Pametni telefon Samsung GT-I8160 Galaxy Ace II: pregledi in funkcije

Z združitvijo pametnih telefonov, kot sta Orange San Diego, HTC One V in Nokia Lumia 710, je bila med osnovnimi in srednje velikimi telefoni niša, Galaxy Ace II pa je prišel na trg, kjer morate poskusiti izstopati iz množice. Cena 160? privlačen predlog za mnoge.

Opis Samsung Galaxy Ace II (GT-I8160)

Krog, impresiven majhen pametni telefon s privlačnim 38-palčnim WVGA kapacitivnim zaslonom na dotik z ločljivostjo 800 x 480 slikovnih pik je kljub neuspehu lepo videti. Gostota slikovnih pik je 245 t /v. To je brez primere v vrhunskem 300-tonskem high-end 2012 izdajo, toda visoko kakovostna PLS plošča naredi slikovne pike skoraj nevidne, kar zagotavlja zelo jasno sliko. - uporabljena plošča Jaz sem na iPhone 4S in HTC One X. Vidni koti so veličastni in le malo izgubljajo svetlost z velikim naklonom v nekaterih smereh. Kontrast zaslona, ​​enak 843: 1, pri največji svetlosti 500 cd /m 2 se ne ujema z značilnostmi IPS ali OLED matrik, toda za telefon s srednjo ceno je to povsem sprejemljivo.


Plastično, a estetsko popolno telo je označeno s trdno konstrukcijo, zaradi katere je naprava prijetna za roke, kot za oči.
Splošno razočaranje, kljub dejstvu, da je bil telefon uveden in je na trg začel veliko kasneje, je izdal Android OS 4.0, korejski proizvajalecPriložnosti za uporabo operacijskega sistema različice 2.3 na platformi, ki je delovala in izvirnega Galaxy Ace.Ta očitna izjava o nepopolnosti pametnega telefona ne preglasi dejstva, da je naprava prejela veliko posodobitev, ki izravnavajo zastarelo programsko opremo in dajejo prednost pred modeli, ki so na voljo po višjih cenah.


Samsung Galaxy Ace II (GT-I8160) je kasneje posodobljena na Android 412 s strani korejske blagovne znamke, kar je izboljšalo uporabo kamere, pospešilo delo, nadgradilo uporabniški vmesnik in pomirilo te lastnike, ki so izrazili zamere, ko so odkrili, da ne bodo nikoli prejeli nadgradnje na različico 4-1.

Oblikovanje

V modelu druge generacije je proizvajalec opravil obsežen pregled, namestil je dvojedrni procesor s frekvenco 800 MHz, povečal RAM s 278 na veliko bolj spoštljiv 768 MB. Poleg tega je pametni telefon opremljen s 5-megapixel zadnjo kamero s samodejnim ostrenjem in LED bliskavico. Tudi možnost za snemanje visoke ločljivosti 720p, kar je omogočilo, da telefon na srednje razred modelov. Druga VGA kamera je nameščena na sprednji strani modela. Pametni telefon ima udobno težo 122 g in debelino 105 mm. Značilnosti Samsung Galaxy Ace II (GT-I8160) je mogoče izboljšati s podaljšanjem količine 32 GB pomnilnika s pomočjo kartice microSD. Obstaja tudi standardni niz 3G brezžične, Bluetooth in Wi-Fi, in poleg tega - GPS, HSDPA.
Kljub temu, da se je v primerjavi z modelom prve generacije velikost zaslona pametnega telefona povečala s 35 na 38 palcev, je pametni telefon postal tanjšiza 1 mm, ki se v najširšem delu zoži na relativno tanek 105 mm.
In čeprav je model uporabil plastično zasnovo, je presenetljivo močna in dobro oblikovana naprava, ki se je le z velikim naporom malo upogibala ali škripala. Torej Samsung Galaxy Ace II GT-I8160 Galaxy Ace II ne bi bilo lepo, lastnik povratne informacije kažejo, da je daleč od edinstvene in delnice značilnosti mnogih drugih naprav Android v korejskem podjetju z veliko pravokotno zaslon domačem zaslonu, ki prevladujejo na sprednji strani pametnega telefona . V tej podobnosti, nič ni slabo, vendar gladko ukrivljen rob in tanek obliki faktorja, ki vam omogoča, da udobno držite napravo v roki, da še bolj privlačna. Ena od posebnosti oblikovanja, ki je na žalost podedovala Ace II, je krhka in prehodna plošča. Slim komponenta pusti uporabnika zmedeno, ko jo poskuša odstraniti za dostop do kartice SIM, microSD in baterije. S povečanjem velikosti, mobilni telefon Samsung Galaxy Ace II (GT-I8160) dodano težo v primerjavi s svojim predhodnikom, čeprav rahlo. Kljub dodatku 9 m, ki je povečal težo pametnega telefona na 122 g, je naprava udobna za roke in ni tako težka, da bi se počutila neprijetno. To podpirajo tudi zaobljeni robovi in ​​nekoliko teksturirana zadnja plošča, ki preprečuje nenamerne padce in zdrs. Pametni telefon ima samo 3 fizične kontrole, stikalo za domači zaslon, standardno stikalo za vklop in tipko za povečanje in zmanjšanje glasnosti. Čeprav sta zadnji dve točki v regiji,Če so telefoni nagnjeni k občasnim klikom, ko se držite v desni in levi roki, so dovolj tesni, da povzročijo zaskrbljenost. Mikro USB vmesnik in 35-mm vtičnica za slušalke sta edini "napaki" popolnoma gladke površine ohišja.

