Zakaj ni nameščen korak? Glavni razlogi in načini za njihovo odpravo

Trenutno je Steam ena izmed najbolj priljubljenih igralnih storitev, ki vključuje na tisoče računalniških iger katerega koli žanra. Za uporabo te platforme morate najprej namestiti "Stream" na osebni računalnik, kar povzroča težave začetnikom. Obstaja več razlogov, vendar bomo dali najbolj osnovno.

Pomanjkanje prostega prostora na trdem disku

Za namestitev katere koli aplikacije na računalnik potrebujete določeno količino prostega prostora na trdem disku. Če ni dovolj, se monter preprosto ne zažene. Enako velja za platformo Steam. Če težava ni, potem bo program sam sporočil pomanjkanje prostora v posebnem sporočilu. Rezultat je čiščenje trdega diska iz nepotrebnih programov, računalniških iger, videov, fotografij in glasbe. Ne pozabite na voziček, saj lahko shranite datoteke dostojne "teže". Stranka Steam sama ne potrebuje več kot 500 MB.


Prepoved nameščanja aplikacij brez privilegijev administratorja

Drug odgovor na vprašanje, zakaj »Stream« ni nameščen na računalniku, je lahko prepoved nameščanja aplikacij uporabnikom, Nimate skrbniških pravic. Rešitev je preprosta: namestitveno datoteko morate zagnati kot skrbnik. To storite tako, da kliknete nanj z desno tipko in izberete ustrezno postavko v meniju.

Blokiranje namestitve protivirusnega programa

Skoraj vsak, ki kdaj uporablja internet in razume nevarnostidobi okužen na svojem računalniku, nameščen protivirusni program. Sodobni antivirusi so aktivni v celotnem računalniku, ga ščitijo pred učinki zunanjih groženj, blokirajo različne (celo potencialno nevarne) procese.


Lahko se pojavi tudi vgradnja pare. Da bi se temu izognili, je priporočljivo začasno onemogočiti protivirusno programsko opremo pred namestitvijo.

Namestitvena datoteka je pokvarjena

Mogoče je vzrok težave pri namestitvi poškodovana namestitvena datoteka. To se pogosto zgodi pri namestitvenih programih, ki so preneseni iz virov tretjih oseb. Ponovno nalaganje distribucije z uradne strani bo rešilo težavo.

Dostop do interneta

Upoštevajo se vse zgornje postavke: na trdem disku je dovolj prostora, antivirus je onemogočen in sam namestitveni program se prenese z uradne strani. Vendar pa problem ostaja. Zakaj ni nameščen "Stream"? Morda je razlog pomanjkanje dostopa do interneta. Ta platforma za igranje zahteva omrežno povezavo, ki omogoča dostop do namestitvenega strežnika. Pred začetkom namestitvenega postopka preverite internetno povezavo.

Napaka med namestitvijo

Zgodi se, da se med postopkom namestitve iz neznanih razlogov prekine, zamrzne in nikakor ne reagira na dejanja uporabnika. To je lahko posledica neke vrste napake sistema. Postopek obešanja je treba dokončati v upravitelju opravil.
Da bi se to preprečilo, je priporočljivo, da zaprete vse programe drugih proizvajalcev in jih odprete, preden zaženete namestitveni program Steam.okna Obstaja veliko drugih razlogov, zakaj odjemalec Steam noče namestiti. Tu so bili najpogostejši.

Sorodne publikacije