Kingspec SSD: uporabniški pregledi, zanesljivost, značilnosti uporabe

SSD (Solid State Drive) nima mehanskih delov v notranjosti, zato ga je zelo težko fizično poškodovati, kar veliko govori o njegovi zanesljivosti. Druga značilnost, ki jo imajo ti pogoni, je visoka hitrost prenosa podatkov. Cena takšnih SSD-jev daleč presega njihove mehanske dvojnike, saj je njihova arhitektura naprednejša. Namesto tipičnega predpomnilnika, ki se uporablja v običajnih trdih diskih, je SSD integrirana tehnologija skupnega krmilnika, ki samodejno prilagodi pretok podatkov. Prisotnost radiatorjev v ohišju SSD omogoča, da se čipi med delovanjem ohladijo in ne presežejo temperaturnega praga. Posebnost je način povezovanja z matično ploščo, ki ni odvisna od žic. Modul SSD se priključi neposredno, uporablja se priključek M 2. Ta vrsta pogona je široko razširjena med ljubitelji računalniških iger in ustvarjalci strežnikov. Znano je, da večja kot je hitrost izmenjave podatkov, boljše bodo obdelane grafike v igrah. Večina uporabnikov vzpostavi operacijski sistem SSD in več iger, da bi povečali učinkovitost pogosto uporabljenih aplikacij. Sistem se bo začel hitreje.


Solid state diski so dobri za delo z grafičnimi aplikacijami, kot je photoshop. Prisotnost SSD bo zagotovila tiho delovanje sistema. Za SSD starejše generacije je bil razvit poseben protokol NVMeobdeluje veliko količino informacij. Hkrati pa praktično ne upravlja osrednjega procesorja. Vendar pa se lahko ta protokol uporablja samo, če matična plošča podpira standarde UEFI.

Značilnosti konektorja M. 2

Številne moderne matične plošče imajo priključek M. 2, preko katerega je priključen SSD modul. Prisotnost tega priključka je omogočila zmanjšanje velikosti namiznih računalnikov in razkrila polni potencial polprevodniških pogonov.


Pri nakupu SSD-ja bodite pozorni na obliko povezovalnega ključa - lahko je razred M, B in B + M. Da se ne moti, je treba pregledati matično ploščo in primerjati konektorje pred nakupom. Najbolj vsestranska možnost bi bila nakup SSD s ključem B + M, če ga matična plošča podpira. Ker so se konektorji SATA pojavljali prej, so bili prvi solid state diski izdelani za velikost 25 "trdega diska. Seveda lahko SSD povežete s priključkom SATA, vendar je prišlo do konflikta pasovne širine, saj ne presega 600 megabajtov na sekundo v standardnih trdih diskih. Ta priključek preprosto ne bo razkril vseh funkcij SSD. Včasih lahko SSD ima poseben nosilec za povezavo z vmesnikom 35.

SSD pogoni: splošni opis, kjer lahko naročite

V sodobnem svetu mnogi naročajo blago, ne da bi zapustili dom. To je priročno in praktično. Za preglede, SSD Kingspec lahko naročite iz spletnih trgovin AliExpress, Alibaba in drugih. Ta polprevodniški pogon lahko pride na več različnih načinovdostavo. Glede na pregled, ki ga je opravil SSD Kingspec, so bili nekateri uporabniki prijetno presenečeni nad kakovostjo paketa, medtem ko so bili drugi hitri. S svojo kakovostjo dela, zanesljivostjo in nizko ceno se je podjetje na trgu spletnih trgovin dokazalo. SSD Kingspec lahko stane skoraj 30 odstotkov ceneje kot analogni od Samsunga. Druge blagovne znamke so tudi veliko dražje od obravnavanega izdelka.
Večina SSD-jev Kingspec je zasnovana za 8 let delovanja s 100 gigabajtov dnevnega prepisovanja. Vendar pa je razvijalcem uspelo rešiti ta problem na diskih nove generacije.

Kingspec: SSD 120 Gb

Mnogi kupci se pri naročanju določenega izdelka opirajo na preglede. Izdelek, ki smo ga pregledali, ni bil izjema. Recenzije 120 Gigabyte SSD Kingspec, kupljene pri spletnih trgovinah, kažejo, da je izdelek mogoče zapakirati v preprosto plastično in plastično posodo. Glavni izdelek je včasih dodan bliskovni pogon istega proizvajalca kot SSD. Takšna darila dajejo prodajalcem nekaterih mest trgovanja, da bi pritegnili kupce.

Paket

Vključuje štiri vijake, sam SSD Kingspec. Navodila so navedena na embalaži. Popolnoma je v kitajščini. Disk ima 120 gigabajtov in velikost je 25 palcev. Na dnu so štiri luknje za montažo, posebna zaščita pred ponarejanjem in nalepka s črtno kodo.

