Kaj storiti, če Steamov zagonski strežnik preneha delovati

Mnogi poznajo takšno trgovalno platformo, kot je Steam. Poleg ogromne knjižnice iger vseh narodov in žanrov še vedno obstaja celotna skupnost ljudi, ki so združeni, da bi dosegli določene cilje, ali pa imajo samo najbolj zabavno. Steam ima program, ki vam omogoča dostop do vsega tega bogastva, vendar je včasih prišlo do težave, ko se delo zagonskega odjemalca Steam ustavi. V tem članku je ta problem popolnoma rešen.

Kaj je Steam?

V sodobnem svetu pojem piratstva postopoma izginja, saj je veliko lažje preživeti nekaj časa, nato pa vedno imeti dostop do globalne knjižnice iger, ki ste jih kupili. Poleg običajne igre lahko poleg tega dobite tudi dostop do delavnice, kjer lahko vsakdo prenese ali celo ustvari aplikacijo. Če dodatek za igro, v kateri se stvari prodajajo, lahko še vedno zaslužite dober posel. To je odličen začetek za začetnike grafičnih oblikovalcev, ki ne vedo, kje naj pokažejo svoje skrite talente.


Steam je majhen korak v prihodnosti igralniške industrije. Poleg domiselnih ustvarjalcev te spletne strani, obstajajo tudi preprosti igralci po vsem svetu, saj Steam ni ničesar poimenovan globalna skupnost. Vsakdo ne more igrati samo v Steamu, ampak ga tudi dodati svoji vsebini. Včasih se pojavi težava, v kateri program za zagonskega strežnika za parne naprave preneha delovati in aplikacija se ne zažene, dokler ne znova zaženete računalnika. Na srečo obstaja učinkovit način na internetu,kako se znebiti tega problema.

Napaka: prenehanje programa za zagonske pare, vzroke nastanka

Glavni razlog za to težavo je napačen prenos programa ob zagonu računalnika. Ko zaženete računalnik, se vzporedno zažene na stotine aplikacij, tako sistemskih kot uporabniških. Para še ni sama odpravila te težave, vendar so ljudje na internetu našli učinkovit način za boj proti tej vrsti napak. Pri izvajanju se je treba spomniti, da ne smete onemogočiti drugih zagnanih aplikacij, saj lahko to povzroči kritično napako operacijskega sistema Windows, vendar si oglejte več podrobnosti v naslednjem članku.

Do te težave lahko pride ne samo s programom Steam, ampak tudi z drugimi programi Windows. Po mnenju nekaterih se ta težava najpogosteje pojavlja na računalnikih z nizko zmogljivostjo procesorja in nizko RAM. Prav tako je treba omeniti, da tudi če so komponente računalnika nove, vendar ni internetne povezave, lahko pride do okvare, kar ponovno povzroči zgoraj omenjeno napako.

Zagonska naprava za parne odjemalce je prenehala delovati: kaj storiti?

Kot smo že omenili, se ta težava pojavi, ko zaženete operacijski sistem Windows, zato je treba rešitev iskati na tem področju. Znano je, da v upravitelju opravil obstaja točka, ki je odgovorna za nalaganje aplikacij po meri, ne pa tudi celotnega sistema. Podoben koncept je bil sprejet zaradi nezaupanja operacijskega sistema v aplikacije tretjih oseb. Seveda lahko povežete sistemske programe, vendar na povsem drugačen način.
NavodiloSteam client bootstrapper:
  • Zaženite Task Manager in pojdite na "Auto Backup" in poiščite aplikacijo Steam, nato izklopite zagon z gumbom "Disable".
  • Zdaj morate ročno izklopiti aplikacijo, za to pa v upravitelju opravil pojdite na "Procesi", poiščite "zagonsko napravo za odjemalca Steam" in kliknite gumb "Odstrani opravilo".
  • Zaženite bližnjico aplikacije Steam.
  • Na koncu

    Upamo, da vam je ta članek pomagal rešiti vprašanje zaustavitve zagonskega zagona odjemalca Steam. Vredno je še enkrat spomniti, da ne bi smeli onemogočiti vseh programov v vrsti zaradi možnih kritičnih zlomov v operacijskem sistemu Windows in ne prenašati iz forumov različne programe, ki domnevno rešujejo ta problem - to so virusi.

    Sorodne publikacije