Napajanje usmerjevalnika. Osnovni parametri, vezja in postopki uporabe

Napajalnik je pomemben del vsakega sodobnega omrežnega sistema. Brez njega usmerjevalnik ne more pravilno delovati. Specifikacije te komponente bodo namenjene temu materialu. Prav tako bodo podana priporočila za njegovo namestitev in izbor.

Osnovni parametri

Ali ima napajalnik usmerjevalnika naslednje osnovne značilnosti:
 • enosmerni izhod na amperih. Lahko se spreminja v razponu od 06 do 2 A.
 • Napetost je dana usmerjevalniku. Njegova vrednost se lahko spreminja od 33 do 9 pr.
 • Moč adapterja. Spreminja se od 5 vatov do 18 vatov.
 • Shema naprave

  Praviloma ima vsak tak adapter tri glavne komponente. Prvi je transformator. Z njegovo pomočjo se izmenična napetost zmanjša z 220 V na zahtevane 5 ali 9 W. Naprej v verigi je usmerniški most, sestavljen iz 4 diode. Ta element pretvarja izmenično napetost v konstanto. Zadnja komponenta v pretvorbenem vezju je filter. Odstrani vse neželene pulzacije in stabilizira izhodno napetost.


  Sporočila. Kako uporabljati

  Vsak tak adapter ima naslednji seznam komunikacij:
 • Povezava z vtičem.
 • Priključite z žico za napajanje konstantne napetosti na usmerjevalniku. Oblika tega priključka je individualna za vsakega proizvajalca. V enem primeru je npr. TP-Link rešitev njegova dolžinalahko znaša 55 mm in premer 35 mm. V drugih primerih se dolžina vtiča zmanjša na 25 mm, premer pa na 13 mm. Ta priključek najpogosteje uporablja D-Link.
 • Napajalnik za usmerjevalnik TP-Link ali katerega koli drugega proizvajalca je priključen na naslednji način:


 • Vtič priključite v električno vtičnico.
 • Nato je vtič nameščen v vtičnici omrežnega vozlišča.
 • Z njim ni potrebna nobena dodatna manipulacija.

  Stroški

  Trenutno je mogoče napajanje usmerjevalnika kupiti posebej. Ta odločitev je upravičena le v primeru okvare. Popravljanje ni priporočljivo, ker to ni vedno mogoče. In če se izkaže, da ga vrnete na delo, bodo stroški primerljivi z novim. Odvisno od moči in kakovosti se lahko stroški take naprave gibljejo med 20 in 100 grivni. Pri izbiri je potrebno paziti na izhodno moč toka, napetosti in vtiča, ki mora biti združljiva z obstoječimi.

  Zaključek

  Najbolje je uporabiti popolno napajanje za usmerjevalnik. Proizvajalec izbere najprimernejše adapterje za maksimalno združljivost z usmerjevalnikom. Če je zlomljena, je bolje kupiti novo. Zaželeno je, da ne shranite in kupite zelo močnega napajanja, ki najbolje deluje. V nasprotnem primeru lahko dostopna točka ne uspe.

  Sorodne publikacije