odstranjevanje prahu. To možnost izberete z gumbom za vklop. Zdaj izklopite tablični računalnik in odklopite polnilnik. Nazadnje se polnjenje ponovno poveže in na zaslonu se prikaže rastoči indikator.

Če manipulacije niso pomagale

Potem morate poiskati, kje lahko popravite tableto. Najpogosteje uporabljena možnost je naslov servisnega centra, ki je naveden na garancijskem listu, tudi če je rok potekel. Ali pa uporabite priporočila prijateljev. Če se tablični računalnik ne vklopi in se ne polni, je težava v polnilniku ali napajalniku. V redkih primerih se lahko sam gumb za obračanje poškoduje.Mehanske poškodbe se odpravijo z razčlenjevanjem naprave in enim od naslednjega: zamenjava gumba, obnavljanje poti, odstranitev kontaktnega preloma.

Zlomljen zaslon

To je ena najpogostejših težav. Veliki zaslon ne dopušča brezskrbnega odnosa, zato so servisni centri vedno polni tablet, ki zahtevajo zamenjavo. Če govorimo o tem, kako popraviti zlomljeno tableto, bi rad povedal, da tega ni priporočljivo narediti samostojno. Najti morate ustrezen zaslon, ki vas bo stalo več kot servisni centri. Verjetno je, da vam urejeni model ne ustreza, vendar se bo izkazalo, da je le v času namestitve. Končno je sam postopek precej zapleten in verjetnost poškodovanja vaše naprave je zelo visoka. Na primer, lepljenje stekla, boste poškodovali matrico, in stroški popravila se bodo povečali v skladu z besedami "škrtačo plača dvakrat."

Postopek zamenjave

Glede na model se lahko razlikuje. Originalne tablete Applea so skoraj nerealne, da bi jih lahko razkrili sami. Dejstvo je, da jih zaslon drži na posebnih ključavnicah, ki jih je zelo težko odpreti brez posebnih pripomočkov. Toda tudi če se ne soočite s takšnim problemom, je glavna stvar še vedno pred nami. Spletni zaslon in zaslon na dotik ni tako preprost. V kombinaciji z močnim optičnim lepilom, ki ga je treba segreti na 250 stopinj. Kako to doseči doma, si je težko predstavljati. Vendar se težave ne končajo. Po odstranitvi zaščitnega stekla je na njegovo mesto nameščen nov, na isti osnovi. Ne, ni vam treba ogrevati, ampak zapritrjevanje rezultatov na tabličnem računalniku za eno uro. Napaka je lahko draga. Slabo zataknjeni novi zaslon na dotik se bo sprožil in preveč toga pritrditev bo privedla do nove okvare. Zato je veliko bolj smiselno, da ne poskušamo storiti vse samega in se obrniti na strokovnjake, ki imajo potrebno opremo in izkušnje.

Namesto zaključka

nismo opisali polovice primerov, ko bi tablični računalnik morda potreboval pomoč. Vseh iz tega seznama ni mogoče popraviti same. Tako opravite osnovni pregled, preverite baterijo in polnite, ponovno zaženite sistem in če to ne pomaga, se obrnite na izkušenega čarovnika. V večini primerov bo to veliko hitreje, učinkoviteje in ceneje.

Sorodne publikacije