Zakaj in kako začeti napajanje brez matične plošče?

Verjetno je veliko aktivnih uporabnikov sodobnih in ne zelo računalnikov vsaj enkrat v obdobju uporabe nadgradilo svoj visokotehnološki, to je zamenjavo posameznih komponent z bolj sodobnimi in zmogljivejšimi rešitvami. Zelo pogosto so deli računalnika, ki so bili zamenjani, ležali v shrambah in garažah brez dogovora. Hkrati pa mnogi med njimi še vedno lahko služijo svojemu lastniku, kot da ni povsem standardno, ampak hkrati tudi precej funkcionalni pomočniki v različnih zadevah. Spodaj, govorimo o napajanju računalnika. Ta pomembna komponenta katere koli sistemske enote se lahko uporablja ne le za dobavo računalniških sistemov, ampak tudi za druge namene. Samo ugotoviti, kako začeti napajanje brez matične plošče.

Uporaba BP

Pravzaprav so napajalniki, ki se uporabljajo v računalnikih, precej univerzalne rešitve, ki so v bistvu pretvorniki napetosti. Vključitev BC brez matične plošče omogoča, da na izhodu dobimo različne napetosti električnega toka, ki se uporabljajo za napajanje različnih naprav in naprav. Obravnavana komponenta PC-ja je zelo zanesljivo in zmogljivo impulzno napajanje, ki zagotavlja izhodno stabilizirano napetost in, kar je pomembno, je opremljeno z zaščito pred kratkim stikom. Preden nadaljujete z navodili za zagon napajalnika brez matične plošče, upoštevajte priprimeri, zakaj je ta postopek potreben.

Svetleče diode

Danes se LED trakovi kot svetlobni vir ali dekorativna osvetlitev pogosto uporabljajo, tudi v običajnih stanovanjih. Ena od napetosti na izhodu računalnika BP je 12V. To je točno tisto, kar potrebuje LED trak. Narediti morate le nekaj popravkov napak, nanj pritrditi trak in pripravljeni ste za gospodarno razsvetljavo!

Naprave z nizko porabo

Uporabite znanje o tem, kako začeti napajanje brez matične plošče, lahko v primeru napajanja različnih motorjev, ventilatorjev, žarnic itd. Po izstrelitvi BC dobimo tri različne napetosti - 12V, 5V in 33 Čl. Ta seznam je ponavadi dovolj, da navede zgornje. Zahtevnejše naprave, na primer avtoradio ali ojačevalnik zvoka za pasivne akustične sisteme, se lahko zahtevajo tudi. Glavna stvar je, da se izognete prekoračitvi dovoljene obremenitve.

Navodilo

Torej, kako lahko začnem napajati brez matične plošče. Pravzaprav je vse zelo preprosto. Za avtomatsko napajanje naprave, ko se napetost vključi, je potrebno zapreti kontakte št. 14 (POWER ON) in GND, ki se nahajata na čevlju, ki je priključen na matično ploščo računalnika, in nato napajalnik napajati sam. V večini primerov je potrebno zapreti stike - to je konec zelenih in črnih žic. Za zapiranje uporabite povečevalni kovinski predmet - kos žice, pisarniški materialposnetek itd.

Opozorilo

Pred zagonom napajalnika brez matične plošče se mora uporabnik prepričati, da je obremenjen. To pomeni, da mora biti vsaka naprava priključena na BZ (rdeče in črne žice). Vključitev bloka "prostega teka" je zelo nezaželena in lahko povzroči izpad napajanja. Obremenitev lahko predstavlja navadna žarnica z močjo približno 10 W, upor, običajen ventilator za osebne računalnike itd. Na preprost način lahko vdihnete življenje v navidezno nepotrebno in neprimerno napravo. Pravi način za začetek, kot vidimo, je zelo preprost, glavna stvar - določiti končni cilj, narediti vse skrbno in previdno.

Sorodne publikacije