Obnovi izbrisane datoteke: pregled programa, funkcije in priporočila

Verjetno je vsakdo soočen s problemom obnovitve izbrisanih datotek. Nekatera neprevidnost in nepazljivost sta formatiranje trdih diskov, pomnilniških kartic ali samo brisanje podatkov, če slučajno pritisnete na zloglasno tipko Delete. Če ne uporabljate naprednih načinov sledenja in sektorja, kjer lahko takoj izbrišete datoteke brez obnovitve, mimo smeti in drugih varnostnih kopij, je možnost vrnitve izgubljenih podatkov precej visoka. Brisanje podatkov se običajno izvede v istem scenariju. Opis datoteke je predpomnjen v sistemu, vendar je njegov fizični del še vedno prisoten na pogonu, dokler ga ne prepišete. Torej, če ne boste zamudili z obnovitvijo izbrisanih datotek iz diska, bo postopek tako neboleč kot za podatke same in za uporabnika.


Na internetu lahko srečate veliko programske opreme, ki je namenjena reševanju takšnih problemov: plačani, brezplačni, za strokovnjake, novince, univerzalne itd. Vendar ne vsak program povrne izbrisane datoteke s trdega diska tako učinkovito, kot bi bilo zaželeno. Nekateri programi in sploh nosijo virusno in drugo škodljivo kodo. V tem primeru ne boste samo rešili svoje težave, temveč boste dodali še veliko novih. Torej, preden izberete programe za obnovitev izbrisanih datotek iz diskov, morate biti še posebej previdni. Poleg tega, plačati za zelo učinkovito, vendar hkrati drag izdelek v nekaterih primerih ni nujno potrebno.Tako bomo označili najboljše programe za obnovitev izbrisanih datotek, ki se razlikujejo po učinkovitosti, razpoložljivosti in številnih prijetnih ocenah uporabnikov. Vsa ta programska oprema je na voljo na uradnih virih razvijalcev, zato ne bi smelo biti težav pri testiranju.

Recuva

"Recko" je eden najnaprednejših programov za obnovitev izbrisanih datotek s trdega diska, vendar to ne pomeni, da ni dovolj dober. Tukaj imamo celotno zbirko podatkov in trdih diskov. Razvijalec programske opreme Piriform se ponaša z dobrim seznamom kakovostnih izdelkov, vreden le CCleaner z Defraglerjem.
Ena od glavnih prednosti obnovitve izbrisanih datotek s trdega diska je prijazen vmesnik in intuitivno orodje. Poleg tega je programska oprema prejela visoko kakovostno lokalizacijo v ukrajinskem jeziku. "Reka" je vidna tako na začetniškem računalniku kot v profesionalnem uporabniškem arzenalu. Preprostost programske opreme vam omogoča, da obvladate vse funkcionalnosti v najkrajšem možnem času in začnete plodno delo. Če sploh niste seznanjeni s pripomočki tega načrta, lahko omogočite pomočnika čarovnika, ki vas bo vodil do vseh "slabih točk" programa, in nadaljnja obnova izbrisanih datotek iz računalnika bo bolj smiselna.

Značilnosti programske opreme

Prav tako je treba omeniti, da "Rokuha" lahko deluje z določeno vrsto datotek, in ne za iskanje vseh zapored. Če želite na primer obnoviti izbrisane datoteke iz bliskovnega pogona fotoaparata, tj. Fotografij,nato v nastavitvah lahko določite ustrezne oznake in program bo deloval le z določenimi grafičnimi formati.
Vizualizacija podatkov je tudi nerazumljiva in lahko razumljiva. Vse datoteke so označene s tremi barvnimi oznakami - zeleno, rumeno in rdeče. Barva je odvisna od učinkovitosti obnovitve izbrisanih datotek s trdega diska ali bliskovnega pogona. Zelena - verjetnost oživljanja je blizu 100%, rdeča je zelo majhna in rumena približno 50/50. Prav tako je treba omeniti, da se lahko Recuva uporablja za obnavljanje izbrisanih datotek iz telefonov Android. Samo povežite pripomoček z množičnim pomnilnikom in z njim delajte kot pri običajnem bliskovnem pogonu. Odstotek podatkov o oživljanju je v tem primeru opazno nižji zaradi značilnosti platforme, vendar se še vedno trudi. Izdelek se distribuira brezplačno in plačano. Prva različica je idealna za začetnike in navadne uporabnike, za katere je to enkraten in redko zahtevan postopek. Strokovnjaki, odstranite vse desno in levo, seveda je bolje, da ostanete na Pro-modifikaciji.