Programska oprema

Kljub vsem inovativnim funkcijam je Samsung Galaxy Ace II (GT-I8160) standardna kombinacija Androida 2.3 in uporabniškega vmesnika TouchWiz 4.0. Telefon ima nameščeno programsko opremo, ki je dokazala svojo učinkovitost na prejšnjih modelih Galaxy. TouchWiz je intuitiven vmesnik z vrsto funkcij, bližnjic in funkcij, ki bodo privabile tako začetnike kot izkušene uporabnike pametnih telefonov. Meni hitrega dostopa do najpogosteje prilagodljivih nastavitev zavzema enega od 7 možnih domačih zaslonov in lastnikom omogoča hitro vklop in izklop Wi-Fi, GPS, Bluetooth, sinhronizacije, samodejnega nadzora svetlosti in časa ohranjevalnika zaslona. Zahvaljujoč dvojedrnemu 800-MHz procesorju, vmesnik Samsung GT-I8160 Galaxy Ace II deluje gladko z povratnimi informacijami uporabnikov, grafična procesna enota pa se dobro prilega 38-palčnemu zaslonu z več senzorji, ki zagotavlja gladko prehod zaslona z majhnim številom zakasnitev in zamud. Za hiter dostop do nastavitev in sporočil ponuja standardni meni sporočil povezave do najnovejših podatkov, ki pomagajo ohranjati nemoteno delovanje pametnega telefona, in čeprav to funkcijo podpirajo vsi konkurenti, nikoli ne razočara. neKlici
Čeprav se vse več primarnih in srednjih pametnih telefonov ne osredotoča na to osnovno funkcijo, strojna oprema Galaxy Ace II deluje pravilno na tisti, ki si jo zasluži. Močan signal in jasen zvok telefona nima funkcij zmanjševanja hrupa, saj ovire v ozadju včasih vplivajo na običajen potek pogovora in utapljajo sogovornika. To je še posebej opazno, ko je oseba na drugem koncu proge v živahni prometni coni ali v močnem vetru.

