Stolpci Microlab FC330: opis, fotografije in ocene

Podjetje Microlab je bilo ustanovljeno leta 1998 in ustvarilo skupino navdušencev visoke kakovosti. V naslednjih dveh letih so bile njene inovativne spretnosti in izkušnje v oblikovanju priznane kot največji strokovni govorniki po vsem svetu. Po modelu je podjetje narekovalo modo in standarde v industriji akustičnih sistemov. Microlab ostaja vodilna v inovativnih avdio izdelkih za kakovost in učinkovitost. Ali nizkocenovni model FC330 izpolnjuje visoke standarde podjetja?


Prvi vtisi

Za sorazmerno majhen sistem 2.1 je škatla Microlab FC330 presenetljivo zapletena, kar kaže na močno zaščito vsebine. Paket se sploh ne razlikuje od embalaže drugih sodobnih elektronskih naprav. Na eni strani so standardne informacije natisnjene v več jezikih, kar ponuja kratek pregled ključnih funkcij Microlab FC330. Na nasprotnem mestu je seznam vsebin, ki kažejo na določeno vrsto obdelave. Ko odprete pokrov, lahko vidite, da je notranja embalaža narejena v obliki starega dobrega celičnega kartona za prevoz jajc. Takšna odločitev je razumno odstopanje od industrijskega standarda - polistirena. Polistiren izgubi svojo moč, če je zdrobljen, karton pa ne daje razpok. Po mnenju uporabnikov se ta material ne uporablja dovolj, čeprav tudi kolone ščiti, če ne boljše od običajnih materialov, bolj kot izdelek, ki je 100% primeren za recikliranje alibiološka razgradnja. Navodila za uporabo so na vrhu, tako da se lahko z njimi hitro seznanite.


Po odstranitvi polnila lahko vidite sam FC330, katerega vsak del je posamično zapakiran v plastiko in plast nadpojne pene.

Microlab FC330: Design Review

Nameščeni in pripravljeni zvočniki izgledajo odlično, vsak sestavni del kompleta nosi srebrni logotip proizvajalca, ki izgleda odlično v ozadju okraskov iz MDF, ki posnemajo drevo. Nič čudovitega. Zvočniki so zelo praktični in spominjajo na klasično domačo akustiko iz lesa. Slog se prekine le enkrat z vgrajenim regulatorjem glasnosti, ki je podoben tudi klasičnim modelom. Sprednje plošče vseh treh zvočnikov so odstranljive, čeprav jih je nekoliko neprijetno. V odprtem stanju, zvočniki videti bolj moderno s polirani sekundarni stožci, zaščito visokofrekvenčnih zvočnikov in najbolj naprednih materialov, ki se lahko uporabljajo samo v zvočniki, in ne poceni papir. Teža celotnega sistema je 78 kg

Subwoofer in ojačevalnik

Robustna zasnova in obdelava lesa poudarjata ohišje subwooferja Microlab FC330. Ojačevalnik Electrocheck zagotavlja izhodno moč 56 W (24 W + 2x16 W), frekvenco 35-20 tisoč Hz, razmerje signal /šum 80 dB. Zvočnik 525 "je izdelan v obliki dvojnega magnetnega sistema magnetne zlitine, katerega značilnosti zagotavljajo hiter in strukturni bas, tudi v pogojih znatnega linearnega gibanja difuzorja.tehnologijo, ki omogoča natančno reproduciranje nizkih frekvenc.
Celoten videz nizkotonca se razlikuje po kakovosti. Nadgradnja karoserije je shranjena tudi pod čelno oblogo, ki daje premišljeno obliko, ki uporabnikom omogoča izbiro med dvema različicama videza brez tveganja izgube v stilu. Čeprav zvočniki s snemljivimi ploščami niso redki, so tisti, ki izgledajo dobro v različnih situacijah, redki, saj je navidezna plošča navadno videti nerodno in grobo, v nekaterih primerih pa je tako čudno, da je edino primerno mesto za njih eskadrila Serija Star Trek.
Stranske površine nimajo niti dekoracije niti poudarka, ki zagotavljajo ves svoj prostor s spektakularnimi lesenimi deli. Drevo je prisotno tudi na hrbtni strani, ki ni povsem standardno in lepo je, ker se tukaj praviloma uporabljajo materiali nižjega razreda, kajti kdo bo postavil zvočnike tako, da jih bo mogoče videti z zadnje strani? Zdi se, da proizvajalec Microlab meni, da tudi zadnji del zasluži prvovrstni videz. Na vrhu je vmesnik (2 vhoda in 2 izhodna RCA), ki se nahaja na visokokakovostni plastični plošči, ki je poravnana z leseno površino ohišja. Od zadaj je viden glavni zunanji radiator, ki je vgrajen z napajalno ploščo in vhodom. Tukaj ne moremo reči, da je tudi gumb za nastavitev nizkih tonov nastavljen na zadnji del. Čeprav je pametna ideja, da se preprečijo nenamerne spremembe naprav, se lahko izkaže, da je preveč neprijetno, če je ta stolpecv zaprtem prostoru (na primer pod tabelo), kar se pogosto dogaja pri uporabnikih osebnih računalnikov. Stikala, regulatorji in konektorji so dobro označeni, izvedeni trdno in zanesljivo. Modul z enostavnim dostopom z varovalkami z variabilno varovalko je nekoliko višji od vhoda za napajanje. Stabilen položaj zagotavljajo štiri mehke gumijaste noge, ki zmanjšujejo zunanje vibracije.
Mere nizkotonca - 205 x 275 x 250 mm

