Program za odstranjevanje smeti iz računalnika: pregled, opis, pregledi

Tako imenovane "junk datoteke se neizogibno naberejo na vašem računalniku. Ne samo, da neuporabno zavzemajo prostor na trdem disku, temveč tudi bistveno upočasnijo delovanje operacijskega sistema. Seveda lahko svoj računalnik ročno očistite od vseh dodatnih, To je zelo dolg in zahteven proces, zato je bolje uporabiti posebne programe za odstranjevanje smeti iz računalnika, o katerih se bo nadalje razpravljalo.

Native utility

Začetek pregleda programov za odstranjevanje smeti iz računalnika je vreden standardne storitve čiščenja diska. Ta pripomoček je na voljo v vseh različicah operacijskega sistema Windows, zato vam ni treba namestiti ničesar drugega. Če želite uporabljati čiščenje diska, naredite naslednje:


 • Odprite Moj računalnik.
 • Z desno miškino tipko kliknite pogon, ki ga želite odstraniti iz smeti. Pojdite v meni Lastnosti.
 • Na kartici Splošno izberite Čiščenje diska.
 • Preverite kategorije datotek, ki jih želite izbrisati.
 • Kliknite "OK".
 • Pomožni program bo nato izvedel samodejno čiščenje. Operacija bo trajala nekaj časa. Slaba stran te metode je, da redni pripomoček preveri samo sistem za smeti. Za globlje čiščenje priporočamo uporabo aplikacij drugih proizvajalcev.

  Advanced SystemCare

  Advanced SystemCare je azmogljiv sistem za izboljšanje delovanja računalnika. V tem primeru je pripomoček zelo priročen in vam omogoča, da optimizirate s pritiskom enega gumba.


  Kar zadeva čiščenje računalnika, bo program odstranil vse nepotrebne začasne datoteke, očistil zgodovino brskanja in celo zaznal in nato nevtraliziral vse vrste vohunske in adware programske opreme. Poleg tega Advanced SystemCare prinaša red v registru in zagonu, izboljša stabilnost internetne povezave in defragmentira trdi disk.

  "Računalniški pospeševalnik"

  Kljub temu nezapletenemu imenu je ta pripomoček v celoti odgovoren za svoje naloge. Ta program za čiščenje računalnika je v ruskem jeziku. To vam bo pomagalo znebiti nepotrebnih datotek in se ukvarjati z vsemi težavami v registru. Omeniti je treba, da "Accelerator" išče, nato pa odstrani smeti ne samo na trdem disku, ampak tudi RAM, ki vam omogoča, da dosežejo še boljšo optimizacijo. Skupaj s tem, pripomoček tudi defragmentirati, najde manjkajoče DLL in vam omogoča, da odstranite nepotrebne programe iz zagona. Prav tako je treba omeniti prisotnost vgrajenega "Scheduler", ki omogoča optimizacijo po urniku.

  Sistemski pripomočki Comodo

  Večnamenska aplikacija, katere glavni namen je kompleksna optimizacija sistema. Prvič, ta program za odstranjevanje smeti iz računalnika najde nezaželene datoteke in dvojnike na trdem disku ter odpravi morebitne napake v registru. Seveda obstajajo tudi druge funkcijedefragmentirati in varnostno kopirati pomembne podatke.
  Poleg tega je treba v sistemu Comodo System Utilities poudariti tako imenovani datotečni drobilnik. S to možnostjo lahko neželene podatke odstranite iz računalnika brez možnosti nadaljnje obnove.

  Ashampoo WinOptimizer

  Ta program je zasnovan posebej za fino nastavitev in optimizacijo operacijskega sistema. Ta pripomoček za odstranjevanje smeti iz računalnika vključuje ogromen nabor orodij, ki vam bodo omogočila, da očistite svoj avto od vseh dodatnih. Ashampoo WinOptimizer vam bo pomagal izvesti celovito oceno vseh informacij, shranjenih na trdem disku. Potem, po prejemu ustreznih podatkov, lahko izbrišete datoteke smeti, popolnoma odstranite vse programe, kot tudi jasno registra in popraviti napake tam. Poleg tega vam bo pripomoček omogočil, da obnovite izgubljene informacije, če imate takšno potrebo.

  Revo Uninstaller

  Če pomislite, kateri program boste izbrali za odstranjevanje smeti iz računalnika, morate vsekakor posvetiti pozornost Revo Uninstaller. Značilnost tega pripomočka je, da zlahka najde nepotrebne datoteke, ki manjkajo vsi drugi "čistilci". V tem primeru ima program prijazen vmesnik, preveden v ruski jezik, tako da ga lahko razumejo tudi neizkušeni uporabniki. Upoštevajte, da je Revo Uninstaller uporaben v povezavi s katerim koli drugim programom za odstranjevanje smeti iz računalnika. Na ta način boste zagotovo lahko počistili svojeNaprava je iz vseh nezaželenih datotek.