Internet

V večini primerov aplikacija Android ponuja veliko funkcionalnosti in brskalnik pametnega telefona ponuja nekaj prednosti pred standardnimi univerzalnimi platformami brskalnikov in vmesnikom uporabniškega vmesnika TouchWiz. Je daleč od spektakularnega in ima omejen nabor funkcij, od katerih se noben ne razlikuje od najbližjih konkurentov s podobnimi zmogljivostmi. Uporabniki lahko v trgovini aplikacij trgovine Google Play prenesejo veliko boljšo možnost brskalnika. Na primer, Firefox. S Wi-Fi dostopom se spletne strani prenesejo takoj, toda 3G povezljivost omogoča počasno internetno navigacijo, ki jo spremlja ne tako gladka obremenitev strani. Zaradi dejstva, da se brskalnik ne obremenjuje z oblikovanjem vsebin, da bi olajšal berljivost, pametni telefon hitro in hitro prilagodi besedilo in sliko, zato počakajte, da se bo mehka vsebina razjasnila. Vendar pa je majhen problem s povečanjem slike na velikih področjih spletne strani, da se pomaknete aliSpletni članki so lahko nekoliko zapleteni, saj vmesnik to počne s hitrostjo, ki jo je mogoče preprosto preskočiti. Kaj naredi brskalnik bolj obvladljivo in priročno, je možnost istočasnega dostopa do 8 ločenih zavihkov spletnih strani in učinkovitega in enostavnega sistema zaznamkov, ki se prikliče s klikom na gumb na zaslonu poleg vrstice za vnos URL-ja. Poleg tega je hiter dostop do najbolj obiskanih spletnih mest. Na kartici si lahko ogledate tudi zgodovino brskalnika.
Kamera
Prekoračitev vseh pričakovanj, opisanih v specifikacijah pametnega telefona na papirju, 5-megapixel zadnja kamera Samsung GT-I8160 Galaxy Ace II prinaša impresivne rezultate zaradi samodejnega ostrenja, vgrajene bliskavice LED in prepoznavanja nasmehov. , ki olajšajo snemanje v vseh pogojih. Hitrost zaklopa je bolj skladna s statičnimi panoramskimi posnetki, vendar lahko uporabnik aktivira AF s klikom na želeno območje zaslona. To je priročna funkcija, ki deluje dobro in zagotavlja dosledno natančen prikaz predstavljene slike. Kljub temu, da značilnosti modela Samsung Galaxy Ace II (GT-I8160) ne omogočajo izdelave makroja (naprava zavrača nastavitev preveč blizu goriščne razdalje), velik niz prizora prevlada nad to pomanjkljivostjo. Standardni seznam, ki vključuje prizore, kot so Portrait, Landscape, Night, Sport, Fireworks, dopolnjen z bolj zapletenimi načini. Možnost "Cartoon" daje nekoliko impresivne rezultate, potem pa je "Panorama" ena najboljšihšivanje serije slik pod izjemno široko podobo. Za tiste, ki želijo več nadzora nad procesom fotografiranja, lahko Samsung Galaxy Ace II (GT-I8160) spremeni ravnovesje beline, vrednost osvetlitve in nastavitev ISO. Čeprav uporabnik dobi malo svobode pri delovanju, je prilagoditev preprosta in ne zahteva veliko napora. Medtem, ko fotografiranje svetlih predmetov iz temne barve daje mešane rezultate, vgrajeni slikovni senzor s 5 milijoni slikovnih pik Samsung GT-I8160 Galaxy Ace II, po mnenju lastnikov, navdušuje s svojo notranjo fotografsko zmogljivostjo pri uporabi bliskavice LED.
Video
Kljub nizki ceni in ne povsem revolucionarnim specifikacijam, je video na Samsung GT-I8160 Galaxy Ace II, glede na mnenja lastnikov, značilen odlična hitrost, odličen prenos barv in veliko število parametrov in funkcij. Kamera pametnega telefona lahko snema videoposnetke z ločljivostjo 720p HD pri 30 sličicah na sekundo in ustvari video vsebino, ki je brez težkih pikselov, zamegljenih gibov in šibkega zvoka. Izboljša video še bolj Vgrajena LED bliskavica mobilnega telefona se lahko uporablja za osvetlitev temnih prizorov in niz filtrov omogoča prikaz posnetih materialov v klasičnem črno-belem, sepia ali negativnem prikazu. Kljub moči je videoposnetek, ki ga je posnel Samsung Galaxy Ace II (GT-I8160), po mnenju kupcev, brez pomanjkljivosti. Zaradi pomanjkanja kontrasta in barvne globine konkurentov višjega razreda, telefon daje rezultat, ki je velikbarvni bloki in vsebina je bolj segmentirana kot v resničnem življenju. Mnenja o pametnem telefonu Samsung Galaxy Ace II (GT-I8160) označujejo kakovost vgrajenega mikrofona, ki lahko ujame tudi hrup iz ozadja, ki prispeva k globini in vzdušju videa, ne da bi odvrnil glavnega predmeta raziskave. Ker pa lahko praktično vse telefonske kamere v okrožjih z močnim vetrovnim izkrivljanjem posnetega zvoka postanejo neprijetnosti, ker ni sistema za preprečevanje hrupa, ki bi ga lahko preprečil.

