Kako izvedeti Windows 10 graditi številko: osnovne tehnike

Po namestitvi ali nadgradnji desete različice operacijskega sistema Windows, kot tudi vseh drugih sprememb, nekateri uporabniki vprašajo, kako najti številko gradnje sistema Windows 10. Ker je to najenostavnejši način, se izkaže, da na računalnikih ni mogoče. Zato je za pridobitev takšnih informacij potrebno uporabiti druge metode, o katerih zdaj razpravljamo.

Kako najti številko gradnje za Windows 10: osnovni ukazi

Nekateri so sram, da je v lastnostih računalnika nemogoče pogledati celotne sistemske informacije in začenjajo hiteti v rešitve.


Vendar pa je vsak sistem Windows odličen način za ogled informacij, ki jih mnogi preprosto pozabijo (ali ne vedo). Najlažji način za dostop do celotnega zemljevida vsega, kar je v računalniku v programski opremi in v smislu nameščenega železa, je ukaz msinfo32, ki ga vnesete v Run Console (Win + R). V glavnem razdelku lahko takoj vidite zanimive informacije za nas.
Lahko uporabite drugo, ne manj pogosto uporabljeno winver ukaz. Res je, da bodo informacije v primerjavi s prejšnjim delom veliko manjše, če pa gre le za rešitev problema, kako najti številko gradnje operacijskega sistema Windows 10, je to dovolj.
Druga možnost je uporaba ukazne vrstice. Vprašanje, kako najti številko gradnje operacijskega sistema Windows 10 z njegovo pomočjo, je rešeno z vnosom ukaza systeminfo, nato pa se bo pojavil zaslonpotrebujejo informacije. Ta ukaz se lahko uporablja skupaj z nizom gradnje findstr.


Alternativna metoda

To niso vsi načini za pridobitev informacij o številu sistema. Skorajda podobna dejanja lahko opravite tudi v urejevalniku registra, če uporabljate podružnico HKLM, kjer morate iti skozi razdelek »Programska oprema« in jo uporabiti za nadaljnje krmarjenje po imenikih Microsoft in Windows NT v imenik CurrentVersion.
Na desni strani okna najdeš ključ CurrentBuildNumber, ki bo enak številki, ki smo jo iskali. Uporabite lahko tudi storitev Shell ali najdete informacije v nastavitvah Edge in Cortana.

Uradne lastniške številke operacijskega sistema Windows 10 (Pro Enterprise)

Glede na številčenje uradnih zbirk lahko v zadnjih štirih mesecih na istem Microsoftovem viru računajo vsaj deset. Tu so najpomembnejše, začenši s posodobitvijo obletnice:
 • 14393 - Pro.
 • 14905 - Podjetje, Pro.
 • 14936 - Podjetje, Pro.
 • 14946 - Podjetje, Pro.
 • 14959 - Podjetje, Pro.
 • 14971 - Podjetje, Pro.
 • Pred kratkim je bilo objavljeno, da bo kmalu na voljo poseben sklop s podporo za naprave za virtualno resničnost VR (očala in čelade).

  Oglejte si vzpostavitev sistema na mobilnih napravah

  Nazadnje pa si poglejmo, kako najti številko gradnje za Windows 10 Mobile. Če želite dobiti informacije, morate odriniti skozi izvirni zaslon in odpreti seznam vseh aplikacij, nato pa izberite del parametrov.
  Sistemski meni in podrobnosti o napravi se nato uporabijo, kjer je izbran element "Podrobnosti". Tu in tam so potrebne informacije.

  Zaključek

  To je vse o osnovnih tehnikah. Načeloma je za boljše informacije bolje uporabiti odseke sistemskih informacij, če pa uporabnik zanima kratke informacije, ni nič narobe z uporabo drugih metod. Zagotavljajo nič manj informativne. No, kaj natančno uporabiti (ukazna vrstica, registracija ali vnos konzole), vsak izbere sam, se odloči, kaj mu najbolj ustreza in kakšne informacije potrebuje.

  Sorodne publikacije