12 načinov poznavanja lastnika domene ali spletnega mesta

Majhen članek za ljubitelje slikanja na internetu in igranje skavtov. Kako vem ime lastnika domene? Kljub dejstvu, da so te informacije zaupne, smo našli načine, kako to ugotoviti. O teh možnostih bomo razpravljali v našem članku. Zakaj ga potrebujete? Prvič, to je interes. Morda boste želeli obvladati osebo, nekoga, ki krade iz vašega spletnega mesta člankov, idej in še več. Ali pa želite najeti osebo za delo, vendar ni stikov za komunikacijo. Prva metoda in najbolj znana - pogledamo informacije o domeni prek registrarja domen who.is.

Očitni načini

1. Pojdimo na spletno stran, ki je in v polje za iskanje vnese domeno, informacije, ki jih želite vedeti. Začnimo z dejstvom, da lahko s to storitvijo izvedete poštno in telefonsko številko lastnika z zadostno srečo. Če se je registrar imena domene odločil, da podatkov ne bo skril.


2. Poskušamo komunicirati na očiten način. Pošljemo sporočilo registrarju domene in nas prosimo, da nam sporočite kontaktne podatke lastnika spletnega mesta ali ga kontaktirate. Ali pa pišemo na e-poštni naslov, ki je naveden na naslovu who.is, privlačna ponudba. Ni znano, ali je pošta določena pri registraciji domene in s katero preverja pravilnost lastnika. Lahko uporabite spretnosti socialnega inženiringa, predstavite se kot investitor ali skrbnik velike strani, ponudite nakup nizkocenovnih oglasov. Po prejemu pošte od nekdanjega ali trenutnega lastnika mesta lahko iščemo po forumih instoritve za prodajo domen in informacije o njem. Ko boste našli ta oglas, bomo izvedeli seznam možnih kupcev, ki so ponavadi prikazani. Lastnika domene se lahko naučite na ta način.


Socialni inženiring

3. Ali ste vedeli to delovno mesto? Gledamo, kakšna so druga spletna mesta v njenem upravljanju. Zakaj moramo vedeti, kdo je lastnik domene? Morda je na drugih spletnih mestih pustil informacije o sebi ali vodil osebni blog. Informacije o tem lahko zlahka naučite s pisanjem, kot je navedeno v odstavku 2. To lahko storite na spletni strani domainiq.com. 4. Obrnite se na gostitelja, da ugotovite lastnika domene. Spletna stran hostadvice.com je za vašo pomoč. Glavna stvar je, da utemeljite, zakaj potrebujete informacije o lastniku domene. SI (socialni inženiring) ponovno vstopi v zadevo. Lahko se predstavite zaposlenemu, ki želi naročiti oglas, ali srčkano dekle, ki je zaljubljena v članek na spletnem mestu in posledično lastnika.

Iskalniki za pomoč

5. Informacije o ustvarjalcih datoteke so javno dostopne.
Google nam bo pomagal. Ta iskalnik lahko išče ne samo mesta, ampak tudi datoteke določenih formatov: doc, ppt, xls, pdf, rtf, swf. Primer Googlove zahteve za datoteke .doc s strani Lepre - filetype: doc stran: lepra.ru. In ugotovite, kdo je lastnik domene. 6. Datoteka za robote iskalnikov. Iščemo datoteke v datoteki robot.txt, kot so: člani, člani, učastniki in vse v tem duhu. Ta datoteka vsebuje informacije o uporabnikih spletnega mesta. Do strani udeležencev lahko pridete s fotografijami in osebnimi podatki. Praviloma je robot.txt v korenskem imeniku mesta, vendar so možne izjeme. 7. Uporabno zapoiščite datoteko sitemap.xml na strani. Za razliko od prejšnje datoteke je to za Googlov iskalnik. Obstajajo lahko razlike. Na primer, tam lahko najdete stran s stiki, ki jih je skrbnik namerno odstranil iz glavne strani spletnega mesta, da bi ohranili zaupnost. Na tej strani pa lahko najdete lastnika domene.
8. Naslovi, povezani z domeno. Obstaja zanimiva storitev emailhunter.co, ki v skladu z enim od svojih znanih načel izračuna, kateri poštni naslovi so lahko povezani s to domeno. 9. Iščemo mesta, ki povezujejo domeno.
Uporabite kakršno koli preverjanje povratnih povezav (povratne povezave). Morda obstaja povezava od profilov v socialnih omrežjih do te strani in eden od njih bo v lasti lastnika. 10. Obstaja zanimiva storitev, ki na fotografiji lahko določi naslov lastnika in model svojega mobilnega telefona, če je naredil to fotografijo od nje, findface.ru naslov te storitve. 11. Identifikacija lastnika fotografije z njegovo osebo. Obstaja majhna možnost, pod pogojem, da je stran majhna, da razkrije v svojih slikah fotografijo lastnika, morda včasih nenamerno ga je izlil tam, in potem pozabil odstraniti. Toda Google tega ne pozabi, lahko iščete slike, ki so na spletnem mestu, z uporabo tega iskalnika.

Izkopan v kodo

12. Iščemo komentarje v izvorni kodi strani.
Pojdite na spletno mesto, vtipkajte Shift + Command + U ali desno kliknite, izberite element "Prikaži kodo strani" ali "Prikaži izvorno kodo" pojavnega menija. Spremembe se lahko razlikujejo. Glavna stvar -najti pravo. Iščemo js-skripte, morda jih je napisal lastnik spletnega mesta sam, njena nečimrnost nam pomaga. Človek, ki je napisal scenarij, bo najverjetneje v taki datoteki navedel svoj vzdevek. In zdaj lahko poznate lastnika domene.

Sorodne publikacije