Quad Doppler Dji Phantom 3 Standard: Pregledi lastnikov, lastnosti in funkcij

Tretja generacija brezžičnih fotoaparatov DJI se je začela z izdajo Phantom Professional in Advanced, od katerih je bil prvi model v tistem času najboljši v potrošniških štirikolesnikih, ki jih je bilo mogoče kupiti. Kmalu se je pojavil Standard. Kot že samo ime pove, je standardna različica navedena nekoliko pod prejšnjim, kar vpliva na njegovo ceno. Standard DJI Phantom 3 je veliko cenejši, kar omogoča, da ga uvrstimo med "cenovno dostopne" - vsaj v primerjavi z naprednim strokovnjakom. Vendar so vse različice trutov tretje generacije zelo podobne. Ali je DJI shranil vse najboljše funkcionalnosti in dosegel skoraj 50% nižje cene? Pregled DJI Phantom 3 Standard je namenjen pojasnitvi vprašanja.


Funkcionalnosti

Ko gre za pomembne parametre, je quadcopter v bistvu skladen z njegovimi dražjimi brati in sestrami. Ima enako baterijo kot druga dva modela, zato drone zagotavljajo istih 25 minut z nekaj minutami letenja na polnjenje. Poleg tega naprava obdrži inteligentno funkcijo vračanja, ki temelji na GPS-u, ki jo avtomatsko pilotira na izhodiščno točko ob izgubi nadzornega signala ali pa preprosto v odsotnosti pilotove želje, da ročno nadzoruje povratni let kvadkopterja DJI Phantom 3 Standard.

Pregled kamere

Glede na povratne informacije lastnika model ponuja fotografijo iz zraka, ki je enaka kot Advanced Professional. Kamera tukaj je zelo podobna tistim, ki so nameščeni na dražji quad-plovni objekt, vendar so njegove značilnosti malorazlični. Slikovni senzor, za katerega uporabniki sumijo, da je isti senzor Sony Exmor kot drugi brez posadke z ravnilom, ima velikost 1 /2,3 ", ločljivost 12 milijonov slikovnih pik in isto relativno luknjo kot f /2,8. Kamera snema JPEG ali RAW, kot tudi video 720p, 1080p ali 1520p. Slednja različica kliče DJI "2.7K", ker je slika 2704x1520 slikovnih pik. od napredne rešitve, čeprav je treba opozoriti, da je treba, če je potrebno zabeležiti hitrost sličic nad 30 k /s, potem boste morali zmanjšati ločljivost na 720p (Advanced vam omogoča snemanje v formatu 1080p pri hitrosti do 60 k /s).


Kakovost videa in fotografije

Slike v dobrih svetlobnih pogojih so odlične. Fotografije z visoko ločljivostjo in videoposnetki z ločljivostjo 12 milijonov slikovnih pik shranjujejo ogromno podrobnosti, ki se ne zmanjšajo, dokler uporabnik ne poskuša snemati pri šibki svetlobi, ko povečana občutljivost ISO povzroči bolj zrnate in manj jasne rezultate. Ampak glede na standardne stroške, so lastniki presenečeni, kako podobna je zmogljivost kamere z zmogljivostjo drugih linij letal. Sodeč po fotografijah materiala se zeleni listi in trava včasih zdijo nekoliko zamegljeni, polja pa so bogata in globoka, predmestni prizori so polni ekspresivnih podrobnosti, barvne spremembe v posnetkih dogodka pa so videti popolnoma čudovite.
Quad-kompresor uporablja enako tri-osno vzmetenje kot na drugih Phantom 3. Naredi fotoaparatneodvisno od gibanja samega letala in se lahko nagnejo v 90 ° (z uporabo nadzornega kolesca v zgornjem levem kotu daljinskega upravljalnika). To je zelo impresivno in pomembno za doseganje enakomernih, stabilnih okvirjev, ki pri gledanju niso videti neprimerni.

Kakovost letenja

Letalo Quadcopter Standard DJI Phantom 3 po mnenju lastnikov je skoraj enak kot drugi modeli tretje generacije. In to ni presenetljivo, glede na to, da za nepripravljenega opazovalca izgleda popolnoma enako kot pri drugih trutah tretje generacije. Z daljinskim upravljalnikom in pametnim telefonom (obstajajo programi za iOS in Android, čeprav priporočene naprave Android niso toliko), je napravo enostavno upravljati. Baker se odgovorno odziva na ekipo, zaradi česar je preprosto ravnati z njo, kar mu daje pravi užitek. Vendar pa drone ne prenašajo brezskrbnega upravljanja, ker ni igrača in lahko pade kot kamen, če pride v stik z nečim večjim od metulja. GPS in drugi senzorji ne omogočajo kvadkopterju, da bi se izognili smeri, ko zadene veter, zaslon telefona, ki je priključen na dron, pa ponuja vse informacije o njegovi hitrosti, višini, lokaciji, življenjski dobi baterije itd.

