Kaj se laserski tiskalnik razlikuje od jet: naprava, prednosti in slabosti, primerjava

Izbira tiskalnika za tiskanje lahko povzroči nekatere težave tistim, ki se prvič srečajo s to tehniko. Še posebej zato, ker trg ponuja velik izbor modelov z različnimi tehničnimi in operativnimi kvalitetami. Tudi če zavrnemo določene delovne značilnosti, se načelo delovanja uresniči na različne načine. Danes, na ušesa glavnih potrošnikov brizgalnih in laserskih tiskalnikov. Za to opremo obstajajo še druge možnosti, toda zgoraj navedeni tipi se štejeta za optimalne za večino tiskalnih operacij. V skladu s tem se bo glavno vprašanje zmanjšalo na tisto, kar se laserski tiskalnik razlikuje od curka. Imajo veliko skupnih, vendar obstajajo tudi temeljne razlike, katerih znanje bo pomagalo določiti in z izbiro določenega modela. Začetek analize tehnike izhaja iz upoštevanja strukturnih značilnosti in splošne naprave.

Naprava za brizgalni tiskalnik

Oblikovanje brizgalnih tiskalnikov kaže splošno načelo te vrste tehnik. Funkcionalni del je nastal na račun več komponent, vključno s tiskarsko skupino, krmilnimi mehaniki s podajnimi gredi in vpenjalnimi elementi, senzorji in predali kartuš. Delovne mehanizme predstavljajo sprednje, zadnje in glavne gredi, ki so odgovorne za premikanje papirnega lista. Izvajajo mehansko delovanje in ekipe so opremljene s posebnimi senzorji. Med njimiOpozoriti jih je mogoče na opremo za tiskanje fotografskih senzorjev, senzor za fiksiranje pasti, krmilne module za motor in druge elemente, ki uravnavajo delovanje obtoka s potrošnimi materiali. Standardna naprava za brizgalne tiskalnike vključuje prisotnost več motorjev v načrtovanju. Osnovna enota je pogonska enota, ki poganja nosilec. Potreben je tudi koračni motor, ki sodeluje z vozliščem lista. Kompleks temelji na medsebojno povezanem delu motorjev, senzorjev, mehanske opreme z valji in gredi.

Naprava za laserski tiskalnik

Glede oblikovanja so laserski modeli bolj zapleteni in bolj tehnološki kot inkjet. V to delo je vključenih več funkcionalnih vozlišč, vključno s skupino zajemanja papirja, opremo za oblikovanje slik, mehanizmom za sprožanje in sistemom za termostatiranje. Glavne delovne komponente so valji zajemanja z gredi, optika za laserski žarek in tiskarski boben. V procesu dela tiskalnik tvori elektrificirana območja na površini bobna, ki v skladu z zakonom o fiziki pripravi barvilo na prahu tonerja. Nato se z gredjo razširi list papirja, na katerega se pritrdijo delci barvnega prahu. Ima napravo za laserski tiskalnik in še eno funkcijo - v obliki termičnega fiksirnega sistema. Da se toner ohrani proč od površine lista, ga je treba ogreti. S kompaktno pečico, ki lahko segreje do 200 ° C, se izvede ustrezno ogrevanje. Tako, takobarva za peko na papirju.

Prednosti inkjet tiskalnika

Med glavnimi prednostmi tega tiskalnika je visoka kakovost tiskanja, vsestranskost in kompaktnost. Ne moremo reči, da je delo z besedilom v tem modelu resna prednost, toda tiskanje barvnih materialov, vključno s fotografijami, je namen napadalcev. Zato bo ta izbira kot univerzalna naprava popolnoma upravičena. Hitrost tiskanja ni moč takšnih modelov, vendar načelo dela omogoča proizvajalcem in v tem indikatorju, da napredujejo. Res je, da domače zapisane številke v indeksu učinkovitosti niso nastavljene. Nato je vredno razmisliti o drugem parametru - dimenzijah tehnologije. Če se postavi vprašanje, kaj je laserski tiskalnik drugačen od zunanjega curka, bo v ospredje prišlo zelo skromno oblikovanje modelov drugega tipa. Optimizirani mehanik za dovajanje papirja je veliko bolj kompakten kot boben.

Slabosti vrste tiskalnika za črnilo

Na podlagi preiskav z vidika povprečnega potrošnika v jet tiskalniku nekaj minusov. Povprečne stopnje hitrosti in produktivnosti za domačo uporabo ne bodo ovira, če pa se tehnika kupi za pisarno, se situacija spreminja. Poleg tega so takšni tiskalniki zahtevni postopki vzdrževanja in preprečevanja. Čeprav bo podpora za vzdrževanje potrebna v različnih stopnjah s katerim koli strojem, pa naj bo to brizgalni ali laserski tiskalnik. Kaj je boljše v zvezi s tem? Zahtevajo se stavkovni modeliredna menjava kartuš, tako preprosta, lahko povzroči okvaro delovne opreme s suho barvo. Očitno je zaradi tega tveganja pridobivanje takšnih naprav manj privlačno.


