Shranjeni podatki - Kaj je to? Kakšni so podatki predpomnjenih aplikacij v telefonu?

Verjetno je veliko uporabnikov računalnikov in mobilnih naprav vsaj včasih, vendar se je s takšnim konceptom srečal kot "predpomnjeni podatki". Kaj je to, mnogi, odkrito rečeno, preprosto ne predstavljajo. Vendar pa z nasveti za pospešitev katere koli naprave, ki ima operacijski sistem, vedo, da morate očistiti predpomnilnik. To je deloma res, toda daleč od vseh podatkov je treba izbrisati. To se zgodi, da brez njih nekatere aplikacije, nameščene na napravi, ne bodo delovale.


Kaj pomeni "shranjeni podatki" v splošnem pomenu?

Poglejmo torej splošni koncept. V grobem ta izraz opisuje podatke, shranjene v računalniku ali mobilnem sistemu, da pospeši nadaljnji dostop do nekaterih programov ali spletnih mest na internetu s prenosom informacij, ki običajno zahtevajo več časa za klic.
Da bi bili jasnejši, lahko navedete primer uporabe teh podatkov. Kaj je na primer, ko uporabnik obišče spletno stran, na kateri gleda fotografije? To so njihove kopije v obliki sličic, ki so shranjene v posebni mapi na trdem disku računalnika ali v notranjem pomnilniku mobilne naprave. Pri ponovnem vnosu strani uporabniku ni treba čakati, da se naloži vsa vsebina (na primer grafika, video in na splošno večpredstavnost), saj so vsi elementi na strani dodani neposredno iz imenika predpomnilnika.

Kaj so predpomnjeni podatki vtelefon?

Toda to je bila le splošna utemeljitev. Z internetom je vse jasno. Poglejmo zdaj, kakšni podatki v predpomnjenih aplikacijah so v telefonu (kar pomeni aplet, ki ni spletni brskalnik).


Dejansko so te informacije po naravi podobne shranjenim podatkom iz interneta, vendar so v veliki meri povezane z ohranjanjem nastavitev ali posebne vsebine katerega koli programa, na katerem se izvaja operacijski sistem. Da bi bili malo jasnejši, poglejmo nekaj primerov spodaj.

Primeri uporabe predpomnilnika

Poglejmo nekatere glavne vrste podatkov, ki jih je mogoče izbrisati. V prvem primeru to velja za vse programe, nameščene v sistemu, če njihovo popolno delo ne zahteva uporabe dodatnega predpomnilnika, ki se razlikuje od sistemskega. Toda s posebno vsebino predpomnilnika, ki jo pogosto potrebujete, da sami kopirate v telefon ali tablični računalnik ali ga prenesete iz interneta, je malo drugače.
Najenostavnejši primer so predpomnjeni podatki za igre na srečo. Kaj je to? Ampak vse: dodatne teksture, grafike, video, avdio ali celo nastavitve same igre. Takšne informacije, kot je že jasno, v nobenem primeru ni mogoče izbrisati, ker potem igra preprosto ne začne ali bo dala napako, kar kaže, da ni dovolj za začetek nečesa in tega.
Enako velja za nekatere mobilne glasbene aplikacije. Vzemimo na primer FL Studio Mobile. Tudi vaš namestitveni program nima vsega, kar potrebujete za delosekvencer Z drugimi besedami, nameščena je le glavna programska lupina.
Kakšni so podatki predpomnjenih aplikacij v telefonu za to vrsto programa? To so kompleti orodij, učinki, nastavitve vmesnikov, vmesniki z drugimi programčki, parametri za vzdrževanje določenih avdio formatov itd. Takšen predpomnilnik se praviloma shrani v posebno mapo obb, ki se nahaja na notranjem pogonu, razen če je določeno, da se lahko postavi na izmenljivi zemljevid. pomnilnika Kraji ta informacija je dostojna, vendar brez nje bo aplikacija nefunkcionalna (kar je vredno samo ene programske lupine, ki nima nobenih orodij ali učinkov?).

Brisanje predpomnilnika na mobilni napravi s standardnimi sredstvi

Kaj so predpomnjeni podatki v telefonu, imamo malo dogovora. Zdaj pa poglejmo vprašanje čiščenja te vsebine, ker ima možnost upočasniti sistem. Vsaka naprava Android ima dva orodja za čiščenje predpomnilnika. Prvi je namenjen brisanju podatkov za vse aplikacije, drugi pa omogoča čiščenje predpomnilnika samo za posamezen applet.
Če želite izbrisati celoten predpomnilnik sistema, uporabite meni z nastavitvami, ki izbere pomnilniško particijo. Ko kliknete vrstico predpomnjenih podatkov, sistem izda opozorilo, da bodo vse informacije izbrisane. Samo strinjamo se in čakamo na dokončanje čiščenja. Zdaj, še nekaj besed o tem, kaj so podatki predpomnjenih aplikacij v načrtu za njihovo ekstrahiranje za posamezno izbrani programček. Informacije o njih najdete v istem delu spomina, vendar s prehodom v meniaplikacij.
Nato morate le izbrati želeni programček in po vstopu v meni na dnu tapnite gumb za predpomnilnik. Na splošno sta tako prva kot druga metoda videti nekoliko neprijetno, saj se lahko v tem primeru izvede tako imenovana odstranitev iz različnih virov. Zato je bolje uporabiti posebne programe.

Uporaba optimizatorjev in čistil

Danes so bili taki programi ustvarjeni po analogiji s stacionarnimi računalniškimi sistemi. V istih skladiščih v Play Marketu ali AppStoreu lahko najdete na desetine in na stotine.
Predpomnjene podatke (ki je že jasno) lahko izbrišete za celoten sistem in za vsak izbrani programček.
V zvezi s samimi programi so najbolj zaželene aplikacije ozke usmeritve in apleti, namenjeni splošni optimizaciji. Prvi so aplikacije, kot so App Cache Cleaner, Auto Cahe Cleaner itd. Med optimizatorji so posebej izpostavljene mobilne različice CCleanerja, All-in-one Toolbox, Clean Master in mnogih drugih. Kaj točno uporabiti, je to stvar njihovih preferenc, saj ima vsak tak program svoje prednosti in slabosti.

Namesto izida

Gre za razumevanje izraza "predpomnjeni podatki". Kaj se zdi, da je večina uporabnikov že jasno. Kljub temu bi bilo treba vprašanje čiščenja takšnih informacij obravnavati zelo previdno, saj je za nekatere vrste programov, kot je navedeno zgoraj, morda treba delati. Toda kot kaže praksa, je bolje, da se obrnemo na javne storitve. V njih je potrebno orodje za čiščenje predpomnilnikamodul. Ko jih uporabljate hkrati, lahko pospešite tudi sistem.

Sorodne publikacije