Satelit

Dvosmerni satelitski zvočniki Microlab FC330 so izdelani z popolnoma enako kakovostjo izdelave in pozornostjo do podrobnosti, kot tudi ohišje nizkotonca, ki je prav tako obdelano z lesom z vseh strani. Za vsako napravo za montažo na steno je odsotna, kar omejuje možnost postavitve le na ravno površino. To je lahko težava za tiste, ki imajo malo prostega prostora, vendar je material zadnje plošče dovolj debel, da ga lahko ugrizne za pritrditev (to ni priporočljivo, vendar seveda obstaja ta možnost). Kot pri subwooferju za potapljanje je spodaj 4 gumirane noge, ki odlično opravljajo funkcijo dušenja. Vključuje 35-mm kabel za priključitev na katerokoli standardno vtičnico za slušalke. Čeprav so zlati kontakti izgledali trdnejši, je njihova kakovost precej visoka. Dimenzije satelita - 1105 x 1325 x 195 mm

Testiranje

O namestitvi ni treba veliko govoriti, ker je dovolj, da satelitske zvočnike povežete z ustreznimi izhodnimi priključki na zadnji strani ohišja subwooferja, pritrdite 35-mm vtič na ustreznopriključke in priključite sistem zvočnikov na slušalke katere koli avdio naprave.

Darude. Peščeni vihar

Uporabniki, ki so preizkusili akustični sistem Microlab FC3302008 s poslušanjem te pesmi, so ga izbrali, ker potrebujejo močan bas in je precej nasičen z visokimi frekvencami, da prisilijo glavne zvočnike, da izdelajo denar, ki ga porabijo. Basi igrajo zelo dobro, vendar je zaznavanje nekoliko zapleteno zaradi pomanjkanja odziva pod 50 Hz, čeprav večina poslušalcev ne bo opazila tega padca, kar postane opazno, ko je glasnost nad 80%. Visoke frekvence so zelo jasne in natančne, brez velikega popačenja pri visoki glasnosti.

Metallica. Ena

Ta skladba pade bas in večino srednjega dosega in je lahko zelo zahtevna za zvočnike, zaradi česar jih je treba hitro spremeniti. Zaradi bombardiranja, ki ga ustvari zvok, veliko akustičnih sistemov daje zelo veliko popačenje pri najvišjih stopnjah glasnosti. Uporabniki so zelo zadovoljni, da so v tem modelu v območju povprečnih popačenj tako nizki, da jih ni mogoče slišati do 90% maksimalne glasnosti.

Kraljica. Sledi, kot je ta, z velikim deležem sintetizatorjev in resno zlorabo visokih frekvenc, lahko resnično poudarijo nekatere napake v zvočnih sistemih, ki so sestavljeni iz nezmožnosti pravilnega prenašanja zvokov. To pripelje do dejstva, da bo pri visoki glasnosti, ko bodo zgornje note začele zvok, kompozicija fizično boleča za poslušanje. V skladu z uporabniškimi ocenami je razpon Microlab FC330 RFdrži zelo in zelo dobro, čeprav je njena moč rahlo premagala bas, razen če se zateka k ročnemu nadzoru nizkih tonov. Vendar pa je majhen popravek dovolj za uravnoteženje celotne kompozicije.

Prednosti in slabosti

Akustika Microlab FC330 uporabniki ocenjuje pohvale za visoko kakovost kolekcije, ugodno ceno, odličen zvok, enostavno namestitev in odlično estetiko. Edina težava je lokacija nizkofrekvenčnega regulatorja, ki se nahaja na zadnji strani nizkotonskega zvočnika.

Zaključek

Lastniki so zelo navdušeni nad privlačnim sistemom Microlab FC330, ki ponuja nekaj. Kakovost izdelave je odlična in cena (približno 35-40 funtov) je neverjetno nizka za tako čisto reprodukcijo zvoka. Sistem zvočnikov je odličen primer dobro izdelanega izdelka, ki bo postal idealna pridobitev za študente, študente, domačo pisarno in še več. Seveda, to niso najboljši govorci na svetu (in ne bi smeli biti taki), vendar so nekateri od najboljših, ki jih lahko kupite ceneje kot 50 ?.

Sorodne publikacije