PhotoRec

Ne glede na njegovo specifično ime, ta program pomaga pri obnavljanju izbrisanih datotek in v drugih oblikah, razen pri fotografijah. Programska oprema uporablja trdne prakse in algoritme, ki se lahko pohvali z zavidljivo zmogljivostjo. Kot žlica katrana je dolžina procesa obnovitve izbrisanih datotek, vendar če ga res potrebujete, lahko počakate.

Program se odlikuje po enostavnosti in intuitivnem vmesniku.Tukaj, v resnici, ne razumem ničesar: eno okno in nekaj gumbov - to je vse funkcionalno. Uporabnik ima na voljo vrsto izbrisanih datotek za obnovitev, spustni imenik in disk ali bliskovni pogon za delo. Program je razdeljen v brezplačno licenco "kot je". To pomeni, da razvijalec ni odgovoren za škodo, ki bi jo lahko povzročila uporaba te programske opreme. Toda sodeč po povratnih informacijah, pripomoček prinaša samo koristi, o nekaterih pa celo nekateri škodljivi uporabniki niso omenili.

R-studio

To je profesionalni izdelek za obnovitev izbrisanih datotek s pogonov, trdih diskov in drugih pogonov. Program ima prijazen vmesnik in odlično funkcionalnost. Za začetnike je na voljo pameten sistem pomoči in čarovnik za namestitev.
Pripomoček odlično deluje pri oživljanju podatkov o trdih diskih, pomnilniških karticah, bliskovnih pogonih in pogonih SD /DVD. Podprte so vse veje particij FAT in NTFS ter polna podpora za platforme Linux in iOS. Prav tako je treba omeniti možnost ustvarjanja ločenih slik diskov za globoko obnovitev izbrisanih datotek iz telefona v sistem Android in iPhone. Ta rešitev vam omogoča, da preizkusite celoten seznam orodij brez strahu pred poškodbami podatkov na pripomočku. Podoben postopek lahko naredite s trdimi diski in flash pogoni. Poleg tega se pripomoček poveže z mobilno napravo, ne samo s standardnim pomnilnikom, temveč tudi s specifičnim protokolom MTP. To močno poveča učinkovitostpostopke za obnovitev izbrisanih datotek v Androidu.
Poleg tega se je program odlično pokazal pri oživljanju podatkov tudi po standardnem formatiranju trdega diska. Skripte, ki delujejo z RAID in RAID 6 nizi, ustvarjajo preprosto čudeže in obnovijo datoteke v najbolj neugodnih brisalskih skriptih. Veliko oblikovalcev storitev najde to najboljši program za obnovitev izbrisanih datotek iz telefona in računalnika. Ja, stane veliko denarja, vendar deluje polno in ne filonit. Nakup licence za običajne potrebe uporabnikov in nepraktično, vendar v hujših primerih lahko uporabite poskusno različico s funkcionalnimi omejitvami.

Disk Drill

To je izdelek z več platformami, dobro dokazan v poklicnih in amaterskih okoljih. Program deluje enako učinkovito tako z operacijskim sistemom Windows Vista kot z Apple Macom.
Uporabnost, ki jo odlikuje jasen vmesnik in enostavnost pri razvoju orodij. Najenostavnejša in najbolj poenostavljena funkcija vam omogoča, da takoj začnete z delom in ne izginete v referenčnem skladišču. Najnovejše različice izdelka imajo visokokakovosten ukrajinski jezik, zato ne bi smelo biti težav z razvojem programske opreme. Tako kot pri prejšnjem izdelku obstaja možnost ustvarjanja ločene slike za nadaljnje eksperimente oživljanja brez strahu pred poškodbo izvirnika. To je še posebej koristno pri obnavljanju izbrisanih datotek v sistemih Android in iOS, ker mobilni pripomočki nimajo pravice do napake.s takimi postopki. Program se distribuira pod plačano licenco, vendar razvijalec ponuja malo obdobja seznanjanja, kjer je funkcionalnost malo omejena. Na koncu bo bodisi kupil ključ bodisi zavrnil nadaljnjo uporabo izdelka.