Prednosti laserskega tiskalnika

Laserski modeli imajo dve resni prednosti, ki jih izražata visoka hitrost tiskanja in enaka kakovost besedila. Za naloge, ki zahtevajo nenehno brezhibno delo, bo ta možnost optimalna. Vendar pa v smislu dela z besedilom dostojanstva brizgalne in laserski tiskalnik sekajo in izpolnjujejo med seboj. Obe napravi zagotavljata jasen tisk. Je, da bo stabilnost laserskega odtisa v prihodnosti imela prednosti pred barvo, ki jo je pustil glava inkjet tiskalnika. V tehnoloških laserskih modelih obstajajo tudi druge prednosti. Tiskajo hitreje, vendar to ne vpliva na znižanje stroškov tonerja. To pomeni, da v vprašanju, kaj se laserski tiskalnik razlikuje od jet v smislu stroškov vzdrževanja, lahko rečemo, da bi bila prva možnost bolj donosna zaradi uravnotežene porabe črnila.

Slabosti laserskih modelov

Če ni nobenih pritožb glede kakovosti in hitrosti tiskanja besedila, potem delo z materiali za fotografije ni najboljši del laserskih tiskalnikov. Poleg tega pa daleč od vsakega modela ta možnost podpira. Obstaja še ena pomanjkljivost, ki določa najpomembnejšo razliko med brizgalnim in laserskim tiskalnikom, ki je že varnostni odtenek. Pri tem so takšne naprave dodeljenedušikovih oksidov, ozona in škodljivih toplotnih sevanj. Tudi, ko se papir segreje, pride do izhlapevanja formaldehida in vodne pare. Kako nevarni so ti učinki - odvisno od posebne spremembe, vendar strokovnjaki ugotavljajo, da je stopnjo škode mogoče primerjati s pasivnim kajenjem.

Primerjava tiskalnikov za zanesljivost in energetsko učinkovitost

Indeks trajnosti in trajnosti obeh modelov je približno podoben - druga stvar je, da je tveganje okvare mogoče iz različnih razlogov. Ker model jet potrebuje skrbno vzdrževanje predalov za kartuše, laserski stroji pa so nagnjeni k kakovosti papirnega lista. V nasprotnem primeru je videti stanje z merilom varčevanja z energijo. Kaj je laserski tiskalnik drugačen od jet v smislu porabe električne energije? Razlika je v tem, da so laserski modeli opremljeni z močnejšimi komponentami delovne infrastrukture, vključno s toplotno enoto in visoko napetostno enoto. V skladu s tem so laserske naprave bolj "neprijetne" in niso tako ekonomične.

Primerjava cen

V nekaterih segmentih so lahko modeli enaki. Proračun raven, na primer, ponuja različice za 5-7 tisoč rubljev. To velja za predstavnike obeh razredov. Pomembno pa je, da ne pozabite, da zelo proračunski razred jet modela sploh ni enak kot različica laserskega tipa. V prvem primeru se lahko uporabnik zanese na večfunkcionalnost in model, ki pripada družini znane blagovne znamke, o čemer ne moremo reči.konkurenčni analog. In vendar, za 10-15 tisoč je povsem mogoče kupiti vredne funkcije in brizgalni tiskalnik, in laser. Primerjava v tem segmentu bo izvedena med različnimi modeli. To je lahko visokotehnološki strežnik za domačo uporabo z najnovejšimi funkcijami ali trden in zmogljiv pisarniški stroj z žigom bobna. Toda, če primerjate delovne zmogljivosti istega modela na obeh straneh, bo laserska tehnologija zagotovo veliko dražja.

Sklep

Pojav novih tehnologij na trgu pogosto spremljajo obetajoče obljube proizvajalcev o izboljšanih zmogljivostih predlaganega izdelka. Hkrati ne omenjajo vedno pomanjkljivosti. Enako velja za tiskarsko tehnologijo. Val ali laserski tiskalnik - kaj je boljše? Seveda so delovne lastnosti laserskih naprav z visoko zmogljivostjo in ostrino tiskanja privlačnejše. In tudi nezmožnost takšnih naprav, da bi v celoti delale s fotografskimi barvnimi materiali, ne zmede pisarniških delavcev. Vendar pa vprašanje okoljske varnosti še vedno preprečuje veliko potrošnikov pri takšni pridobitvi. To še posebej velja za običajne domače uporabnike, ki ne potrebujejo hitrega tiskanja.

Sorodne publikacije