  AVG PC TuneUp

  Pomemben pripomoček, ki je na pravem mestu na seznamu najboljših programov za čiščenje računalnika. Omeniti velja, da AVG PC TuneUp lahko deluje tako ročno kot samodejno. V drugem primeru bo program sam zaznal vse nepotrebne podatke, shranjene v računalniku, in jih nato izbrisal, seveda po potrditvi.
  Pripomoček ne bo samo očistil vašega računalnika pred smeti, ampak tudi zaustavil storitve, močno naložil sistem in zaustavil programe, ki se izvajajo v ozadju. Poleg tega lahko AVG PC TuneUp analizira logične diske za napake in hitro odpravi težave.

  Glary Utilities

  Odlična uporabnost, ki je enako primerna tako za začetnike v računalniški industriji kot za napredne uporabnike. Dodatek z enim klikom bo izbrisal trdi disk iz neželenih datotek in nato še bolj optimiziral postavitev podatkov, kar bo povečalo zmogljivost sistema. Poleg tega ima pripomoček vgrajen modul za popravljanje napak v registru, zaščito pred zlonamerno programsko opremo in adware, kot tudi orodja, ki omogočajo šifriranje in brisanje informacij. Sodeč po ocenah, je Glary Utilities res dober program za čiščenje in optimizacijo vašega računalnika.

  SlimCleaner Free

  Večnamenski pripomoček, ki vam bo včasih pomagal povečati produktivnost računalnika. Prvič, SlimCleaner Free je kakovosten program za odstranjevanje smeti iz računalnika, ki lahko hitro najde vse nepotrebne datoteke, shranjene na trdem disku. Tudi pripomočekvam bo pomagal hitro počistiti register in s tem povečati zmogljivost računalnika.

  Tukaj je vredno reči, da SlimCleaner Free ne podpira ruskega jezika. Tudi v najnovejši različici razvijalcem ni uspelo prevesti svojih idej v veliko in mogočno. Vendar je vmesnik pripomočka zelo prijazen, zato ne bi smeli imeti težav z njegovim razvojem.

  Kerish Doctor

  Ta program bo hitro našel vse vaše datoteke v računalniku in jih nato za vedno izbrisal. Pripomoček deluje odlično pri odkrivanju dvojnikov, začasnih podatkov, predpomnilnika brskalnika in drugih nepotrebnih informacij. Vse to samo naredi Kerish Doctor enega najboljših programov za čiščenje računalnika.
  Med drugimi zanimivimi in koristnimi funkcijami pripomočka so: nadzor temperature procesorja, zaščita pred škodljivo programsko opremo, iskanje praznih nalepk na namizju in spremljanje vseh aplikacij, ki se izvajajo v ozadju. V tem primeru program nenehno prejema posodobitev, zaradi česar se izboljšuje.

  All Cleaner

  Odličen program za čiščenje in optimizacijo računalnika. Pripomoček se lahko spopade z iskanjem vseh datotek, ki jih je mogoče kategorizirati kot neželeno, s čimer se sprosti prostor na trdem disku. Poleg tega All Cleaner odstrani sledove dejavnosti uporabnikov iz računalnika in tako zaščiti pomembne informacije od motečih uporabnikov.
  Proizvod se od svojih analogov odlikuje predvsem po tem, da je sposoben izbrisati vse vrste poštnih odjemalcev in kurirjev. Če aktivno uporabljate takšne aplikacije, potem je All Cleaner točno topotrebujete

  Sistemsko povečanje hitrosti

  Zelo znan program, ki vam bo pomagal očistiti računalnik pred vsem, kar je nepotrebno. Ko namestite pripomoček, bo samodejno analiziral vaš sistem in vam svetoval, da ukrepate. Vključno z Auslogics Speed ​​Boost bo zaznal vse datoteke, ki jih je mogoče izbrisati brez povzročanja škode operacijskemu sistemu. Izdelek ima tudi module, ki omogočajo defragmentiranje trdega diska, zaznavanje in odpravljanje težav z registrom, odstranjevanje nepotrebne programske opreme in onemogočanje nepotrebnih storitev. V tem primeru pripomoček podpira ruski jezik, kar je še en plus v kupu njegovih prednosti.