Čistilec datotek

Ta pripomoček omogoča pravilno obnovitev podatkov s trdih diskov, flash pogonov in nizov RAID. Sodeč po povratnih informacijah uporabnikov, se program popolnoma spopada z nalogo in je celo pripravljen sprejeti najtežje primere, kot je ponavljajoče se oblikovanje in prepisovanje.
Tukaj je mogoče ustvariti tudi ločeno sliko diska, ki lahko izvede celoten seznam postopkov oživljanja brez strahu pred izgubo izvirnih podatkov. Kar se tiče vmesnika, se je dobra polovica uporabnikov pritoževala zaradi zmede v menijih in orodjih. Zdi se, da bi morale biti očitne stvari na očitnih mestih, vendar je vse na svoj način drugače. Torej bo vmesnik imel nekaj časa, da se navadi. Poleg tega je koristnost ni obremenjena z rusko-govorno lokalizacijo, ki nekoliko otežuje razvoj izdelka. Toda na specializiranih forumih, posvečenih temu programu, obstajajo precej pametni amaterski kazalci, da ne bi bilo nobenih resnih težav pri prilagajanju. Izdelek je razdeljen tako za plačilo kot brezplačno licenco. Relativni uporabniki podatkov so zelo redki, zadnja možnost pa je zelo primerna. No, ostalo je bolje, da se zadržujejo na profesionalno rešitev brezomejitve.

Programska oprema za obnovitev

To je morda najboljše, kar lahko ta segment ponudi. Tukaj imamo popoln kompleks za oživljanje, ki je na zobeh najtežja naloga. Če ne more obvladati, potem lahko drugi izdelki in ne poskusite.
Kompleks je razdeljen na določene smeri, od katerih je vsaka odgovorna za določeno področje. Zato nakup celotnega kompleta ni potreben, lahko kupite samo tisto, kar je trenutno potrebno. Oglejmo jih podrobneje.

RS Partition Recovery (FAT /NTFS)

Ta pripomoček je zasnovan za delo s particijami na trdem disku in pomaga pri nenamernem formatiranju pogonov. Program podpira vse priljubljene vrste datotečnih sistemov in odlično deluje s starimi trdimi diski in novimi karticami SD.

Obnavljanje podatkov iz RS

Ta paket je sestavljen iz dveh delov. Ena obravnava obnovitev fotografij in video posnetkov (RS Photo Recovery), medtem ko je druga (RS File Recovery) odgovorna za delo z drugimi vrstami datotek. Pripomočki prepoznajo vse trde diske, kartice SD in druge pogone. Paket se lahko pohvali z ustreznim delom s stisnjenimi ali šifriranimi particijami. In če drugi podobni pripomočki samo ne vidijo skritih podatkov, bo Data Recovery izvlekel vse skrivnosti in predložil po presoji uporabnika. To je vredno omeniti o RS Photo Recovery. Program, glede na povratne informacije uporabnikov, samo dela čudeže. Lokalne skripte in algoritmi vam omogočajo, da obnovite celo zlomljeno sliko ali video. Te enote se lahko pohvalijo s podobno učinkovitostjo, in RS Photo Recovery med njimi, in tukaj imamoveliko bolj zavidljivo funkcionalno. Kompleks dobro deluje tudi z oživljanjem podatkov na mobilnih pripomočkih. Tudi če izbrišete obnovitvene datoteke na Androidu, to je varnostno kopijo, bo program še vedno našel vrzeli in našel skrito priložnost, da vrne vaše fotografije ali videe. Slednja možnost ne deluje v vseh primerih, vendar je še vedno boljša kot le odstop od izgube pomembnih podatkov.