Značilnosti

Popolnoma kovinsko ohišje ustreza faktorju 25, opremljenemu s krmilnikom Silicon Motion SM2246EN in združljiv s hitrostjo odčitavanja Sata 2.informacija je 500 megabajtov na sekundo, hitrost zapisovanja podatkov pa lahko doseže 140 megabajtov na sekundo. Povprečna delovna temperatura je 70 stopinj Celzija.
Ta disk je lahko razumljiv, glavna stvar - odviti vijake, ki jih potrebuje izvijač. V kovinskem ohišju je plošča, ki v ohišju sprejme nekaj več kot polovico prostora. Na čipu ni sledi posegov tretjih oseb. Za namestitev na matično ploščo s priključkom 35 je potrebno kupiti dodatno montažo, saj niso vključeni v celoten sklop pogona SSD. Če želite omogočiti, da se disk začne prikazovati v sistemu, morate dodati nov medij in mu dati ime, tako da nadzorujete računalnik (na zavihku Upravljanje diskov, nato pa lahko preverite prepoznavanje diska v programu BIOS.)

Kingspec: 128 Gb SSD

]
Dejanska količina diska je 1267 gigabajtov, kar je precej dobro v primerjavi z mehanskimi trdimi diski. Pomnilnik lahko nosi do 3000 ciklov. Glede na ocene, SSD Kingspec - je dostojno možnost proračuna za 2-25 tisoč rubljev. Tako kot prejšnji disk ga lahko kupite v spletnih trgovinah.

Izpolnitev

Ta SSD Kingspec je zasnovan za prenosni računalnik, tako da se bo povezal s priključkom mSata. Pomembno je omeniti, da so pogoni v polprevodniškem omrežju, kupljeni v spletnih trgovinah, pogosto naslovljeni brez navodil za nastavitev ali namestitev.

Značilnosti

O tej napravi je veliko pozitivnih ocen. SSD Kingspec 128 je vsaj velikosti kvaderke, ki mu to omogočazavzamejo manj prostora v ohišju in vaši mobilni napravi ne dodajajo teže. Na sprednji strani lahko vidite nalepko s kakovostnim porokom, na drugi strani pa črtno kodo s kratkimi značilnostmi naprave in njeno številko.

Namesto standardnega predpomnilnika je na voljo pomnilniški krmilnik DRAM, ki pospeši do 6 gigabajtov na sekundo. Med testiranjem v Crystal Disc je hitrost branja podatkov 475 megabajtov na sekundo, hitrost snemanja pa je 147 megabajtov na sekundo. Na žalost je to največja hitrost prenosa podatkov, saj je način prenosa podatkov Sata /600. V mirovanju temperatura ne presega 36 stopinj Celzija. Med testiranjem je bila temperatura okoli 52 stopinj, vendar ta indikator kaže na dobro odpornost na visoke temperature.

Uporabniške ocene

Kot smo že omenili, uporabniki, ki so poskusili s tem diskom, pustijo pozitivne komentarje o SSD Kingspec M. yutra Pregledi SSD Kingspec pogosto kažejo, da je za shranjevanje podatkov potrebno kar 1267 gigabajtov pomnilnika, saj tudi mehanski trdi diski niso mogli doseči takšnega kazalnika. Tudi pozitivne povratne informacije o SSD Kingspec se nanašajo na prizorišče. Dejstvo je, da so v sodobnih primerih namiznih računalnikov proizvajalci izdelali tako imenovane "pladnje", v katerih je mogoče v dvigalko vstaviti 25-palčne diske
. Ampak brez slabosti skoraj nobenega blaga. To velja tudi za SSD Kingspec.Nezadovoljstvo, ki so ga izrazili lastniki vmesnika Sata 2 in 3. Ker je njihova največja hitrost prenosa podatkov na obeh straneh omejena, ne morejo razkriti polnega potenciala polprevodniških pogonov. V ta namen je konektor M. 2 idealen, ki je posebej zasnovan za SSD. Poleg tega niso vse matične plošče sposobne podpirati tega priključka, čeprav obstajajo adapterji PCIe 3.0. Druga pomembna pomanjkljivost je omejeno število prepisov. Seveda, v vsakdanjem življenju takšnih rezultatov ni mogoče doseči, vendar bodo morali lastniki strežnikov počakati nekoliko več zmagovalnih različic od proizvajalcev.

Sklepna ugotovitev

Lahko trdimo, da je SSD Kingspec skoraj takoj dobil naklonjenost številnih kupcev. Podjetje, ki jih proizvaja, obstaja na trgu računalniških rezervnih delov od leta 2005 in je doseglo uspeh v svojem poslovanju. Zdaj ga vodi proizvodnja polprevodniških pogonov in pogonov USB. Nekateri strokovnjaki priporočajo, da ne uporabljate pogonov SSD kot podatkovnega skladišča. Dejstvo je, da bodo storitveni algoritmi lažje obvladovali svoje delo, če bo del pomnilnika ostal nevezan. To bo preprečilo neenakomerno obrabo in disk bo postal bolj produktiven. Za shranjevanje stalnih podatkov (filmov, glasbe) je najbolje uporabiti običajen trdi disk, saj za predvajanje in shranjevanje takšnih datotek ne potrebujete visoke hitrosti prenosa.

Sorodne publikacije