Multimedia

Kljub dejstvu, da druga generacija Galaxy Ace ponuja svoj glasbeni avdio in video predvajalnik, to nikakor ni telefon, zasnovan in izdelan za predvajanje multimedijskih vsebin. Namesto tega je namenjen priložnostnemu predvajanju in ne stalni rabi kot popolna zamenjava za osebni predvajalnik. Največja zmogljivost pomnilnika pametnega telefona je 4 GB, kar je bistveno več kot 158 ​​MB vgrajenega pomnilnika svojega predhodnika. Vendar je za programe in podatkovne datoteke samo 11 GB pomnilnika. Tisti, ki želijo imeti na voljo velike količine medijskih vsebin, lahko uporabljajo dodatno pomnilniško kartico microSD do 32 GB. Pred-MP3 predvajalnik lahko pokličete iz centraliziranega menija aplikacij ali prek bližnjice na enem od sedmih domačih zaslonov telefona. Razočaranje je, da za razliko od mnogih konkurenčnih naprav Android pametni telefon nima dodatka MP3, ki omogoča hiter dostop do glasbenih zmožnosti predvajalnika. Enako velja za predvajalnik videa. Podpora za vrste medijev: MP3 MP4 in WAV, ki jih podpira 38-palčniZaslon 480p WVGA, ki zagotavlja močno, živahno predvajanje in vgrajeni zvočnik presega vsa pričakovanja. Njegove zvočne zmogljivosti presegajo kakovost zvoka konkurenčnih modelov, rezultat pa je mogoče doseči z lepo urejenimi, kompleksnimi toni. Ne da bi bil popoln, govornik ni brez napak. Nekoliko izkrivlja zvok na vrhu lestvice glasnosti in se takoj utiša, ko se pametni telefon nahaja za zadnjo ploščo. Z vgrajenimi funkcijami lahko lastniki izkoristijo veliko integracijo YouTuba s standardno aplikacijo za pregledovalnik videoposnetkov, povezano z neobveznim pripomočkom za domačo stran, ki vam omogoča, da dnevno prejemate razvedrilne mačke in uničujoče napake.
Življenjska doba baterije
Prekoračitev enodnevne meje, omejitev za večino pametnih telefonov v letu 2012, litij-ionska baterija Samsung Galaxy Ace II (GT-I8160) z zmogljivostjo 1500 mA ne bo obdržala napetosti med obremenjenim uporabnikom dnevno ali manj rednih telefonskih pogovorov, ki zagotavljajo 75 ur pogovorov in 640 ur pripravljenosti. Glede na pripombe lastnika podatki, ki jih je navedel proizvajalec, pošteno odražajo dejansko stanje. Čeprav 2-jedro polnjenje zagotavlja bolj agresivno in zahtevno okolje za baterijo, povečanje zmogljivosti baterije 1350 MAGs v prvotnem modelu izravnava povečanje porabe energije. Negativna posledica tega je znatno povečanje časa polnjenja.

Povezljivost

V zvezi s tem je pametni telefon Samsung Galaxy Ace II (GT-I8160), je klasičen primer poenotenje korejskih modelov proizvajalca in široko paleto naprav Android, ne ponuja nobenih nepričakovanih dodatke ali opustitve. Običajen nabor možnosti 3G in impresiven Wi-Fi je podprt s povezljivostjo HSDPA pri 144 Mbps. Poleg tega so Bluetooth 3.0 in microUSB vrata alternativne komunikacijske metode. Ta univerzalna serijska podatkovna vrstica se uporablja za sinhronizacijo telefona z računalnikom, za polnjenje ali za prenos datotek. Pametni telefon lahko deluje tudi kot brezžična dostopna točka za druge naprave, ki podpirajo Wi-Fi.

Ugodnosti

za uporabo mobilnega telefona Samsung Galaxy Ace II (GT-I8160), upoštevajte, eleganten in elegantno napravo z odlično graditi kakovost in prijetne taktilno občutkov, ki spominja na nekdanjega voditelja trg Galaxy S2. Pametni telefon navdušuje s prefinjeno končno obdelavo in številnimi funkcijami. Ker je 2-core procesor zagotavlja enostavnost realni, vgrajen 5-milijona slikovnih pik kamero postal hit, prav tako lahko ustvarite visokokakovostne slike in impresivno video z ločljivostjo 720p. Poleg tega je pametni telefon enostaven za uporabo in ga ni težko obvladati.

pomanjkljivosti

privlačna enostavnost poceni telefonov le nekoliko popestrili razočaranje pri reševanju korejski proizvajalec namestiti starejšo različico OS. Čeprav to ni slabo, zaradi pomanjkanja novih funkcij OS, se zdi, da je naprava zastarela. Slabosti modela Samsung Galaxy Ace II (GT-I8160) so dolgotrajno napolnjene in kljub prisotnosti reže za kartico microSD, majhna količinanotranji pomnilnik.

Zaključek

Z uvedbo pametnega telefona Galaxy Ace II (GT-I8160) je Samsung prispel na trg mobilnih telefonov srednjega razreda, tako da je določil ceno, ki je bila blizu številu, ki so si jo želeli. Korejsko podjetje, ki ne ponuja najsodobnejše medijske naprave, kompenzira manjše pomanjkljivosti in omejene zmožnosti modela za izboljšanje predlagane funkcionalnosti. Preseganje pričakovanj za številne položaje, pametni telefon Galaxy Ace II je dober začetek za začetnike.

Sorodne publikacije