Wondershare Dr.Fone za Android

To je poseben izdelek, ki je posebej namenjen obnavljanju podatkov iz mobilnih pripomočkov, ki poganjajo platformo Android. Program deluje kot namizni odjemalec. To pomeni, da namestite pripomoček v računalnik, priključite pametni telefon ali tablični računalnik in vklopite razhroščevanje USB. Program pregleda napravo in zagotovi seznam datotek in podatkov, ki jih je treba oživiti.
Z njegovo pomočjo lahko obnovite ne samo fotografije, video posnetke in drugo vsebino, ampak tudi zgodovino klicev, SMS, stike in informacije iz nekaterih nameščenih aplikacij. Mimogrede, uporabniki so se posebej toplo odzvali na delo programa o oživljanju podatkov iz "Watsap" in "Weber". Služijo tudi drugi kurirji, vendar je najboljši rezultat viden v teh dveh. Kot žlico katrana je tu velikan programske opreme. Pripomoček prepozna pripomočke častitih proizvajalcev, kot so Samsung, Sony, LG ali Lenovo. Toda pri drugih blagovnih znamkah iz srednjega kraljestva lahko pride do težav. Uporabniki so se večkrat pritoževali zaradi pomanjkanja podpore za nekatere modele Huawei, Xiaomi in Meizu. Torej je v tem primeru bolje pazitimobilne aplikacije. Izdelek je distribuiran pod plačano licenco, vendar razvijalec ponuja nekaj podobnega poskusni različici, kjer lahko uporabnik vidi, kako in katere datoteke lahko obnovijo program na svojem pripomočku. Če je pričakovan rezultat zadovoljen, lahko razmislite o nakupu.

DiskDigger za Android

To je aplikacija za mobilno obnovitev datotek, razvita posebej za platformo Android. Utility je pokazal najučinkovitejšo nastavitev koreninskega sistema, vendar brez njih lahko dosežemo dobre rezultate.
Brezplačna različica programske opreme najde vse podatke, ki jih je mogoče obnoviti, vendar znova obnavlja samo vsebino fotografije in nič drugega. Za dostop do vseh funkcij potrebujete nakup licence. V tem primeru orodje začne delati na celotni tuljavi in ​​po potrebi obnovi celoten seznam vprašanj in ne le fotografij. Vmesnik je asketski in maksimalno poenostavljen. Vse, kar je potrebno od uporabnika, je, da klikne na gumb za skeniranje, nato pa postavi oznake datoteke za obnovitev. Po zaključku postopka bodo vsi podatki v začasni mapi (označeni v meniju) in čakajo na nadaljnje uporabniške akcije. Ko gre za zunanje pogone in ne za notranji pomnilnik, program močno priporoča uporabo podobnega namiznega programa - DiskDigger for Windows, da si opomore podatke s kartice SD. Prav tako je enostaven za uporabo, vendar manj učinkovit kot drugi PC izdelki, navedeni zgoraj.

Obnovitev GT za Android

Drugi pripomoček je namenjen izterjavi izgubljenih podatkovPlatforma Android. Program se zelo dobro spopada z oživljanjem fotografskih in video vsebin, žal pa zavrača delo z drugimi podatki. V tem primeru pomaga namestiti korenske pravice, vendar se ne strinja, da bi namestil skrbniške pravice na svojo napravo.
Z vidika učinkovitosti so uporabniki na trgu Plate navadno pustili pozitivne povratne informacije o uspešnosti izdelka. Razen za zamegljenost korenskih pravic, pa tudi za obnovitev zvezkov, klicev in drugih sistemskih podatkov, uporabnost slikovnih in video posnetkov klikne kot matice. Prav tako je treba dodati, da aplikacije ne moremo imenovati čustveno: to tiho in brez obremenitve platforme deluje na ozadju in po zaključku procesa zagotavlja podrobno poročilo. Poleg tega program zelo dobro deluje s pomnilniškimi karticami. Ne samo, da je vsejed, temveč vam omogoča tudi, da se obnovite sami, se zdi, da se izvajajo primeri. Razvijalec je preizkusil algoritem, obstoječi skripti pa bi lahko zavidali tudi plačanim rešitvam tega segmenta. Izdelek se distribuira pod brezplačno licenco "kot je". To pomeni, da razvijalec ne nosi nobene odgovornosti za morebitne težave z operacijskim sistemom. Toda v takih primerih ni znano nič. Toda tudi če se zgodi, ne pride do resne škode na platformi, in kot zdravilo za vse, služi ponovni zagon običajnih pripomočkov.

Sorodne publikacije