  EasyCleaner

  Ta program je sestavljen iz več mini-modulov, od katerih je vsak zasnovan za optimizacijo sistema. Da, pripomoček vam bo pomagal odstraniti vse začasne in junk datoteke, analizirati in očistiti register ter poiskati manjkajoče DLL-je. Hkrati ima EasyCleaner priročen monitor, ki omogoča analizo prostega in zasedenega prostora na trdem disku. Med drugimi značilnostmi programa je tudi dodelitev odličnega modula za iskanje dvojnikov. Za razliko od večine analogov lahko tukaj ročno določite, katere vrste datotek in kateri imeniki bi morali iskati.

  CCleaner

  Program, ki ga ni treba predstaviti. Zaradi nizkih računalniških zahtev in visoke hitrosti dela je CCleaner in Windows 7 ter novejša različica operacijskega sistema Microsoft odlična možnost.
  Pri pomembnih funkcijah bo pripomoček z lahkoto odstranil ne le začasne datoteke, temveč tudi ostanke različnih aplikacij, kina vašem računalniku ni bilo dolgo. Poleg tega lahko program obnoviti red v registru, kot tudi narediti varnostno kopijo, ki bo koristna v primeru resnih težav. Pri vsem tem se pripomoček razdeli brezplačno. Lahko preprosto prenesete osnovno različico CCleaner za Windows 7 (ali katero koli drugo različico OS) iz uradne strani. Če želite dostopati do dodatnih funkcij, boste morali kupiti PRO-verzijo.

  Vit Registry Fix

  Prvič, ta program je namenjen iskanju in nadaljnjemu odstranjevanju odpadkov v registru. Odvisno od vaše izbire se lahko pripomoček uporablja tako za selektivno kot za poglobljeno analizo. Vit Registry Fix omogoča tudi defragmentacijo registra, kar pozitivno vpliva na njegovo delovanje. Seveda ta funkcionalnost programa ni omejena. Torej, pripomoček vam bo pomagal najti in odstraniti nepotrebne informacije, odpadni prostor na vašem trdem disku, odstraniti nepotrebne programe s samodejnega zagona in onemogočiti storitve, ki zahtevajo veliko virov. Vit Registry Fix podpira ruski jezik, tako da ga lahko obvlada tudi neizkušen uporabnik.

  TweakNow RegCleaner

  Zelo močan "čistilec", zasnovan za sprostitev prostora na trdem disku. Program je sestavljen iz orodja za odstranjevanje smetnih datotek, pripomočka za optimizacijo registra, upravljalnika za upravljanje zagona aplikacije in orodij za spremljanje brskalnika.
  TweakNow RegCleaner vsebuje tudi zelo pomemben modul - grafično spremljanjeprostora na trdem disku. Ko ga uporabljate, lahko določite, katera mapa je najbolj zasedena in odstranite neželene datoteke. Upoštevajte, da TweakNow RegCleaner ne podpira ruskega. Tega programa ne uporabljajte, če lahko jezikovna ovira postane resen problem.

  WashAndGo

  Majhen program, ki se je kljub temu priporočil. Ta pripomoček za čiščenje operacijskega sistema ima nizke sistemske zahteve, zato je odličen za lastnike šibkih računalnikov. WashAndGo bo odlično deloval tako na starem Windows XP-ju kot na novopodobnih "Ten". Poleg tega je pripomoček zelo zvest neizkušenim uporabnikom. Da, čiščenje v njem poteka v več korakih: najprej se odstranijo različne informacije o smeti, nato se programski predpomnilnik obrne in na koncu WashAndGo-ja vzamemo kot sistemske datoteke. Tako lahko vzpostavite red v sistemu brez strahu pred nečim.

  Wise Care 365

  Večnamenski pripomoček, ki izboljša zmogljivost računalnika z optimizacijo registra in brisanjem začasnih datotek. Poleg tega Wise Care 365 čisti zgodovino obiskanih spletnih mest, odprtih dokumentov in zagnanih aplikacij.
  ​​Prav tako je treba opozoriti, da obstaja veliko število orodij za izboljšanje varnosti. Da, pripomoček ima vgrajen generator gesel, zaščito pred prestrezanjem podatkov in sredstvo za odpravo zlonamerne programske opreme. Vmesnik je v celoti preveden v ruski jezik, tako da bo lažje razumeti vse možnosti. No inNazadnje, Wise Care 365 podpira samodejno posodabljanje, tako da lahko vedno dobite najnovejšo različico pripomočka pravočasno. To vam bo omogočilo, da vedno ohranjate hitrost računalnika na ustrezni ravni.

  Sorodne publikacije