Igre iz dolgočasja: risanje, gradnja in pustolovščina

Dolgčas je nadloga sodobne družbe. Očitno vsi vedo, da je nasprotje občutek, ko nimate ničesar storiti, in vse zadeve dobesedno iztečejo iz njihovih rok brez razloga. Samo človek je dolgčas. Še posebej, če se uporabnik odloči ponuditi toliko zabave: knjige, filme, predstave, igre in vse vrste programov. V takem izobilju, da poberem nekaj razburljivo, sposobni za zategniti igralec za eno uro, je težko dovolj. Internet je poln naslova o igrah in programih, ki varčujejo z dolgočasjem, vendar so monotoni ali zahtevajo naložbe v realnem času, ki jih povprečna oseba nima. Kako se zabavati z računalnikom, ni šel na nov projekt in ne porabiti pravega denarja za nov hobi?


Neskončni peskovniki in mestni načrtovalci

Če obstajajo igre dolgčas, v katerih lahko preživite neskončno dolgo časa, potem so to peskovniki in mestni načrtovalci. Za projekte takšnega segmenta sploh ni pomembno, koliko vlagatelj vlaga v čas, vsak se razvija po lastnih preferencah. Neprekinjeno eno uro zvečer ali dneve, rezultat ostane pomemben za samega igralca. Ti projekti vključujejo Ne Starve, Minecraft, SimCity, Anno in druge. Vsaka od teh iger ima svoj edinstven svet, v katerem uporabnik ustvari svoje mesto, vas ali hišo. Ploskve se vrti okoli pridobivanja virov in njihove racionalne porabe, trgovine, razvoja, zaščite naselja od sovražnikov. Peskovnikpraktično vse na voljo po razmeroma majhni ceni ali popolnoma brezplačno. Donat ne potrebuje takšnih iger in igranje poteka na popolnoma enakih pogojih za vse uporabnike. Ključna pomanjkljivost takšnih projektov je monotonija igranja in pomanjkanje dopolnitve vsebin v poznejši fazi. Monotono stavbo hranijo in sovražniki prenehajo nadlegovati igralniški imperij. Take dolgočasne igre so zanimive kot lekcija za nekaj dni, morda tednov. Vendar pa so nekateri uporabniki tako radi projektov, ki porabijo več kot sto ur v njih.


Ustvarjalnost

Poleg iger iz dolgočasja, obstaja tudi več možnosti, kako lahko preživite prosti čas. Na žalost nima vsak človek talent risanja in ta proces se ne konča vedno z razmišljanjem o mojstrovini. Vendar pa ima omrežje več virov, ki vam omogočajo, da čas, porabljen za stagnacijo, poskusi slikanja ali drugače pokažejo ustvarjalne talente. To uporabniku ponuja igro dolgčas, v kateri lahko narišete figure peska in pokrajin. Tako kot drugi podobni projekti slikanje s peskom temelji na Adobe Flash Playerju. Igra ne zahteva močnega računalnika ali veliko časa. Prav tako so razvijalci izdali različico za iOS in Android.

Bogastvo možnosti

Neon Flames - je analogno za ljubitelje bolj ekstravagantnih variant ustvarjalne manifestacije. Uporabnik ima temno platno in množico različnih barv in odtenkov. Slika postane svetla, živa in neonske svetilke je mogoče ponovno ustvariti. Za tiste, ki igrajodolgočasno utrujenost, lahko predlagate projekt MarieMarie. Ta spletna stran je velik kos samozdravitvenega mehurčka s podobnim zvočnim zapisom. Internet ponuja celo vrsto protipovzročja, "Naredi nič za 2 minuti", ki vsakomur ponuja priložnost, da pobegne za samo 2 minuti in se vrne na delo z novimi silami.

Indie projekti

Nekatere igre, ki prihranijo dolgčas, so bile nerazumno pozabljene le iz enega razloga - njihovi razvijalci so med oboževalci, ki ustvarjajo projekte z navdušenjem. Nekoč je bil Minecraft predmet nove zgradbe. Danes je najbolj priljubljen Super Meat Boy, zavezujoč Isaac, Hotline Miami in Undertale. Večina takšnih projektov je omejena na "fermentacijo" na ravneh, ki presegajo ovire. Ni vedno takšnih iger enostavno obvladati in prenesti. Primer obratnega - Super Meat Boy, ki je postal osnova za kibernetske športe. Vendar pa so v mnogih pogledih takšne igre dolgočasja zanimive v odsotnosti večplastnega samo-cilja. Igralec ne potrebuje, da raziskuje svet in primerja opis znakov, okolje, da opravlja naloge, da se premakne naprej, samo preživijo čas.

Arkadne igre

Druga možnost, kako se lahko rešite od dolgočasnega večera, so arkade. Takšni projekti zbirajo celotno vojsko navijačev, ker jih je mogoče premagati, vsakič ko se borite z enim nasprotnikom - njegovim preteklim rezultatom. Vendar pa obstajajo tudi globlji analogi, na primer Limbo. To iskanje je bilo označeno kot eno najboljpriljubljenih in uspešnih projektov v segmentu v zadnjih letih. Na računalniku so igre Arcade dolgčas na voljo v žanru Adventure, Shooter, Racing, Fighting. To je zadnje zbirališče oboževalcev, ki "igrajo za večer". Boj vam omogoča, da ohranite zanimanje za igro na račun pomembnega dejavnika - rivalstvo z resničnim nasprotnikom. V vsakem primeru pa arkade ne potrebujejo resnega DNK in so na voljo skoraj vsakomur. Dolgčas ubija zavest in vrže osebo v roke apatije. Seveda, za odpravo takšnega razpoloženja je lahko drugače in je veliko bolje izbrati kot alternativo iger aktivne rekreacije na prostem ali samo najljubša knjiga. Vendar pa ni vedno mogoče "pravilno" preživeti prostega časa, zato je vedno koristno imeti pri roki majhen "antidepresiv" v obliki zanimive igre, ki lahko za nekaj časa vzame misel.

Sorodne publikacije