Kako narediti fotografijo v formatu PDF: priporočila za uporabnike

Veliko uporabnikov računalnikov in mobilnih naprav zanima, kako fotografirati v formatu PDF. Ta format slike je morda potreben uporabnikom za različne namene. Na primer, naredite e-knjigo in ji morate dodati osebno podobo. Spomnimo se, da fotografije v večini primerov samodejno prejmejo format * .jpg. To je ena od mnogih slikovnih formatov (fotografije).

Prevajanje fotografij v PDF formatu

Kako narediti fotografijo v formatu PDF? Trenutno v računalniku ali telefonu ni takšne kamere, ki bi fotografirala v formatu PDF. To je posledica dejstva, da to ni format slike. To je oblika elektronske knjige. Te razširitve se med seboj nekoliko razlikujejo, kar preprečuje uporabo PAT-a za samodejno shranjevanje fotografij, ki jih je posnel fotoaparat pripomočka.


Nato se postavi vprašanje o tem, kako narediti fotografijo v formatu PDF. Ker je fotografija prvotno v drugačni obliki, bi bilo logično uporabiti pretvorniški program. Zdaj bomo pogledali nekatere od njih.

Program IrfanView: opis in postopek uporabe

Kako narediti fotografijo v pdf formatu na vašem računalniku? Ta program je potreben za ogled fotografij v računalniku. Vendar pa ima vgrajeno funkcijo pretvorbe fotografij v PDF (pretvorba). Kako narediti fotografijo v formatu PDF? Za to potrebujete:
 • Odprite fotografijo z IrfanView.
 • Kliknite na orodno vrstico besede "File" in prikaže se kontekstni meni.izberite »Shrani kot«.
 • Izberite kraj, kjer bo dokument shranjen, vpišite ime in izberite obliko datoteke * .pdf. In končali ste. Med shranjevanjem so možne dodatne nastavitve. Uporabite jih lahko, če razumete, kaj ste izbrali in nastavili. V nasprotnem primeru je najbolje, da pustite vse, kar je, ko ga shranite.
 • PDF v JPG Converter za Android

  Če nenadoma želite vedeti, kako narediti fotografijo v formatu PDF na Androidu, potem veste, da morate za to uporabiti posebno aplikacijo. Ena od teh je obravnavana spodaj. To je pretvornik PDF v JPG.


  Ta aplikacija je brezplačna za uporabnike Androida. Če želite uporabiti:
 • Pojdite na trg Play na vaši napravi.
 • V iskalno polje vnesite "PDF to JPG Converter".
 • Izberite ta program in kliknite "Prenesi".
 • Ko je aplikacija prenesena v napravo, jo zaženite.
 • Pred vami se bo odprl pretvornik. Izbrati morate »Naloži datoteko«.
 • Po prenosu datoteke kliknite "Pretvori" in počakajte na konec postopka. Končali ste, obdelana datoteka bo shranjena v vaši napravi v mapi z imenom app (»Pretvornik PDF v JPG«).
 • Ta aplikacija lahko pretvori PDF v fotografijo in obratno. Ne pozabite navesti, kateri format se pretvori.

  Zaključek

  Zdaj veste, kako fotografirati v formatu PDF. Pregledali smo različne možne možnosti. Izberite pravo izbiro in shranite fotografije v želeni obliki. Uporabite ga lahko za toprogramih, o katerih smo v članku podrobno razpravljali. Lahko pa uporabljate tudi spletne storitve, ki so do danes precej veliko. Poleg tega vam omogočajo, da pretvorite ne samo slike, ampak tudi druge formate * .docx, * .xls in tako naprej, lahko jih tudi stisnete, da jih pošljete po e-pošti ali objavite na svojih spletnih mestih.

  Sorodne publikacije