Video radiodifuzija

Tukaj so razlike očitne. V naprednih modelih Professional se mobilna naprava poveže s krmilnikom preko kabla, video komunikacijski sistem pa uporablja sistem blagovne znamke DJI Lightbridge. Standardni krmilnik in telefon sta priključena na Wi-Fi ter uporabljata tudi "standardno" obliko brezžične komunikacije med quad-krmilnikom in krmilnikom. To je topomeni, da se obseg prenosa bistveno zmanjša, kot tudi kakovost oddajanja. Glede na DJI je 720p ločljivost videa. Pod optimalnimi pogoji je slika jasna in jasna, v primerjavi z dražjimi modeli pa se kakovost močno zmanjša, ko se drone odmaknejo od pilota.

Delovno območje

To ne pomeni, da razpon letov ni zadovoljiv. Po ocenah bo Quad-Counter DJI Phantom 3 Standard na odprtem prostoru ostal pod nadzorom na razdalji do 500 m. Toda ta razdalja je manjša kot pri drugih modelih, včasih pa zmaj ostro razbije oddajo in se začne vrniti na kraj začetka za presenečenje blizu nekaj sto metrov. Lastniki so neprijetni, ko se to zgodi, vendar so ugotovili, da se je temu mogoče izogniti, če je antena krmilnika usmerjena neposredno na skrbnika, ki ne potrebuje skrbi, če uporabljate Professional in Advanced. V vsakem primeru je v skladu s pravili o varnosti letov nemogoče poslati zrakoplov preko vidne črte, tako da ne bo resen problem za tiste, ki ne kršijo pravil.

Kontrola

Quadcopter plošča DJI Phantom 3 Standard je veliko enostavnejša kot Professional in Advanced in je opremljena le z dvema krmilnima palicama in krmilnim kolesom s kardansko gredjo. To pomeni, da morate za zajemanje fotografij in videoposnetkov uporabiti zaslon na dotik mobilne naprave. To je enostavno, vendar pa je quad krmilnik nekoliko bolj nenavaden in siten kot na drugih modelih, ki vam omogočajo, da s fotoaparatom zaženete s pomočjo fizičnih gumbov in ne potrebujeteOdstranite obe roki iz krmilnika.

Programska oprema

Drone deluje z aplikacijo DJI Go, ki je precej podobna programu DJI Pilot, ki se je prej uporabljal v naprednih in Pro modelih. Takoj, ko je vzpostavljena povezava med telefonom in quad kamero, operater dobi idejo o snemanju zaradi številnih letov in fotografskih podatkov, kot tudi dostopa do menija, ki vam omogoča ponovno umerjanje in prilagoditev želenih video in fotografskih parametrov. Pilot vidi tudi trenutno lokacijo in položaj drona na zemljevidu, kadar koli ve, kje je, in v primeru nesreče in padca se zlahka najde. Ali kar je ostalo od nje.

Kakovost gradnje

To je seveda šala, saj pregledi quadcopterja za DJI Phantom 3 Standard kažejo njegovo trdno zasnovo. Kljub dejstvu, da je drona podobna igrači, je resno premišljen izdelek, ki lahko preživi neverjetne obremenitve. Po mnenju lastnikov je vpliv na drevo in padec na beton pustil nedotaknjen quadcopter z izjemo nekaj prask na kovinski površini komore, rezil in manjših razpok v šasiji. Lepo je vedeti, da v primeru nesreče verjetno ne boste morali kupiti novega drona ali celo njegovih komponent. Vendar pa DJI in druga podjetja ločeno prodajajo veliko rezervnih delov. Torej, tudi če se quadcopter pokvari, lahko večino komponent enostavno zamenjate.

Možnost zamrznitve

Nedavna opustitev standarda od dražjih modelov Phantom 3 je odsotnost navzdol obrnjene kamere. Ona jese uporablja za namene fotografije, vendar le za analizo terena in zagotavlja postanek na enem mestu. Na prostem se nadomešča predvsem sistem geo pozicioniranja, v stavbah pa ne deluje. Zato ta model ni primeren za lete znotraj zgradb, če prostor ni dovolj velik ali pa uporabnik ni pripravljen zelo natančno nadzorovati gibanja letala. Standard, seveda, je manj impresiven od Advanced Professional, če pa menite, da je strošek drona veliko nižji, njegove slabosti, če jih lahko imenujemo, padejo v ozadje.

Sklep

Quadcopter DJI Phantom 3 Standard, po mnenju lastnikov, ni primeren za vsakogar, ki želi nadaljevati aerofotografsko kariero, ampak njegova cena (okoli 30 tisoč str.) Je precej majhna pristojbina za te priložnosti, ki sprejema uporabnika: naprava, ki ostane enakomerno 25 minut na eni bateriji, snema visokokakovosten videoposnetek in ustvarja čudovite, čudovite slike; napravo, ki jo odlikuje zanesljiva montaža in neverjetna za tako prefinjeno preprosto uporabo. Medtem ko bi mnogi želeli imeti 4K-združljivo profesionalno verzijo, radijsko krmiljena letala DJI Phantom 3 Standard zagotavlja najboljše razmerje med cenovno dostopnostjo in zmogljivostjo. Kaj je razlog za osupljiv uspeh modela.

Sorodne publikacije